İşlem Sürüyor...

Muğla’nın Huzurlu İlçelerinden: Köyceğiz Gezilecek Yerler Listesi

Ülkemizde çoğu kente şöhret kazandıran belli başlı özellikler vardır. Her şehir kendi benzersiz özellikleriyle öne çıkar; bazıları ünlü bir yemekle, bazıları el sanatları ürünleriyle, bazıları ise mimari veya bitki örtüsüyle tanınır. Türkiye’nin güneybatısında bulunan Muğla ise birbirinden güzel turistik ilçeleriyle adından övgüyle söz ettiriyor. Evet, Muğla dendiğinde akla masmavi deniz, cennet gibi koylar ve yemyeşil bir doğa geliyor. Hemen her ilçesi güzelliğiyle büyüleyen Muğla, her sezon yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlıyor. İşte o ilçelerden biri olan Köyceğiz’de ufak bir gezintiye çıkmak istiyoruz.

 

 

Tatil planı yapma hazırlığında olanlar için son derece faydalı bir rehber niteliğindeki bu yazıyla Köyceğiz’de gezip görebileceğiniz yerleri derledik. Ege ve Akdeniz sınırlarında yer alan bu güzel ilçede zamandan soyutlanarak huzurlu ve dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Sakin ve büyüleyici güzellikteki Köyceğiz’de bakın sizi neler bekliyor. Konu seyahatten açılmışken Tatil Rotası Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler başlıklı yazımıza da göz gezdirebilirsiniz. 

 

 

 

Köyceğiz’de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer 

Marmaris ile Fethiye arasında bir noktada yer alan Köyceğiz, merkezi deniz kıyısında yer almasa da yakın çevresinde birçok plaj bulunuyor. Ekincik Halk Plajı, Delta Plajı, İztuzu Plajı, Kargıcak Koyu olarak sıralanabilecek bu plajlar merkeze 35 ila 40 kilometre mesafede yer alıyor. Bu plajları tercih ederken berrak ve büyüleyici güzellikteki mavi sularda kulaç atabilirsiniz. Deniz keyfinin yanı sıra gezip görülecek farklı lokasyonlar da mevcut. Gelin hepsine sırasıyla göz atalım:

 

 

1. Köyceğiz Gölü

Köyceğiz’in merkezinde yer alan bu tatlı su gölü, hemen yanı başındaki kafeler, restoranlar ve yürüyüş yollarıyla eşsiz bir görünüm sergiliyor. Köyceğiz Gölü sadece tatlı su balıklarının lezzetiyle değil, girilebilir bir göl olmasıyla da öne çıkıyor. Su sıcaklığı son derece uygun olan Köyceğiz Gölü’nde hem yüzebilir hem de gölü çepeçevre saran mükemmel manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. 

 

 

2. Dalyan

Görüntüsüyle ikonik bir lokasyona dönüşen Dalyan, özel koruma bölgesi olarak ilan edilmiş durumda. Burası bir koluyla Köyceğiz Gölü’nden bir koluyla da Akdeniz’den besleniyor. Dalyan’ın en büyük özelliği Caretta Caretta ve Nil kaplumbağalarının da üreme alanlarından biri olması. Göz kamaştırıcı bir doğası olan Dalyan’a Köyceğiz’den kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz.

 

 

3. Kaunos Antik Kenti 

Arkeolojik kalıntılar açısından çok zengin bir coğrafya olan ülkemizde en köklü ve etkileyici güzellikteki ören yerlerinden bazıları bu bölgede yer alıyor. Karya uygarlığının tarih miraslarından biri olan Kaunos Antik Kenti’nde görkemli kaya mezarlarını ve daha pek çok tarihi detayı görebilir, geçmişin gizemli dünyasında keşfe çıkabilirsiniz. 

 

 

4. Sultaniye Kaplıcaları 

Köyceğiz Gölü kenarında konumlanan Sultaniye Kaplıcaları geçmişi neredeyse 5 bin yıl öncesine dayanan kadim bir ziyaret noktası. Dünyanın ikinci büyük radyoaktif kaplıcası olan Sultaniye Kaplıcaları şifalı çamur banyoları ile de biliniyor.  Kükürtlü ve 39 derece sıcaklıkta iki adet havuzu da bulunan Sultaniye Kaplıcaları sakin olan sabah saatlerinde ziyaret edilebilir.

 

 

5. Ekincik Koyu

Pırıl pırıl denizi ve kumsalı ile dikkat çeken Ekincik Koyu, Marmaris İle Göcek arasındaki teknelerin de uğrak yeri olarak biliniyor. Nefis manzarası ve yemyeşil bitki örtüsünü de hesaba kattığınızda burada harika saatler geçirebilirsiniz. 

 

 

 

 

Köyceğiz’de Ne Yenir? 

Ege ve Akdeniz’in kesiştiği bir noktada yer alan Köyceğiz’in, bu iki bölgenin mutfağından aldığı ilhamla çok zengin bir lezzet arşivine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kiremitte kefal balığı, kuzu göbeği mantarı, ördek dolması, tenekede tavuk ve pekmezli kar gibi yöreye has lezzetleri tadabileceğiniz gibi civarda yer alan lokanta ve restoranlarda damağınıza hitap edecek hemen her tür alternatifi rahatlıkla bulabilirsiniz.  

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

1140 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 05-07-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM