İşlem Sürüyor...

Arda Güler Kimdir? Hayatı ve Futbol Kariyeri

Türkiye milli maçında ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Arda Güler, kısa sürede futbol dünyasının popüler isimlerinden biri haline geldi. EURO 2024 Elemeleri kapsamında Galler - Türkiye karşılaşmasında kaydettiği gollerle adından söz ettiren başarılı topçunun futbol kariyerinin dışında özel yaşantısı da merak ediliyor. Arda Güler nereli ve kaç yaşında soruları onun özel hayatı ile ilgili en sık sorulan sorular olarak dikkat çekiyor. 

 

Arda Güler kimdir sorusunun yanıtına cevap alacağınız yazımızda, ilk kez 17 yaşında milli olan genç futbolcunun yaşı, nereli olduğu ve özel yaşamına dair diğer detayları bulabilirsiniz. 

 

 

 

Arda Güler Kimdir? 

Son dönemin yıldızı parlayan futbolcularından biri olan Arda Güler, özel yaşamıyla da futbol severlerin ilgisini çekiyor. Onunla ilgili en fazla merak edilenlerden biri de Arda Güler kaç yaşında sorusu.     

 

 

25 Şubat 2005 tarihinde doğan Arda Güler 18 yaşında ve Ankara doğumlu. 9 yaşında futbol kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başlayan yetenekli oyuncu, 14 yaşında Fenerbahçe'nin dikkatini çekerek altyapı kadrosuna dahil edildi. 2019’da Fenerbahçe U16 takımında oynamaya başlayan Güler, 2 yıl sonra U19 takımına dahil edildi. 2021’in Temmuz ayında A takıma yükselen genç futbolcu sol ayağına hakim oluşuyla dikkat çekiyor.    

 

Arda Güler Futbol Kariyeri

Süper Lig’in 2017 - 2018 sezonunda top toplayıcı olarak görev yapan Arda Güler, futbol yeteneği ile başarı yolundaki basamakları hızlı bir şekilde çıkmaya devam ediyor. 2019’un Şubat ayında Fenerbahçe tarafından Gençlerbirliği takımı altyapısından transfer edilen Arda Güler, sergilediği göz alıcı performansla Avrupa futbol arenasında da adından söz ettirmeyi başardı. Futbol serüvenine top toplayıcı olarak başlayan genç futbolcu, 5 yıl sonra Real Madrid’e transfer olarak Avrupa sahnesine çıktı. 

 

Arda Güler Transfer Geçmişi

  • Kısa süreli Süper Lig kariyerinden sonra Avrupa sahalarında top koşturmaya başlayan Arda Güler’in asıl yolculuğu henüz 13 yaşındayken, 20 Şubat 2019’da Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla başladı. Sarı lacivertli kulübün altyapısına dahil edilen yetenekli futbolcu, 13 Ocak 2021’de, henüz 15 yaşındayken Fenerbahçe’ye imza attı.
  • Üstün performansı sayesinde A Milli formayı giymeyi hak eden Güler’in yolu, ilk sözleşmeye imza attıktan 2,5 yıl sonra da Real Madrid ile kesişti.
  • 3 Mart 2019’da ilk kez Fenerbahçe formasıyla Medipol  Başakşehir maçına çıkan futbolcu; 2019, 2020 ve 2021’de sırayla 15, 16 ve 19 yaş altı takımlarında forma giydi. 
  • 2021 - 2022 sezonunda Kadıköy’de oynanan Fraport TAV Antalyaspor maçı onun aynı zamanda Süper Lig’deki ilk maçıydı. 16 yaşındaki Arda Güler karşılaşmaya 86. dakikada girerek bir golün asistini vermişti.
  • 2022 - 2023 sezonunda sarı lacivertli formayla 20 lig ve 5 Ziraat Türkiye Kupası maçında görev alan yetenekli futbolcu, başarılarıyla takımını ve taraftarları da mutlu etti.
  • Spor Toto Süper Lig'de 32 maçta forma giyen Güler, 7 kez de fileleri havalandırdı.  
  • 2022’de Milli Takım’da maçta forma giyen Arda Güler, Kasım ayında A Milli Takım kadrosuna İskoçya ve Çekya maçları için dahil edildi.
  • Samsun’da oynanan Galler maçının 80. dakikasında kaydettiği nefis golle futbolseverlerin bir kez daha hayranlığını kazanan Arda Güler, Avrupa’nın iki büyük takımı Barcelona ve Real Madrid’den teklif aldı. 
  • Real Madrid ile el sıkışan Güler, kariyerindeki bu büyük adımı atarak uluslararası futbol sahnesinde adını daha da büyük bir şekilde duyurmayı hedefliyor.

 

 

Genç yetenek 2022 - 2023 sezonunda kendi ülkesinde altyapıdan yetiştikten sonra Real Madrid’e transfer olan ilk Türk futbolcu olarak da hafızalara şimdiden kazındı.

Dünyanın en iyi futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo’nun hayatı ile ilgili detayları Yıldız Futbolcu Cristiano Ronaldo ve Hayatı başlıklı yazımızda bulabilirsiniz. 

 

 

 

2 Yorum

Yorum Yap

14584 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 06-10-2023
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM