İşlem Sürüyor...

Tatil Rotası Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tatiller yorulan, tazelenme ihtiyacı duyan bedenlerimiz ve zihinlerimiz için gerekli aralardır. Stres, koşuşturma, yetiştirilmesi gereken işlerin verdiği gerilimden bir süreliğine de olsa uzaklaşarak ruhu dinlendirmenin ve enerjiyle dolarak hayata kalınan yerden devam etmenin verdiği huzura herkesin ihtiyacı var. Türkiye’nin ya da dünyanın gezilip görülecek sayısız rotası arasında hangisini seçeceğinize karar vermek zor olabilir. İşte bu yüzden tatil için seçeceğiniz lokasyonun önemi büyük.

 

 

 

Seyahat planlarınızı yaparken hayal ettiğiniz gibi bir tatil yapabilmeniz için tatil rotanızı isabetli seçmenizde fayda var. Bu arada eğer tatil tercihinizi Antalya’dan yana yapacaksanız Yaz Tatilinizi Antalya’da Geçirmek için 10 Sebep başlıklı yazımız da fikir verici olabilir. Gelin şimdi konuyla ilgili olarak, tatil rotası belirlerken işinize yarayacak detaylara bir göz atalım.

 

 

 

Seyahat Planı Nasıl Yapılır?

İyi bir seyahat planı için uygulayabileceğiniz adımlar şunlardır:

1. Öncelikle nasıl bir tatil hayal ettiğinizi iyi tespit etmeniz gerekiyor. Doğal güzellikleriyle öne çıkan bir lokasyon mu yoksa tarihi mekanların ön planda olduğu bir adres mi? Deniz mi, orman ve doğa mı ruhunuza daha iyi gelecek? Çok fazla tercih edilen lüks ve konforlu ortamlar mı yoksa daha bakir ve salaş noktalar mı size hitap edecek? Kafanızda önce bunu netleştirmeniz karar verme aşamasında işinizi kolaylaştıracak. 

 

 

Belki her sene gittiğiniz tatil beldesi yerine keşfedilmeyi bekleyen bir lokasyon size cazip gelebilir. Tek başınıza mı yoksa kalabalık bir grup olarak mı tatil yapmayı arzu ediyorsunuz? Bu noktada beklentilerinizi iyi tespit edip ona göre bir planlama yapmaya dikkat etmelisiniz. Böylelikle tatiliniz amacına ulaşacak ve aynı zamanda hayal ettiğiniz huzura ve arınmaya kavuşacaksınız demektir. Yani nasıl bir tatil istediğinizi kendinize sorup net yanıtı vermeden tatil planı yapmayın diyoruz.

 

 

 

2. Tatil demek harcama yapmak da demektir. Yapmayı planladığınız tatil için ne kadar bir bütçe ayırabilirsiniz sorusunun da yanıtını bulmanız lazım. Tatil rotanızı aslında biraz da bütçeniz belirleyecektir. Konaklama yapacağınız oteli, tatilde yapacağınız harcamaları, ulaşım giderlerini yani en küçük harcama kaleminden en büyüğüne kadar hepsini önceden hesaplayarak bütçenizi zorlamayacak bir tatil rotası seçmeniz de hayli önemli. Bu şekilde hem kafanız rahat bir şekilde tatil yapmış olursunuz hem de tatil dönüşünde bütçenizde bir sarsılma yaşama ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz.

 

 

3. Tatil konusunda ve gezilecek yerler ile ilgili ilham almak için sosyal medyadan yararlanabilirsiniz. Nereye gideceğinizi belirleyebilmek için listenizdeki arkadaşlarınızın gittiği tatil beldeleri size karar verme aşamasında ilham verebilir. Ayrıca sosyal medya hesaplarında ilgili konum etiketlerini aratarak tatil lokasyonları arasında tercih yapabilirsiniz. 

 

 

 

 

4. İnterneti kullanarak gezi bloglarına, seyahat sitelerine, daha önce belli rotaları keşfetmiş kişilerin deneyimlerine de göz atabilirsiniz. Bu konuda yapılan yorumlar da karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Tatil için seçenekler halinde listelediğiniz lokasyonları internette arattığınızda karar verme sürecinizi kolaylaştıracak pek çok ipucu bulacaksınız.

 

 

 

 

5. Yurt dışı tatil planlıyorsanız evrak toplama işleminiz biraz zaman alacağından planlı hareket etmenizde fayda var. Pasaport ve vize işlemleri ve bunun için gerekli evrakları hazırlama süreci, sağlık sigortası, uçak bileti gibi önemli detayları halletmek için zaman ayırın ve tüm bu işlemleri eksiksiz yaptığınızdan emin olun ki en ufak bir problem yaşama ihtimaliniz bile olmasın. Böylece tüm enerjinizi seyahatiniz için harcayabilirsiniz.

 

 

 

6. Eğer tatil için seçtiğiniz şehir ya da ülke ilk kez gideceğiniz bir lokasyonsa ulaşım detaylarını da önceden planlamış olmanız gerekecek. Eğer uçakla gidiyorsanız havaalanına indiğinizde otelinize nasıl ulaşacağınızı, gittiğiniz yerde ne ile seyahat edeceğinizi de yine önceden planlamış olmanız gerekiyor. Araç kiralama, tren bileti, günlük gezilerle ilgili ulaşım detayları için rota planlama uygulamalarından yararlanabilirsiniz. İlk kez gideceğiniz bir yer olsa bile eğer yürüyerek gezeceğiniz kadar küçük bir bölgeyse sokak aralarında kaybolmak bile heyecan verici olabilir. 

 

 

7. Eğer tatilinizi kalabalık bir arkadaş grubuyla yapacaksanız seçiminizi isabetli yapmanızı da öneririz. Yeme içme, yürüme, keyifli aktiviteler konusunda sizinle kafa dengi olan ve kolayca uyuşabileceğiniz arkadaşlarınızla tatile çıktığınızda sürecin çok daha keyifli olduğunu da görebilirsiniz.  

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

667 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 16-06-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM