İşlem Sürüyor...

Türkiye’de Kışın Ekstrem Spor Yapılabilecek Rotalar

Ekstrem sporlar adrenalini yükselten ve dünyaya çok farklı bir anlam yükleyen aktivitelerdir. Kan akışını hızlandıran ve hayatını tekdüze çizgisinden çıkaran, tutkunun peşinden gitmek isteyenler için sürükleyici bir deneyim olan ekstrem sporlar özgür ruhlar için en önde gelen sporlar olarak adlandırılabilir.    

Fiziksel dayanıklılık ve keskin bir odaklanma gerektiren, risk ve tehlike kadar heyecan da barındıran ekstrem sporları kış mevsiminde yapmayı düşünüyorsanız, bu arayışınız için size esin kaynağı olacak birkaç ipucu verebiliriz.

Ekstrem Spor Nedir?

Risk ve zorluk içermesiyle diğer spor dallarından ayrılan ekstrem sporlar için macera sporu tanımlaması da kullanılabilir. Özel malzeme ve aksesuarlarla yapılan ekstrem sporlar, sağlam bir kondisyon ve kusursuz bir odaklanma gücü gerektirir.    

Hız, dayanıklılık ve odaklanma, ekstrem sporların en önemli şartlarıdır. Ekstrem sporlar, riskli oluşundan ötürü çoğunlukla profesyonel kişiler tarafından yapıldığı gibi deneyimli bir profesyonel eşliğinde amatörler tarafından da yapılmaktadır.   

Kış mevsiminde yapabileceğiniz birkaç ekstrem spor önerisini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Snowboard

Ekstrem spor denildiğinde akla ilk gelenlerden biri snowboard diyebiliriz. Kar üzerinde kayma mantığına göre dizayn edilmiş board ile yapılan
bu spor, denge ve dikkat isteyen en popüler ekstrem sporların başında geliyor.  

Snowboard nerede yapılır diyorsanız, kar olan her yer diye yanıtlayabiliriz. Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Erciyes, Sarıkamış,
Palandöken gibi kayak merkezleri snowboard heyecanını  yaşayabileceğiniz lokasyonlar olarak sıralanabilir.

 Snowblade

 Rollerblade’in kar üzerinde yapılan versiyonu olarak da tanımlanabilecek   bir ekstrem spor olan snowblade bir nevi karda patenle kaymak olarak   düşünülebilir. Kısa bir eğitimle öğrenilebilecek kadar kolay fakat kusursuz bir denge performansı gerektiren snowblade, Türkiye’de bütün kayak   pistlerinde yapılabilir.  

 Size düşen, lokasyon belirlemek, malzeme ve ekipmanları temin etmek ve bir profesyonelden kısa bir eğitim aldıktan sonra bu heyecan dolu
 sporun keyfini çıkarmak.   

Snowkite

Yaz mevsiminde masmavi suların üzerinde yapılan kiteboard sporunun kışın bembeyaz kar örtüsü üzerinde yapılan şekli diyebileceğimiz snowkite, son derece keyifli ve adrenalin dolu bir ekstrem spor dalı. Snowboard’da belinizden bir halat yardımıyla uçurtmaya bağlanıyor ve bembeyaz kar örtüsüyle kaplı dağlardan aşağı doğru süzülüyorsunuz. 

Snowkite, Türkiye’de nerede yapılır sorusuna gelirsek, bu spor için en uygun lokasyonların Uludağ, Kartalkaya, Sarıkamış, Erciyes ve Davraz olduğunu söyleyebiliriz. 

 Buz Tırmanışı

 Türkiye’de kış mevsiminde yapılabilecek en zorlu ve profesyonellik gerektiren sporların başında buz tırmanışı geliyor. Adrenalin seviyesini doruğa   çıkaran bu sporu, dağcılık ekipmanları kullanarak donmuş bir şelaleye tırmanma olarak özetleyebiliriz. 

 Buz tırmanışı nerede yapılır diyenler için de adres olarak Erzurum’da yer alan Uzundere Şelalesi, Tortum bölgesinde yer alan şelaleler ve   Kaçkarlar’da yer alan şelaleleri verebiliriz. 

Snocross

Türkiye’de ekstrem sporlar arasında gösterilenlerden biri de snocross. Bu spora adını veren araç ise motorlu kar taşıtı. Bol virajlı ve tümsekli alanlarda yapılan snocross heyecan, tutku ve macera sevenler için ideal bir ekstrem spor dalı.   

Snocross Türkiye’de nerede yapılır sorusunun ise pek çok yanıtı var. Pistte veya herhangi bir kayak merkezinde yapılabilecek snocross, adrenalin ve heyecan dolu bir aktivite isteyenler için eşsiz bir deneyim diyebiliriz. 

Ekstrem spor tutkunuysanız ve yaz mevsiminde yapılacak ekstrem sporları da merak ediyorsanız, blog sayfamızda yer alan “Türkiye'de Yazın Yapılabilecek Ekstrem Sporlar” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

615 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 07-02-2024
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM