İşlem Sürüyor...

Antalya’da Kayak: Saklıkent Kayak Merkezi

Kış mevsiminin en büyük güzelliklerinden biri de kar yağışıdır. Beyaz bir örtüyle kaplanan tabiat, karın verdiği sessizlik ve dingin ortam ve elbette kayak keyfi. Kışı iple çektiren sebeplerden birisi de kayaktır. Ülkemizde kayak denildiğinde akla gelen destinasyonlardan birisi olan Saklıkent kayak merkezi Torosların Beydağları bölümünde yer alan Bakırlıdağı yamacına kurulmuş dağ evi ve tesislerden oluşan bir komplekstir. Peki Saklıkent nasıl bir yer, ne tür aktiviteler yapılabilir sorularının yanıtı yazımızda saklı…

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi Hakkında

Kış sporlarından ve özellikle kayaktan hoşlananların mutlaka bir sefer de olsa ziyaret ettiği Saklıkent, daha önce bu bölgeyi görmemiş kişilerce de merak edilir. Özellikle de Antalya Saklıkent nasıl bir yer, Saklıkent’te ne yapılır, Antalya Saklıkent’te otel var mı soruları yanıt arar. Ekvator’a en yakın kayak merkezlerinden biri olan Saklıkent’te 10 Aralık ila 10 Nisan arasında, yani yaklaşık 120 gün boyunca kayak yapma imkanı vardır. Takvimler Şubat sonu ve Mart başını gösterdiğinde ise “Gündüz kayak, öğleden sonra deniz” sloganı ön plana çıkar Akdeniz’in uyumlu ve ılıman ikliminin bir hediyesi olan bu aktivitede sabah saatlerinde Saklıkent’in karla kaplı örtüsü üzerinde kayak yaptıktan sonra Antalya sahillerinde denize girmenin keyfi sürülebilir. 4 mevsimi bir arada sunan Antalya coğrafyasının bu adı üzerinde saklı güzelliğinde kar kalınlığı ortalama 100-200 cm. olup zirvede ise 4 metreye ulaşır. Antalya’ya 1 saat mesafede olan Saklıkent’te temiz hava, uçsuz bucaksız dağ manzarası, iştah açan yemekler ve huzuru bulmak mümkün.

Saklıkent’te konaklama için 477 adet müstakil ev bulunur. Bunun dışında pansiyon ve oteller de mevcuttur. Bar, disko ve animasyon mekanları da ziyaretçiler için hizmet vermektedir.

Antalya Saklıkent’te Ne Yapılır?

Saklıkent çoğunlukla kayak yapmaya gelenlerin adresidir. Ama buraya günübirlik dinlenme amaçlı da gelebilirsiniz. Konakladığınız tesisin şömine başında sıcak şarap içerek sevdiklerinizle sohbet edebilir, ahşap malzemeyle dekore edilmiş rustik bir ortamda romantik saatler geçirebilirsiniz. Şehrin gürültüsü ve kaosundan kaçmak için küçük bir tatil kaçamağı yapabilirsiniz. Kayak yapmasanız bile otel odasından kar manzarasını izlemek ve kahvenizi yudumlamak bile dinlendiren bir aktivite olabilir.

Ama Saklıkent’e özellikle kayak yapmak için gelenler için dört adet kayak pisti hizmet vermektedir. Bu pistler profesyonel, orta derece ve amatör kayakçılara hizmet verir.

Kırmızı Pist profesyonel kayakçıların kullandığı bir pisttir ve buraya Karakaya teleseji ile ulaşım sağlanır. Pist uzunluğu ortalama 4 bin metredir. Pist, dağın zirve kısmından başlar, keskin viraj ve sarp yokuşlardan oluşur.

Siyah Pist Karakaya’dan telesej ile ulaşılan bir pisttir ve ara istasyon olarak adlandırılan bölümden yani zirvenin yarısından başlar. Pist uzunluğu 1500 metredir ve üst taraftan Kırmızı piste bağlanır. Siyah pist dik bir yamaç üzerinde yer alır ama Kırmızı pist gibi keskin virajlı değildir.

Mavi Pist amatör kayakçıların kullandığı bir pist olup 1500 metre uzunluktadır. Yumuşak bir eğimi vardır ve profesyonel piste geçmeden önceki eğitim bölümü sayılabilir.   

Sarı Pist profesyonel kayak ve snowboard antrenörleri eşliğinde baby lift ile zirvesine ulaşılan bu bölüm 300 metre uzunluğundadır ve eğitim amaçlıdır. 

Kızak Pistleri kızakla kaymak isteyen ziyaretçiler için hazırlanan bir pisttir ve sadece tesiste kiralanan kızaklarla bu bölüme girilebilir.

Saklıkent’te kayak haricinde bembeyaz örtü üzerinde doğa yürüyüşü yapılabilir, zirvede uçsuz bucaksız sakinliğin ve sonsuzluk duygusunun keyfine varılabilir, geceleri tesislerin sunduğu müzik ve eğlence aktiviteleri ile anın tadı çıkartılabilir.

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi Nerede?

Gidecekler için Antalya Saklıkent kaç kilometre sorusu sıkça sorulur.

Saklıkent kayak merkezi Antalya kent merkezine 45 kilometre mesafededir. Antalya Saklıkent ulaşım konusunda oldukça kolay bir lokasyondadır. Uncalı istikametine girdikten sonra yön tabelaları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. 

 

Antalya Saklıkent Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

2550 metre yüksekliğinde olan Saklıkent’e ulaşım Antalya ili Migros AVM’nin karşısında bulunan Lunapark önünden kalkan otobüslerle sağlanabilir. Şehir merkezinden Saklıkent’e yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanır. Eğer havaalanından direkt Saklıkent’e gidecekseniz de çok rahatlıkla araç bulabilirsiniz. Araç kiralama olanaklarını kullanarak da bölgeye ulaşım sağlanabilir. Uncalı istikametinden Çakırlar/Doyran istikametine doğru devam edip, Saklıkent tabelalarını takip ederek kayak merkezine varılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

5261 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 13-03-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM