İşlem Sürüyor...

Yaz Aylarında Beslenme Önerileri ile Zinde Kalın

Yaz aylarında hem sağlığı korumak hem de formda kalabilmek için dengeli bir beslenme programı uygulamak gerekiyor. Vücut terleme yoluyla fazla miktarda su ve mineral kaybettiğinden sıvı alımına dikkat etmek son derece önemli. Bunun yanı sıra deniz sezonunun açıldığı ve kış aylarına göre daha ince kıyafetlerin tercih edildiği yaz mevsiminde kilo kontrolü de önem kazanıyor. Yani yazın hem sağlıklı hem de zinde ve formda olabilmek için doğru beslenme kurallarını daha hassasiyetle uygulamak şart. Peki yaz aylarında beslenme nasıl olmalı, yaz diyeti nasıl yapılır, sıcak havalarda nasıl beslenmeli sorularının yanıtı ne olmalı, gelin bir bakalım.

 

 

Yaz Aylarında Beslenme Önerileri

*Vücudun terleme yoluyla kaybettiği suyu geri kazanabilmek için her gün mutlaka 2 litre civarında su tüketmek gerekir. Hava çok sıcaksa ve terleme çok yoğunsa almanız gereken su miktarı daha da artabilir. Sıvı alımı hem vücut sağlığı hem de kilo kontrolü için son derece elzemdir.

*Yazın yağ oranı daha düşük ve daha hafif yiyecekler yemek gerekir. Sindirimi kolay olan gıdalarla beslenmek yaz aylarının bunaltıcı havasını daha kolay atlatmanızı sağlayacaktır.

 

 

*Vücudu ısıtan ve kan akışını hızlandıran baharatlara karşı yaz aylarında daha temkinli yaklaşmak gerekiyor. Yaz yemeklerinizde özellikle zencefil, zerdeçal, biberiye, kekik, acı pul biber gibi terletme özelliği olan baharatları daha az miktarda kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

*Paketlenmiş hazır gıdalar hem glisemik indeksleri yüksek olduğu için kan şekerini dalgalandırarak daha çok acıkmanızı sağlar hem de içerdikleri katkı maddeleri yüzünden sağlığınızı tehdit ederler. Bu yüzden paketlenmiş gıdalardan olabildiğince uzak durmak ve daha doğal gıdalarla beslenmek gerekir.

 

 

*Şeker ve gaz içeren içecekler yerine taze sıkılmış doğal meyve sularını tercih etmek hem vitamin ve mineral alımını destekleyecek hem de gereksiz kalori alımını engelleyecektir.

*Çay ve kahve tüketimine de özellikle yaz aylarında dikkat emek gerekiyor. Diüretik özelliği olan çay ve kahve vücuttan fazla miktarda su atılmasına neden olacağı için yaz aylarında daha kontrollü tüketilmelidir. 

*Gün içinde aldığınız öğünleri ve porsiyonları azaltmak da kilo kontrolü açısından kolaylık sağlayacaktır.              

 

Sıcak Yaz Günlerinde Ne Yemeli?

Sıcak havalarda vücudun sıvı ihtiyacı arttığından su oranı yüksek ve ferahlatıcı özelliği olan besinleri tüketmek hem su kaybını önleyerek vücut sağlığının korunmasını sağlar hem de serinletici etki gösterir. Peki nedir o besinler? Yaz sebzeleri ve yaz meyveleri yüksek oranda su içerdiğinden son derece sağlıklıdır.

 

 

 

Salatalık, acur, kelek gibi bol lifli ve su içeriği yüksek olan sebzeler oldukça ferahlatıcıdır. Ayran, yoğurt, kefir, cacık ve soğuk çorbalar da serinletici etki göstererek yaz sıcaklarının daha kolay atlatılmasını sağlar. Salatalar, zeytinyağlı sebze yemekleri, yulaf lapası, katı meyve presinde sıkılarak hazırlanan sebze suları, detoks içecekleri; dereotu, reyhan, nane, fesleğen, kuzu kulağı, roka, tere gibi yeşil otlar ve Hindistan cevizi sütü gibi doğal sıvılar hem besleyici ve serinletici özellikleri hem de tok tutan lifli yapılarıyla yaz mevsimini sağlıklı ve fit bir şekilde geçirmenize yardımcı olacaktır.

0 Yorum

Yorum Yap

3321 kez görüntülendi
  • Admin
  • 10-06-2022

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM