İşlem Sürüyor...

Antalya’nın Saklı Cevherleri

Yaz tatilinden anladığınız, huzur, sakinlik, dinginlik ve kalabalıklardan uzak bir zaman dilimi ise size en gözde tatil beldelerinden olan Antalya’nın huzurlu kaçış noktalarından söz edeceğiz. Sakin ve doğayla kucak kucağa bir tatil düşleyenler için işte birkaç seçenek…

 

 

 

 

Bilgelik Vadisi

Tazı Kanyonu olarak da bilinen Bilgelik Vadisi, Manavgat sınırları içindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde yer alıyor. Tam bir saklı cennet olan Bilgelik Vadisi, 200 metrelik uçurumları ile büyüleyici bir lokasyon. Sakinlik ve huzur arıyorsanız Bilgelik Vadisi’ni mutlaka görmelisiniz. Nefes kesen bir manzarası olan Bilgeli Vadisi, fotoğraf çekmeyi sevenler için de oldukça zengin malzemeye sahip. Burada gün batımını izleyebilir; rafting, kaya tırmanışı, trekking yapabilir, kamp kurabilir ve müthiş bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Kekova

Kekova, Antalya’nın Demre ilçesine bağlı bir ada ve Antalya’nın saklı cennetleri arasında ilk 5’te mutlaka yer alıyor. 4.5 kilometre karelik alanıyla Kekova bakir ve dingin bir cennet adeta. Tarihi kalıntıları ve batık şehri de oldukça ilgi çeken Kekova 1990’ların başında sit alanı ilan edildi. Adanın belli noktalarında denize girip dalış yapabiliyorsunuz. Kalabalık ve stresli şehir hayatının ruhta bıraktığı yorgunluğu yaz aylarında Kekova’nın korunaklı ve büyüleyici ortamında atarak tazelenebilirsiniz. Kekova Helenistik Dönem izlerini taşıyan şapel, kilise ve antik limanıyla da adından söz ettiriyor.

 

Çığlıkara Ormanı

Antalya’da saklı cennet sayılan lokasyonlardan biri de Çığlıkara Ormanı. Beydağları’nın batı tarafında, Elmalı-Finike sınırında yer alan bir ormanlık bölge olan Çığlıkara, 2 bin yaşından daha büyük ağaçlarıyla adeta bir masal ormanı izlenimi verir. Bitki florasının zenginliği ile göz dolduran Çığlıkara, ülkenin en güzel sedir ağaçlarını bünyesinde saklar. Lübnan sedirlerinin görüntüsü ve yaydığı koku eşsizdir. Loş bir ormanda, serin ve mis kokulu sedir ağaçlarının gölgesinde sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Çığlıkara’yı rotanıza alabilirsiniz.

 

Sazak Koyu

Huzur arayanlar için bir başka alternatif de Sazak Koyu.. İşletme bulunmayan ve hayatın keşmekeşinden uzak bir kaçış noktası arıyorsanız Kumluca ilçesine bağlı Sazak Koyu tam size göre. Öyle ki yiyecek, içecek, fener gibi çoğu malzeme ve araç gerecinizi yanınızda götürmeniz gerekecek. Beydağları Sahil Milli Parkı yanında bulunan Sazak Koyu Musa Dağı ile komşu. Kumsalı ormanın derinliklerine kadar girinti yapan koyda denize girebilir, kamp yapabilirsiniz. Sessiz bir ortamda dinlenmenin keyfine varabileceğiniz Sazak Koyu’na Adrasan’dan tekne turu ile ya da orman hattından kara yolu ile ulaşabilirsiniz.

 

Oymapınar Gölü

Manavgat’a bağlı olan Oymapınar Gölü, barajın arka kısmında kalan uysal ve dingin bir göl. Manavgat Çayı üzerinde yer alan iki barajdan kuzeyde olanının arka tarafında konumlanan Oymapınar Gölü turkuaz renkli suları ve kendine has bitki örtüsü ile eşsiz bir güzelliğe sahip. Oymapınar’ın arka tarafında tekne gezintisi yapılabilen bölümün adı ise Yeşil Kanyon. Burada trekking yapabilir, Altınbeşik mağarasını gezebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

 

Phaselis Koyu

Phaselis ismini sanırız duymayan yoktur. Ama görmediyseniz ziyaret etmeniz gereken lokasyonlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Phaselis Koyu Antalya’nın Kemer ilçesine sadece 15 dakika uzaklıktaki bir saklı cennet ve kalabalıklardan uzak ıssız bir tatil yapmak isteyenlerin öncelikli tercihlerinden biri olacak nitelikte. Bölgede yer alan Phaselis antik kentini de gezebilir, hem tarih hem de doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

3793 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 26-08-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM