İşlem Sürüyor...

5 Adımda Antalya'da Huzurlu ve Keyifli Bir Tatilin Sırrı

Yaz mevsimi yaklaştıkça bünyeleri bir tatil ihtiyacı ve deniz sevinci sarar. Hele de karasal iklimin hakim olduğu bir coğrafyada yaşıyorsanız tüm kış boyunca deniz ve güneş burnunuzda tüter. Planlar hep yaza dönüktür; tasarılar ve beklentilerde dinlenme ve eğlenmenin bir arada olduğu keyifli zamanların hayali döner durur. Eğer tatil tercihinizi Antalya’dan yana kullanacaksanız önünüzde epey seçenek var demektir. Şehir merkezinde mi konaklayacaksınız, ilçelerdeki otellerden birini mi tercih edeceksiniz; beldelerdeki konforlu 5 yıldızlı tatil köyleri mi size hitap ediyor, yoksa Antalya Olimpos gibi doğanın içinde daha doğal şartlarda bir lokasyon mu sizi cezbediyor karar vermelisiniz. Antalya Kaleiçi gibi eski ve tarihi bir dokuda yer alan bir butik otelde mi yer ayırtacaksınız yoksa birbirinden lüks ve albenili Antalya otelleri içinden herhangi birini mi seçeceksiniz? Rotayı oluştururken işin önce konaklama kısmını halletmek gerekiyor ki gerisi çorap söküğü gibi gelsin. Antalya doğası ve içinde gizlediği tarihsel enginliğinin yanı sıra aynı zamanda bir otel cenneti. En küçük pansiyon ve butik otelden, en kapsamlı ve donanımlı tatil köyüne kadar pek çok konaklama seçeneğini içeren bir zenginliğe sahip olan Antalya’da her bütçeye uygun alternatifi bulmak mümkün. Kalabalık ve hareketli bir tatilden, sakin ve dingin bir tatile kadar çok geniş bir yelpaze var önünüzde.

1-Antalya Şehir Merkezinde Tatil

Antalya tatil denince ilk akla gelen şehirlerimizden ilki kuşkusuz. Eğer tatilinizi Antalya’nın tam kalbinde yani kent merkezinde geçirmek istiyor; şehrin kendine ait dokusunu hissetmek, gezilip görülecek yerlerini ziyaret etmek ve hem deniz keyfi yapıp hem de tarihe dokunmak istiyorsanız şehir içinde yer alan butik otel ve 5 yıldızlı otelleri tercih edebilirsiniz. Bu büyük otel zincirlerinden birisi de olabilir, Antalya ve ilçelerinde bulunan büyük otellerden birisi de olabilir.  Bu tip bir otel arayışındaysanız hem şehir merkezinde hem de ilçelerinde hizmet veren Barut Otelleri size hayal ettiğiniz tatili armağan eder. Antalya merkez, Side, Kemer, Kundu, Sorgun ve Fethiye’de hizmet veren Barut Oteller zinciri ile rüya gibi bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Daha otantik ve butik tarzda bir konaklama arayışındaysanız Kaleiçi semtindeki otellerden birinde rezervasyon yaptırabilirsiniz. Şehrin kendine has dokusunu ve cıvıl cıvıl enerjisini daha yakından hissetmek için bu butik oteller de biçilmiş kaftandır. Şehir merkezinde tatil yaparken deniz aktivitesi dışında kalan zamanlarda çarşı pazar dolaşabilir, Antalya mutfağına has lezzetleri “yerinde” tadabilir, müzeleri gezebilir, antik şehir ve ören yerlerinde tarihin izini sürebilir, canınızın istediği her noktada alışveriş yapabilirsiniz. Antalya’nın her geçen sene daha da gelişin ve değişen çehresi, Bey Dağlarının haşmetli görüntüsü önüne uzanan büyüleyici mavilikteki Akdeniz, falezlerin görkemli görüntüsü, geniş ve ferah bulvarlar, beyaz badanalı apartmanlar, Antalya’nın simgelerinden biri haline gelmiş palmiyeler ve portakal ağaçları sizi bu şehre aşık eder. Antalya’ya has şiş köfte, tahinli ve yumurtalı piyaz, Arap kadayıfı, yanık dondurma gibi lezzetleri tadarak ve huzurlu caddelerinde yürüyüş yapıp, Karaalioğlu Parkının seyir terasında sonsuz Akdeniz’in maviliği önünde masalsı zamanlar geçirebilirsiniz. Antalya merkezinde tatil yapacaklar için sayısız seçenek ve dolu dolu saatler vadeden bu şehirde vaktin nasıl aktığını asla anlayamazsınız.

2-Deniz-Güneş-Kum

Antalya denildiğinde ilk akla gelenler parlak güneş, masmavi engin deniz, tertemiz kumsallar ve birbirinden konforlu otellerdir. Pamfilya’nın bu güzel bölgesinde denize girmek için sınırsız alternatif var. Şehir merkezinde bir tatil planladıysanız Konyaaltı ve Lara plajlarındaki beach’lerde gündüz plaj akşam ise canlı müzik ve eğlence keyfini sürebilirsiniz. Antalya Lara plajları kumlu plajları ve sakin yapısıyla harika bir bölge.  Antalya Konyaaltı plajları ise daha çakıllı ve son derece enerjik ve hareketli beachleriyle tatilcilerin gözdesi durumunda… Eğer konaklama tercihinizi ilçelerden yana yapacaksanız Side, Kemer, Beldibi, Çamyuva, Adrasan, Finike, Kalkan, Olimpos gibi yerleşimler de size rüya gibi bir tatil konforu sunar.

Side:
Side’de pek çok tarihi kalıntıyı gezebilir, Side çarşısında alışveriş yapabilir, dibi kumla kaplı ve derinleşmeyen denizinde kulaç atabilir, güneşi sahilde içeceğinizi yudumlayarak batırabilirsiniz.

Finike:
Misler gibi portakal kokan bir ilçe olan Finike de tarihe dokunabileceğiniz şirin mi şirin bir ilçe. Arykanda, Limyra, Rhodiapolis Antik kentlerinde eski zamanın izlerini sürmek, Suluin mağarasında anın içinde kaybolmak ve Finike’nin tertemiz plajlarında kış boyu hayalini kurduğunuz deniz keyfini sürmek de heyecan verici olabilir. 

Adrasan:
Kumluca ilçesinde yer alan Adrasan da büyüleyici kumsallarıyla tatilcilerin odağında olan bir lokasyon. Adrasan sakin bir tatil isteyenlerin de uğrak yerlerinden birisi. Yemyeşil çam ağaçları, mavi deniz, trekking maceraları ve tekne turları ile sakin ve huzurlu bir tatilin ayrıcalıklarını yaşayabilirsiniz.

Kaş:
Antalya Kaş ilçesinde bulunan Xanthos ve Patara antik kentleri, uçsuz bucaksız sahil, deniz ürünleri ile ünlü restoranlar aklınızı başınızdan alacak kadar güzel. Duru ve bakir güzelliği ile Kaş, müptelası olacağınız bir ilçe. Bir kez gittiğinizde de muhtemelen her sene gitmek isteyeceğiniz kadar alışkanlık yapacak nitelikte…

Kalkan:
Küçük, küçük olduğu kadar da şirin bir sahil kasabası olan Kalkan sizi kendisine hayran bırakır. Bir dönem Lidyalılar, Hititler, Romalılar ve Osmanlıların da yaşadığı bu minik cennet tarihi zenginliği ile de göz kamaştırıyor. Eğer su ve doğa sporlarına da düşkünseniz Kalkan’ı tatil seçenekleriniz arasına koyabilirsiniz.

Olimpos (Çıralı):
Bakir doğa, sakin ve huzurlu bir tatil, yeşilliklerin içinde akıp giden zaman, Yanartaş'ta (Chimaera) hiç sönmeyen ateşin büyülü mitolojisi ve pırıl pırıl bir deniz için Olimpos Antalya tatilinizdeki en güzel rotalardan birisi olabilir. 

Üçağız ve Tekirova da sonsuz maviliğin içinde deniz keyfi sürmenin diğer adreslerinden…

3-Antalya’da Tarih

Antalya’yı cazip kılan unsurlardan birisi de denizi kadar tarihsel zenginliğidir. Pek çok uygarlığa yurt olmuş Antalya topraklarından adeta tarih fışkırır. Bergama Kralı Attalos’un “yeryüzü cenneti” olarak nitelediği Antalya; Pamfilya, Psidya ve Likya bölgelerinin kesiştiği bir bölgede konumlanmış bir şehir. Beşeriyetin en eski yerleşim merkezi olan Karain Mağarası, sayısız antik kenti, dünyada nam salmış antik Likya Yolu, Türkiye’nin en önemli müzelerinden birisi olan Antalya Müzesi ile gezilip görülecek pek çok rengi bünyesinde barındıran Antalya’da zamanın içinde baş döndüren bir yolculuk yapabilirsiniz. Termessos, Olimpos, Arikanda, Ksantos, Myra, Patara, Perge, Selge, Phaselis, Rhodiapolis ve Side antik kentleri en bilinen ve görülmesi gereken antik kentlerdendir. Çıralı Yanartaş, Saklıkent kayak merkezi; şehir merkezinde tarihi Kaleiçi, Yivli Minare, Yat Limanı (Marina), Hadrian Kapısı, Gelidonya Feneri de en ünlü ve şehri simgeleyen destinasyonlar olarak sıralanabilir.     

Turizmin dört mevsim ve on iki aya yayıldığı bu güzel kentte hem denize girip hem de Saklıkent’te kayak yapabilme ayrıcalığına sahip olursunuz. Orman, deniz, dağ ve ören yeri dörtgeninde zengin ve renkli bir tatili bu uygarlıklar havzası olarak bilinen Antalya’da doyasıya yaşayabilirsiniz.

4-Antalya’da Doğa

Antalya’da doğa palmiyeler, turunç ve portakal ağaçları, yürüyüş yolları, ormanlar, şelaleler, kanyonlar, mağaralardan ve çok daha fazlasından ibarettir. Hemen her zevke göre eğlence alternatifi bulabileceğiniz bu güneş şehrinde son derece keyifli ve hareketli saatler geçirebilirsiniz. Gömbe Yaylası, Yanartaş, Güllük Dağı, Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Köprülü Kanyon rafting bölgesi, Beydağları Sahil Milli Parkı, Göynük Kanyonu, Yeşil Kanyon, Moonlight Milli Parkı (Kemer), Atatürk Parkı, Cam piramit, Karaalioğlu Parkı, Düden ve Kurşunlu Şelaleleri, Uçansu Şelalesi gibi coğrafi oluşumlar ve özel tasarlanmış yapıları içeren gezi noktaları sizi bambaşka bir aleme gelmiş gibi hissettirecek ve unutulmaz tatil anıları biriktirmenizi sağlayacak özellikte…

5-Eğlence  

Antalya’da eğlence asla denizle sınırlı değil. Denizden sıkılanlar yahut bir-iki günlük değişiklik isteyenler için tatilde yapılacak pek çok gece ve gündüz aktivitesi de mevcut. Su parkları, spor kompleksleri, yürüyüş yolları, dalış aktiviteleri, barlar, gece kulüpleri ve diskolar eğlencenin nabzını tutan en özel noktalar.  Gündüz Dedeman Aqua Park’ta ve Aqualand Su Parkı’nda geceleri ise şehrin ünlü gece kulüplerinde çılgınlar gibi eğlenmek, dalış ve motosafari gezilerine katılmak, Olimpos Dağı’nda ve Baba Dağı’nda yamaç paraşütü yapmak, Saklıkent’te kışın şömine başına sıcak şarap içmek, yazınsa tertemiz doğada yürüyüş yapmak tatilden taptaze ve yenilenmiş bir beden ve zihinle evinize dönmenizi sağlayacak keyifli aktiviteler olacaktır.

Antalya sadece bir otel ve deniz cenneti olmakla kalmayıp, görkemli Torosları, her karış toprağından adeta fışkıran köklü tarihi, çarşıları, müzeleri, Selçuklu eserleri, antik mirası, leziz mutfağı ve benzersiz güzelliği ile tatil yaparken kültürel olarak da sizi besleyip zenginleştirecek mutena bir Akdeniz şehridir. Ve güneş Antalya’da bir başka doğar…

0 Yorum

Yorum Yap

2621 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 27-01-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM