İşlem Sürüyor...

Antalya'da Bir Hafta Sonu Geçirmek İsteyenlere Tavsiyeler

Tarihi mirası, doğal güzellikleri, gezip görülebilecek pek çok noktasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Antalya, aynı zamanda Akdeniz Bölgesi’nin en popüler ve en güzel şehirlerinden biri olma özelliğini koruyor. Eğer hafta sonu tatilinizi Antalya’da geçirmeyi planlıyorsanız müzeler, tarihi bölgeler, eğlence noktaları, mesire yerleri gibi sayısız tarihi ve doğal güzelliğe sahip olan bu şehirde çok keyifli vakit geçirebilirsiniz.

İşte Antalya'da bir hafta sonu geçirmek isteyenlere tavsiyeler…

 

Karaalioğlu Parkı   

Dev palmiyeler, yürüyüş yolları, içeceğinizi yudumlayabileceğiniz çay bahçeleri ve en güzeli de uçsuz bucaksız deniz manzarası ve görkemli Beydağları’nı izleyebileceğiniz geniş miradorları ile Karaalioğlu Parkı’nı gezebilirsiniz. Kent merkezi sınırları içerisinde yer alan parkta zamanın nasıl akıp geçtiğini anlamayacaksınız.   

 

 

Düden Şelalesi   

Antalya merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alan Düden Şelalesi, suların 45 metre yükseklikten düşmesiyle oluşan bir çağlayandır. Yukarı Düden kısmında yer alan mesire yerlerinde ağaçların gölgesinde ve şelalenin huzur veren sesi eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

 

 

Konyaaltı Plajı   

Kıyı şeridi boyunca modern bir mimariyle inşa edilmiş restoranlar, kafeler, dinlenme alanları ve buna benzer işletmeleri içeren Konyaaltı plajına, sadece denize girmek için değil keyifli saatler geçirmek için de gidebilirsiniz. Sadece Antalya değil Türkiye’deki en güzel plajlardan birisi olan Konyaaltı plajında koca bir gün geçirebilirsiniz.

 

 

Aspendos Antik Kenti

Ören yerleri ve antik kent kalıntıları açısından son derece zengin bir coğrafya olan Antalya’da Aspendos Antik Kenti de görülmeye değer noktalardan biri olarak listeye alınabilir. Her yıl yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan Aspendos Antik Kenti, Roma Dönemi özellikleri taşıyan görkemli mimarisi ile görülmeye değer bir lokasyondur.

 

 

Antalya Oyuncak Müzesi

Sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çeken oyuncaklar, hayal gücünü besleyen önemli materyallerin başında geliyor. Antalya şehir merkezindeki en ilgi çekici yerlerden birisi olan Antalya Oyuncak Müzesi’nde nostaljik oyuncakları ve çizgi film kahramanlarını bulabilirsiniz. Hayli kapsamlı bir müze olan oyuncak müzesi, şehir gezinizde hoş bir deneyim olabilir.

 

 

Saklıkent Kayak Merkezi

Antalya’da nadir yağan karla buluşabileceğiniz yegane nokta olan Saklıkent, Antalya’ya 1 saatlik mesafede yer alır. Sadece kışın değil yazın da ziyaret edilebilecek bir yer olan Saklıkent, doğal güzellikleri ile öne çıkan ve görülmesi gereken lokasyonlardan biri.

Daha fazla bilgi için "Saklı Kent Kayak Merkezi" konulu yazımızı okuyabilirsiniz. 

 

 

 

Kurşunlu Şelalesi

Aksu sınırları içinde yer alan Kurşunlu Şelalesi, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 18 metre yükseklikten dökülen Kurşunlu Şelalesi özellikle yazın bunaltıcı sıcağında serinlik veren bir kaçış rotası olabilir.

 

 

 

Antalya Arkeoloji Müzesi

Alt Paleolitik Dönem’den Roma Dönem’e kadar uzanan geniş bir döneme ait eserleri barındıran Antalya Arkeoloji Müzesi çok zengin bir arşive ait. Müzede tanrı ve imparator heykellerini, prehistorya koleksiyonunu, mezar armağanlarını, sikke, mozaik ve ikonaları görebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için "Antalya müzeleri" konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

 

Kaleiçi

Antalya’ya gelip de Kaleiçi’nde dolaşmadan olmaz. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’nın izlerini taşıyan mimari yapısı, tarihi evleri, butik oteller ve pansiyonları, marinayı, seyir noktalarını, hediyelik eşya dükkanlarını, kafe ve restoranları, labirentimsi daracık sokakları ile Kaleiçi, Antalya’da mutlaka adımlamanız gereken bir bölge. Hadrian Kapısı’ndan girerek oluşturacağınız rota en keyifli rota olacaktır. 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

3331 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 29-04-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM