İşlem Sürüyor...

Antalya’da Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Antalya tarihi ve doğal güzellikleri, şehrin tam kalbinde yer alan uçsuz bucaksız kumsalı, masmavi denizi, geniş bulvarları, palmiye ağaçları, sayısız ören yeri ve antik çağ kalıntıları ile bezeli coğrafyası, heybetli ve büyüleyici güzellikteki Toros Dağları, kanyonları, vadileri, koyları ve birbirinden leziz yemekleri içeren mutfağı ile yerli ve yabancı turistlerin her daim odak noktası olan bir Akdeniz şehri…

 

 

 

Pek çok medeniyete de yurt olan Antalya geçmişten bugüne gelen tarihi dokusu ile modern çağın tüm özelliklerini ustaca birleştirir ve Akdeniz’in incisi olma özelliğini kimselere kaptırmaz. Eğer rotanızda Antalya varsa, yılın on iki ayı güneşle dans eden şehirde yapacağınız çok şey olduğunu da biliyorsunuz demektir. Nereden başlamalı, nereleri görmeli, nerede soluklanıp denizi seyre dalmalı, nerelerde damak çatlatmalı gelin hep birlikte bir keşfe çıkalım.

 

 

Kaleiçi

Antalya’nın en köklü semtlerinden biri olan ve şehrin merkezinde yer alan Kaleiçi’nde daracık sokaklarda gezinerek geçmiş zamanların izini sürebilirsiniz. Eski Antalya olarak da bilinen ve otantik bir ruhu olan Kaleiçi sokaklarında kaybolmak izi daima içinizde kalacak bir anıya dönüşür. Buradaki sayısız butik otel ve pansiyonda konaklayabilir, kafelerde içeceğinizi yudumlayabilir ve sevdikleriniz için hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Kaleiçi’ne gelmişken Hadrianus Kapısı, Yivli Minare, Tarihi Saat Kulesi, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare ve Antalya Oyunca Müzesi’ni de görebilirsiniz.

 

Likya Yolu

Likya Yolu’nun tarihinin 3 bin yıldan daha eski bir zamana dayandığını bilmek bile bu yolu değerli ve gizemli kılıyor. Yol üzerinde 100’ü aşkın şehir bulunuyor. Günümüzde bile en önemli yürüyüş yolları sıralamasında daima başı çeken Likya Yolu’nu bisikletle de katedebilirsiniz.

 

 

 

Atatürk Kültür Parkı

Antalya Meslek Lisesi yanından başlayıp Konyaaltı Plajı’na kadar uzanan Atatürk Kültür Parkı falezlerin eşsiz manzarası, görkemli ağaçlar, göletler ve tesislerle zenginleştirilmiş büyüleyici güzellikte bir alan. Yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, deniz manzaralı restoran ve kafeleriyle dikkat çeken Antalya Kültür Parkı’na gelmişken Türkiye’nin en büyük ve en önemli müzelerinden biri olan Antalya Arkeoloji Müzesi’ni de mutlaka ziyaret edin deriz.

 

Çakırlar Köyü

Antalya sadece deniz ve tarihi dokusuyla değil dağ havası ve bol oksijenli açık hava mekanlarıyla da ünlü bir şehir. İşte o mekanlardan biri de Çakırlar Köyü. Sosyete Pazarı ve köy kahvaltısı ile ünlü bu bölgede doğa ile baş başa dinlendirici ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Merkeze 36 dakikalık bir mesafede olan Çakırlar Köyü’nde şehrin gürültüsü ve yorucu ağırlığından uzakta pek çok aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Sosyete pazarından reçel, bazlama, gözleme ve organik ürünler satın alabilir, semaver keyfi yapabilirsiniz.

 

Manavgat Şelalesi

Şelaleriyle de ünlü olan Antalya’da Manavgat Şelalesi’ni gezerek suyun verdiği enerji ile tazelenebilirsiniz. Irmak sularının 4 metrelik bir falezden dökülmesi sonucu meydana gelen şelale civarında piknik yapabilir, kamp kurabilir, doğanın, kuşların ve suyun sesiyle huzur bulabilirsiniz.

Manavgat hakkında daha fazla bilgi için "Manavgat Gezi Rehberi" konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

 

Tüm bu noktaların yanı sıra Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi, Altınbeşik Mağarası Milli Parkı, Olimpos Beydağları Milli Parkı, Kemer tekne turu, Antalya Hayvanat Bahçesi, Antalya Akvaryum, Antalya Kum Heykel Müzesi, Sapadere Kanyonu gibi lokasyonlarda da keyifli vakit geçirebilir; şehrin muhtelif yerlerinde yer alan restoran ve esnaf lokantalarında ala balık, şiş köfte, piyaz, serpme börek, Arap kadayıfı, tahinli cevizli kabak tatlısı ve yanıksı dondurma yiyerek şehrin tadını çıkartabilirsiniz. Dilerseniz Antalya’nın Saklı Cevherleri yazımıza da göz atabilirsiniz.

1 Yorum
  • 2021-09-26 16:56:23
  • Sonja Leser
  • Sehr schöne Informationen. Das ein oder andere werden wir uns bestimmt im nächsten Jahr ansehen. Einfach super toll.

  • Cevapla

    Sonja Leser kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

1942 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 17-09-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM