İşlem Sürüyor...

Yoğun Stresi Azaltıp Sakinleştiren Bitki Çayları

Doğanın her köşesine saçılmış; hem görüntüsü, hem kokusu hem de aromasıyla mutluluk ve şifa dağıtan bitkiler, içerdikleri vitamin ve mineraller ile sadece bedene değil, ruha da iyi geliyor. Pek çok hastalığın tedavisinde, tıbbi yöntemlere destek sağlayan bitkiler, sakinleştiren ve yatıştıran özellikleriyle de öne çıkıyor. 

 

 

 

Çağın en büyük problemlerinden biri olan stres ve kaygı ile baş edebilmek, rahat ve derin bir uyku uyuyabilmek, yoğun geçen bir günün sonunda gevşeyip rahatlayabilmek için bitki çaylarını tercih edenlerin sayısı hiç de az değil.  Siz de bitki çayları ile dinamik, zinde, enerjik ve huzurlu bir ruh haline kavuşabilirsiniz. 

 

 

 

Bu arada bedeninizi ve ruhunuzu şımartma anlamında Yaz Aylarında Beslenme Önerileri ile Zinde Kalın başlıklı yazımızdan da ilham alabilirsiniz. Doğanın bizlere sunduğu bu şifalı eczanede hangi bitkiler ruhumuzu teskin edebilir, sakinleştirici etkisi olan çaylar hangileridir, işte yanıtları…

 

 

 

 

Papatya Çayı

Sakinleştirici etkisi olan çay denildiğinde akla ilk gelen bitki papatya oluyor. Papatyanın demlenmesi ile elde edilen papatya çayı eski çağlardan beri sakinleştirici özelliği bilinen ve tüketilen bir çaydır. Uyku problemlerini gidermeye de yardımcı olan papatya çayı, stresi uzaklaştırarak sakinlik verir. Kokusu da son derece kuvvetli bir teskin edici olan papatya çayını zihninizi sakinleştirmek istediğinizde içebilirsiniz.

 

 

Melisa Çayı

Depresif olduğunuz durumlarda, size moral ve huzur verecek bitki çaylarından biri de melisa çayıdır. Melisa çayı, hem sinir ve stres gibi olumsuz ruh hallerinin azalmasına destek olan hem de zihinde yer alan karmaşayı azaltan bir etkiye sahiptir. Uyku sorunları, gerginlik, kaygı gibi durumlarda 1-2 fincan melisa çayı tüketerek sakin ve huzurlu bir ruh haline kavuşabilirsiniz. Melisa çayı ayrıca bebeklerdeki gaz sancısını gidermek için de tercih edilmektedir.

 

 

Biberiye Çayı

Yoğun stres ve gerginlik yaşadığınız günlerde biberiyenin teskin eden gücünden de faydalanabilirsiniz. Biberiye çayı hem baş ağrısı problemine iyi gelen hem de bedensel yorgunluğu gideren bir etkiye sahiptir. Akşamları günün bedeninizde ve ruhunuzda bıraktığı yorgunluğu biberiye çayı ile giderebilirsiniz. Biberiye çayı düzenli tüketildiğinde depresyon etkilerini azaltmaya yardımcı olur. 

 

 

Adaçayı

Yorgun, bitkin, tükenmiş, stresli ve endişeli hissettiğinizde size iyi gelecek çaylardan biri olan adaçayı, sadece çay olarak değil, tütsü olarak da kullanılabiliyor. Yakılan adaçayı yapraklarından çıkan incecik dumanı teneffüs ederek de gergin ruh halinizden kurtulabilirsiniz.

 

 

 

Sarı Kantaron Çayı

Gerginlik ve strese bağlı baş ağrısı problemi olanlar için etkili bir alternatif olan sarı kantaron çayı aynı zamanda uykusuzluk gibi problemlere de iyi geliyor. Zihni rahatlatma ve gevşemeye yardımcı olma gibi özellikleri olan sarı kantaron çayını günün her saatinde keyifle tüketebilirsiniz.

 

 

 

Kedi Otu Kökü Çayı

Canınız sıkkın olduğunda, zihniniz düşüncelerle daha da karmaşık hale geldiğinde tüm bu olumsuz ruh halinden uzaklaşmak için kedi otu kökü çayını tercih edebilirsiniz. Uyku veren bir etkisi de olan kedi otu kökü çayı sayesinde stresle daha kolay başa çıkabilirsiniz. 

 

 

 

Tarhun Otu Çayı

Enerjinizi yükseltmek, sinir ve stresli ruh durumundan uzaklaşmak, daha sakin ve keyifli hissetmek istediğinizde tarhun otu çayından da yardım alabilirsiniz. Özellikle akşamları demleyip içeceğiniz bir fincan tarhun otu çayı sayesinde sakin ve huzurlu bir ruh haline kavuşabilirsiniz. 

 

 

 

Nane Çayı

Nanenin ferahlatan ve hafifleten etkisini bilmeyen yok. Pek çok yiyecek ve içecekte, şekerleme ve sakızlarda,  hatta diş macunlarında kullanılan nane, etken maddesi sayesinde anında bir ferahlık ve rahatlama hissi vermektedir.  Nanenin kasları ve sinirleri teskin eden özelliğinden ötürü onu çay olarak da tüketebilirsiniz. Naneyi sadece sıcak olarak değil, sıcak yaz günlerinde serinletici bir çay olarak da tüketebilirsiniz. 

 

 

Melek Otu Çayı

Gün içinde keskin duygu geçişleri yaşayanlar için ruh halini dengeleyici ve teskin edici bir alternatif olarak öne çıkan melek otu çayı, depresyon etkilerini iyileştirmesi ile de biliniyor. Psikolojik gerginliğe iyi gelen, öfke nöbetlerini ortadan kaldırarak sakinlik veren melek otu çayı ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.   

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

49033 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 12-04-2023
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM