İşlem Sürüyor...

Türkiye’nin Sevilen Kayak Merkezleri

Kış mevsiminin en sevilen aktivitelerinden biri olan kayak, aynı zamanda adrenalin de içeren bir spor… Yaz mevsiminde masmavi koylarıyla denize girecek pek çok noktası olan ülkemizde kış aylarında da kayak aktivitesi yapılabilecek merkezler, kar keyfinin doruğa çıkmasını sağlıyor.

 

 

 

 

İşte size bu yazıda kayak pistleri ile öne çıkan Türkiye’nin sevilen kayak merkezlerini sıralıyoruz. Bembeyaz ve huzur veren kar örtüsüyle kaplı ve donanımlı tesisleriyle öne çıkan kayak merkezlerinde kışın kendine has güzelliğini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

 

 

 

Uludağ /BURSA

Bursa şehir merkezine 35 kilometre mesafede yer alan Uludağ kayak merkezi, ülkemizin ilk ve en büyük kapasiteye sahip olan kayak merkezi unvanına sahip. Aralık ayından başlayarak Mart ayına kadar devam eden sezonda kayak tatili için şehir ve ülke dışından gelen pek çok misafiri ağırlayan Uludağ 30’dan fazla konaklama tesisi ile gelen konuklarına kusursuz hizmet sunarken Kuzey ülkeleri ve Alp’lerdeki kayak konforunu birebir sunarak, alanında tek olduğunu kanıtlıyor. Uludağ’ın 30’dan fazla kayak pistinde helikopterli kayak, snowboard, buz pateni, kar motosikleti gibi aktiviteler de yapılabiliyor.

 

Erciyes / KAYSERİ   

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Erciyes kayak merkezi, Kayseri il merkezine 25 kilometre uzaklıkta bir lokasyon. Özel mekanik taşıma tesisleriyle varılan bölgede 34 adet pist bulunuyor.

Aralık ayından başlayarak Nisan ayı başlarına kadar süren kayak sezonunda kayak severleri ağırlayan Erciyes kayak merkezinde snowboard, kar voleybolu, kar havuzu gibi aktiviteler de yapılabiliyor.

 

 

Palandöken / ERZURUM

Sadece ülkemiz sınırları içinde değil dünya çapında da en uzun ve dik pistleri bünyesinde barındıran Palandöken kayak merkezi Aralık ayından başlayarak Nisan sonlarına kadar kayakseverlere hizmet veriyor. Profesyonel kayak merkezi denildiğinde hemen akla gelen ve her sene yerli, yabancı pek çok turisti ağırlayan Palandöken kayak merkezinde klasik kayak dışında snowboard ve kızak gibi aktiviteleri de yapmak mümkün. En iyi kayak merkezleri arasında yer alan ve özel ışıklandırma sistemi ile gece de kayak yapma imkanı sunan Palandöken’de tam donanımlı tesislerde konaklayarak kışın ve karın tadını çıkartabilirsiniz.

 

Kartalkaya / BOLU

Bolu şehir merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Kartalkaya kayak merkezinde de sezon Aralık ayında başlayarak Mart ayı sonlarına kadar devam ediyor.

Geniş yamaçlarında kayak keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz Kartalkaya’da snowboard meraklıları için tasarlanan Snowpark isimli bir merkez de bulunuyor. 25 adet pist bulunan Kartalkaya’da çeşitli aktiviteler de saatte 10 bin kişiye hizmet verilebiliyor.

 

Sarıkamış / KARS

Ülkemizin en doğusunda yer alan Sarıkamış kayak merkezi Kars ili sınırları içinde yer alıyor ve Aralık ayından Mart ayı sonuna kadar hizmet veriyor. 5 etaptan oluşan 25 kilometrelik pistiyle Sarıkamış kayak merkezi pek çok kayak tutkununu ağırlıyor.

Kristal Kar denilen özel bir kar tipine sahip olan bölge, doğayla kucak kucağa olabileceğiniz dinlendirici ve huzur veren bir atmosfere sahip. 

 

 

Saklıkent / ANTALYA

Sıcacık Akdeniz Bölgesi’nin denizi ve güneşiyle ünlü Antalya ilinde kayak yapılabilecek çok özel bir bölge var: Saklıkent. Popüler kayak merkezlerini sıralarken Saklıkent’i es geçmek olmaz; zira Antalya merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent’te 4 kayak pisti bulunuyor.

Bunun dışında kızak pisti, teleski, chairlift, babylift gibi aktivitelere de imkan tanıyan bölgede, konaklama tesisi içinde şömine başında sıcak şarap keyfi de yapabilirsiniz. 

 

0 Yorum

Yorum Yap

2379 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 07-01-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM