İşlem Sürüyor...

Kaş'ta Ne Yenir? En Güzel Kaş Restoranları

Kaliteli ve özel bir atmosfere sahip olan Kaş, sakin ve kendine özgü çevresi ile popüler alanların ötesinde, huzuru ve özgünlüğü arayan tatilcilerin ilgisini çeken özel bir bölgedir. Tarihi zenginliklerinin yanı sıra dar sokakları, seçkin butikleri, özellikle geceleri hareketli ama yormayan atmosferi, zengin mutfağı ve birbirinden nezih işletmeleri ile Kaş, bir kez ziyaret eden herkesi kendine hayran bırakıyor.

 

 

 

Kaş, denizi ve kumsallarının büyüleyici güzelliği ile görülmeye değer bir manzara sunuyor. Gastronomi tutkunları için ekstra bir güzelliği olan Kaş, kendine has lezzetleri ve restoranları ile de övgüyü hak ediyor. Akdeniz’in en özel noktalarından Kaş’a gitmeyi planlayanlar için Eşsiz Güzellikte Bir Turizm Merkezi: Kaş başlıklı yazımız da rehber olabilir. 

 

 

 

Kaş'ın lezzetlerini keşfetmek isteyenler için bir gastronomi yolculuğu başlamak üzere. Kaş'ta neler yenir, nasıl bir yeme içme deneyimi yaşanır sorularını merak edenler için şehrin en özel tatları ve mekanlarını keşfetmeye ne dersiniz? İşte Kaş'ın damak zevkinize uygun lezzetleri ve mutlaka uğranması gereken restoranları:

 

 

 

Oburus Momus

Et ve hayvansal ürün tüketmeyenlerin tercih edeceği bir mekan olan Oburus Momus, vejetaryen ve vegan mutfağıyla hem fark yaratıyor hem de epey alkış alıyor.

 

 

 

 

Humus, falafel, makarna gibi vejeteryan seçeneklerin yer aldığı leziz menüsüyle; spring roll, ekmek üstü patlıcan, Tayland usulü erişte, zencefilli soda gibi spesiyaliteleri ile bağımlılık yaratacak kadar iyi bir mutfağı olan Oburus Momus Kaş’ın en iyi restoranları arasında yer almayı hak ediyor. 

 

 

 

 

L’Apero 

Fransız bir şef tarafından işletilen L’Apero, tam da bu yüzden tipik bir Fransız restoranı. Fiyat olarak Kaş restoranlarına göre bir nebze yüksek de olsa menüdeki lezzetleri tattığınızda “Buna değer.” diye düşünmeden edemiyorsunuz. 

 

 

 

 

Pancar-mango tartar, Moules-frites (Beyaz Şaraplı Midye ve Patates), Boeuf Bourguignon (Kırmızı Şaraplı Et Güveç) ve profiterol gibi lezzetleri spesiyalleri arasına alan mekanda, daha geleneksel lezzetleri tercih etmek isterseniz Fransız usulü biftek sipariş edebilirsiniz. Denemek isteyenler için L’escargot yani salyangoz yemeği de hayli cazip bir seçenek olabilir.   

 

 

 

 

Bi’Lokma 

Mekanın kurucusu, Sebahat Hanım, başta Kaş'a tatil için gelmiştir. Kaş'ı içtenlikle seven ve annesinden öğrendiği tarifle yola çıkarak minik bir tezgahta lokma satışlarıyla adım attığı bu serüven, zaman içinde büyüyerek günümüzdeki restoranına dönüştü.

 

 

 

Bi'Lokma, sabahın erken saatlerinde muhteşem bir kahvaltı yapma imkanı sunarken, akşamüstü romantik bir gün batımı manzarası eşliğinde şarap ve peynir tadımı yapabilir ya da mekanda özenle hazırlanan akşam yemeği menülerini deneyimleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Pell’s 

Kaş mekanlarının ortak noktası çoğunun küçük fakat çok zengin bir dünyaya sahip olması. Pell’s de o mekanlardan biri. Bu küçük ve şirin mekanda leziz sabah kahvaltıları, öğle ve akşam yemekleriyle yine aynı lezzetteki kokteylleri tadabilirsiniz. 

 

 

 

Özellikle değişik yörelerden getirilen doğal ve katkısız reçeller, ballar, tereyağları, sucuklar, zeytinler ve Ege otlarıyla hazırlanan kahvaltısıyla çok meşhur olan Pell’s; akşam yemeklerinde de Lübnanlı şefinin elinden çıkan lezzetlerle konuklarının damaklarını şenlendiriyor. Akdeniz karakteristiği taşıyan füzyon tarzında yemekleriyle öne çıkan mekanda pancar carpaccio, köz sebze yatağına Frankfurter gibi zengin lezzetleri de tadabilirsiniz. 

 

 

 

Lily's Corner 

Lily’s Corner, İtalyan lezzetlerini sevenlerin mutlaka izini sürerek bulmaları gereken bir mekan olarak dikkat çekiyor. Kaş'ın merkezinde,  dar sokakların arasına gizlenmiş bir lezzet noktası gibi yer alan ve ziyaretçilerinin hayran kaldığı özel tatları sunan mekanın sahibi, Semih Bey'dir. Semih Bey, Paris'te bir süre yaşadıktan sonra kızı Lily ile birlikte Kaş'a gelerek buraya yerleşir.

 

 

İtalyan bir şef ile çalıştıktan sonra 2019 yılında Lil’ys Corner’ı açmıştır. Küçük bir avluda konuklarını ağırlayan Lily’s Corner, tipik İtalyan pizzaları, taze makarnalar, parmesan tekerinde makarna, şarap ve biralarıyla seçkin tatları sevenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir mekan olarak yer alıyor. Pizza yanında ikram edilen mekana özgü zeytinyağı ve acı biber sosları özellikle pizzalara ekstra lezzet katıyor. 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

1957 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 24-08-2023
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM