İşlem Sürüyor...

Yaz Tatilinizi Antalya’da Geçirmek için 10 Sebep

Yaz tatillerinin değişmez ve gözde rotalarından biri olan Antalya, bu konuda sadece ülkemizde değil, tüm dünyada haklı bir üne sahip. Her sene yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan dünyaca ünlü bu popüler şehir deniz turizmi ile birlikte doğal ve tarihi güzellikleriyle de adından söz ettiriyor. Yabancı turistlerin Türkiye’de yaz tatili yapmak istediklerinde ilk sıralarda tercih ettikleri bu destinasyon, bir tatilden beklenebilecek hemen her ayrıntıyı sunabilecek bir donanımda. Zengin ve kadim tarihi, uçsuz bucaksız kumsalları, tertemiz plajları ve lüks konaklama merkezleriyle en konforlu tatil imkanlarını vadeden tatil cenneti Antalya’da deniz aktivitesi dışında yapılacak pek çok şey var. Gelin “Antalya’ya neden gidilmeli?” sorusunun cazip yanıtlarına bir göz atalım.

 

Tatil için Neden Antalya’yı Tercih Etmeliyiz?

Antalya denilince yaz tatili ve yaz tatili denilince de birbirinden farklı ve çok sayıda lokasyon akla geliyor. Şehrin sadece kent merkezinde bile sayısız avantaj mevcut. Kilometrelerce uzunluktaki Konyaaltı ve Lara plajları, Manavgat şelalesi ve Düden şelalesi, şehir içinde ve ilçelerde yer alan kapsamlı tesisleri, kafe ve lokantaları, müze ve ören yerleri, kentin hediyelik eşyacılarla dolu Kaleiçi sokakları, şelaleleri, uçsuz bucaksız deniz manzarası, büyüleyici doğal güzelliği ve Toroslar’a hakim seyir terasları, parklar ve bahçeleri, yerel mutfak ve dünya mutfağını içeren restoran menüleri, modern ve konforlu otelleri, geniş, ferah bulvarları ve huzur veren atmosferiyle Antalya, bir tatilden beklenebilecek her detayı layıkıyla sunuyor. 

 

Tüm bunların yanı sıra Antalya’nın çoğu ilçesi de yaz tatili için ekstra avantajlarla dolu. Konaklamadan gastronomiye, antik kentler ve doğal güzelliklerden keyifli aktivitelere kadar dolu dolu vakit geçirecek pek çok detayı barındıran Antalya ilçelerinde de unutulmaz tatil anıları biriktirmek mümkün. İşte Antalya’yı tercih etmeniz için gereken 10 neden…

 

 

 

1. Antalya Plajları

Göz alabildiğine uzanan kıyı şeridi, mavi bayraklı tesisler ve sınırsız bir deniz keyfi Antalya’yı popüler kılan özellikler olarak öne çıkıyor. Gerek şehir içindeki Konyaaltı plajı ve Lara plajı gerekse Kemer, Kaş, Side, Manavgat, Belek, Alanya, Finike, Demre, Olimpos gibi ilçe ve beldelerin masmavi, tertemiz denizi, tekne turları ile keşfedilen büyüleyici güzellikteki koylar, Antalya’da yaz tatilini cazip hale getiriyor.

 

 

2. Antalya’da Gece Hayatı, Alışveriş ve Eğlence

Akdeniz’in başkenti olarak adlandırılan Antalya sadece gündüz değil, geceleri de aktif olan enerjik ve renkli atmosferiyle cazibesine cazibe katıyor. Eğer şehir merkezinde iseniz Old City olarak da adlandırılan Kaleiçi’nin kadim mimari ögelerle bezeli daracık sokaklarında yer alan envai çeşit dükkanda alışveriş keyfi sürebilirsiniz. Bunun yanı sıra yine şehir içinde konumlanan büyük alışveriş merkezlerinde ve Antalya’nın lüks caddelerinde sıralanan mağazalarda da alışveriş yapabilirsiniz.  Antalya’nın ünlü gece kulüpleri ve barlarında gece hayatının hareketli temposunu hissetmeniz de mümkün. Bir otel cenneti olan şehrin lüks otelleri içinde yer alan eğlence aktiviteleri de tatilinize ekstra bir heyecan kazandırabilir.

Antalya'da alışveriş hakkında daha fazla bilgi için "Antalya Alışveriş Rehberi" konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

 

3. Likya Yolu

Fethiye’den Antalya’ya uzanan ve antik uygarlıkların ruhunu bugün bile hissettiren parkurları adımlamak için bile Antalya tercih edilebilir. Büyüleyici güzellikteki doğa manzarasını izleyerek yürümek bambaşka bir tatil deneyimi vadediyor. Likya yolu güzergahında Ölüdeniz, Myra, Olympos, Patara, Kaş, Uzunyurt Köyü, Letoon, Xanthos, Pydna, Antiphellos, Apollonia, Simena, Chimera, Phaselis ve Kemer gibi lokasyonlara da yolunuzu düşürebilirsiniz. Gezginlerin bu muhteşem trekking keyfini yaşamak için Likya yolu, Antalya tatiline değer katan unsurlardan sadece biri.

 

4. Eğlenceli Aktiviteler

Yaz tatilinin sadece denize girmekten ibaret olmadığını en iyi Antalya’da hissedebilirsiniz. Rafting, yamaç paraşütü, su sporları, off-road turları ve buna benzer adrenalin dolu pek çok aktiviteyi yaşayabileceğiniz Antalya’da zamanın nasıl geçtiğini anlamak hayli zor. Antalya’ya gelmişken Köprülü Kanyon ve rafting keyfini es geçmek olmaz.  Burada rafting yaparken adrenalini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Antalya rafting için en iyi yerlerden biridir.

 

 

5. Kültürel ve Tarihi Zenginlik

Antik çağın dokusuyla temas edebileceğiniz, kadim kentlerin ve yerleşimlerin kalıntılarıyla dolu, kültürel zenginlikleri ve değerli mirasıyla da ün yapan bir şehir olan Antalya’da geçmişin bu gizemli hatıralarını yakından inceleyebilirsiniz. Olimpos Antik Kenti, Perge, Aspendos Antik Kenti ve bunun gibi sayısız antik kenti ziyaret ederek zamanda yolculuk yapabileceğiniz şehirde yaz tatilinize de farklı bir boyut kazandırmış olursunuz.

 

6. Antalya Otelleri

Antalya’nın doğal ve kültürel zenginliklerini doyasıya yaşarken konaklama yapacağınız tesisler de elbet önemli. Antalya bu konuda ülke sıralamasında en başta olmanın gururunu yaşayan bir şehir. En mütevazı pansiyondan en lüks otele kadar sayısız konaklama imkanı sunan şehirde kendinizi ayrıcalıklı hissetmenin de avantajını yaşarsınız. Her türlü imkanı ve avantajı sunan sayısız otel, size evinizdeki rahatlığı vadedecek donanıma sahip.

 

7. Antalya’nın Doğal Güzellikleri

Deniz, güneş, kum ve tarihi güzelliklerin dışında Antalya’yı özel kılan bir unsur daha var ki o da doğal güzellikleri. Kanyonlar, falezler, şelaleler, ormanlar, yaylalar, Toroslar, bitki örtüsü ve yaz başlangıcında mis gibi kokan turunç ve portakal ağaçlarının kokusu şehri daha da büyüleyici kılıyor. Palmiye ağaçları ve caddelerde bile adım başı rastlayacağınız portakal ağaçlarının varlığı size özel bir coğrafyada olduğunuzu asla unutturmuyor.  

 

 

8. Antalya ile Özdeşleşmiş Meyveler

Başta portakal olmak üzere tüm turunçgillerin ana yurtlarından biri olan Antalya’da bu bitki çeşidinin hem kokusunu hem de lezzetini adım başı hissedebilirsiniz. Portakal ve turunç reçelleri de hayli ünlü olan şehirden sevdiklerinize leziz hediyelikler götürebilirsiniz.   

 

 

 

9. Antalya’da Sınırsız Tatil Fırsatları

Antalya’nın her yaş grubuna uygun olarak hazırladığı otel konseptlerinde çocuklu aileler için tasarlanan seçeneklerden tutun, balayı çiftlerine özel tasarlanmış oda ve hizmet anlayışına kadar her tür seçeneği bulmak mümkün. Gastronomi, eğlence, dinlenme ve aktivite anlamında zengin bir programa sahip otellerde harika bir tatil geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra su parkları, oyun müzeleri, tünel akvaryumu, fantastik eğlenceler ve buna benzer pek çok fırsatı bu şehirde bulabilirsiniz.  

 

10. Antalya İklimi 

Akdeniz ikliminin etkisi altındaki Antalya’da kışlar neredeyse yok denecek kadar hafif geçer. Bu yüzden de “Antalya’ya ne zaman gidilir?” sorusunun yanıtı hayli geniş bir zamana  yayılabilir. Yazları güneşin tüm sıcaklığını iliklerinize kadar hissederken tatilinizi Eylül, Ekim gibi güz aylarına doğru planladıysanız bile sıcacık denizin ve kumların keyfini çıkarabilirsiniz. Sonbahar başlangıcında da rahatlıkla denize girebileceğiniz Antalya’da dingin ve huzur dolu bir tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Antalya hakkında daha fazla bilgi için "Antalya Tatil" konulu yazımızı okuyabililirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

1465 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 01-06-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM