İşlem Sürüyor...

Kasım Tatil Fikirleri: Kasım'da Gezilecek Yerler

Kasım tatili, kış mevsimi yüzünü göstermeye başlamadan hemen önce yapabilecek  ve yazdan kalma son günlerin tadını çıkarabileceğiniz bir moladır. Üstelik Kasım gezilecek yerler açısından son derece ideal bir ay olarak düşünülebilir. Yurt içi ve yurt dışında pek çok rota, sonbaharla yazın henüz birbirinden tam olarak ayrılmadığı bu zaman diliminde son derece keyifli bir tatil vadeder.   

 

 

 

Kasım ayında henüz tam olarak soğumamış masmavi ve dingin denizlerde kulaç atabilir, doğanın harika renklerinin derinliklerine dalarak huzur verici bir tatil deneyimi de yaşayabilirsiniz. Böyle bir tatil planınız varsa ve Kasım ayında nereye gidilir sorusuna yanıt arayışındaysanız yazımız sizin için fikir verici olabilir. Keyifli bir Kasım tatili için Kasım ayında gezilecek yerler ve keşfedilecek rotalara dair birkaç öneriyi yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

 

 

Kasım'da Denize Girilecek Yerler

Kasım ayı her ne kadar sonbahara dahil olsa da havaların yazdan kalma esintiler taşıdığı bir etkiye de sahiptir. Deniz tatili yapmak isteyenler için Kasım ayı hiç de geç kalınmış bir zaman aralığı değil. Üstelik konaklama ve fiyat konularında da son derece uygun fırsatlar yakalanabilir. Bu yüzden Kasım’da nereye gidilir diyenler için deniz tatili anlamında pek çok seçenek mevcut.   

 

Side

Sığ denizi, antik çağdan kalma kültürel mirası ve eşsiz doğası ile Side sonbaharda da deniz keyfi yaşamak isteyenler için ideal bir rota. Side Antik Kenti’nin gölgesinde, huzurlu doğa ile başbaşa dinlendirici bir tatil için Antalya’nın bu güzel ilçesini tercih edebilirsiniz. Konaklama tesisleri açısından da son derece konforlu bir altyapıya sahip olan Side, Kasım ayında cazip bir tatil seçeneği olabilir.

 

Didim

Ege’nin popüler tatil beldelerinden biri olan Didim’de yaz sezonu sonbahara kadar sürer. Ilıman bir iklime sahip olan bölgede, deniz suyu Kasım ayının sonlarına kadar sıcaklığını korur. Bu da Didim’i Kasım ayında gezilecek yerler sıralamasında daima üst sıralarda tutar. Göz alıcı  koyları ve plajları ile Didim, Kasım tatili için gezilecek yerler arasında ideal bir seçenek olabilir. 

 

 

Kundu

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı bir lokasyon olan Kundu, Kasım tatili için ılıman iklimi, konforlu konaklama seçenekleri ve tertemiz sahilleriyle farklı bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Şirin ve yemyeşil doğasıyla huzur veren Kundu, sakin ve dinlendirici bir Kasım tatiline ev sahipliği yapabilir.

 

 

Kemer 

Antalya’nın en gözde tatil beldelerinden biri olan Kemer, uzun süren yaz sezonuyla, Kasım tatili yapmayı düşünenlerin dikkatini çekiyor. Kasım ayı tatili için Kemer’i tercih ettiğinizde sakin, huzurlu ve konforlu bir tatili de garantilemiş olursunuz. 

 

 

 

Kasım'da Yurt Dışına Nereye Gidilir?

Kasım ayında yurt dışı seyahati planlıyorsanız, dünyanın farklı köşelerinde yer alan pek çok ülkeyi listenize alabilirsiniz. Sonbaharın sarı ve kızıl renklerine boyanan bu farklı coğrafyalarda romantik ve keyifli bir tatil serüveni yaşamanız mümkün. İşte yurt dışında Kasım’da gezilecek yerler hakkında birkaç fikir. 

 

 

Bosna Hersek

Görkemli mimarisi, köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle Bosna Hersek, Kasım tatiliniz için iyi bir alternatif olabilir. Tarihi Mostar Köprüsü, şelaleleri, camileri ve özgün yapılarıyla Bosna Hersek’te unutulmaz bir zaman dilimi geçirebilir ve güzel anılar biriktirebilirsiniz. Bosna Hersek’te Gezilecek Yerler konulu yazımız size fikir verme aşamasında yardımcı olabilir. 

 

 

Berlin

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Berlin, Kasım tatili yurt dışı planlarınız için mükemmel bir tercih olabilir. Göz alıcı mimarisi, kültürel zenginliği ve mutfağıyla öne çıkan Berlin’de unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Barut Hotels bloğunda yer alan Berlin Gezi Rehberi başlıklı içeriğimiz, sizin için ilham verici olabilir. 

 

 

Beyrut 

Gizemli coğrafyası, kendine has mimarisi ve masalsı atmosferi ile Beyrut, size keyifli bir Kasım tatili deneyimi yaşatabilir. Bu çok kültürlü metropolde harika bir sonbahar tatili geçirebilirsiniz. Damak zevkine düşkün olanları mutfağıyla da cezbeden Beyrut hakkında detaylı bilgileri Beyrut’ta Gezilecek ve Görülecek Yerler başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.    

 

 

Kasım'da Gidilecek Kamp Alanları

Aileniz ve sevdiklerinizle kamp yapmayı seviyor, doğanın içinde olmaktan hoşlanıyorsanız, Kasım ayının göz alıcı renkleri arasında unutulmaz bir kamp tatili yapabilirsiniz. 

•Yedigöller Milli Parkı

•Ormanya

 

•Sapanca Gölü

•Kapadokya

•Abant Gölü Milli Parkı

•Amasra

 

 

 

•İğneada

•Safranbolu

•Edirne

Kasım ayında kamp yapılabilecek lokasyonlar olarak sıralanabilir.

 

 

Kasım'da Tek Başına Gidilecek Yerler

Tek başına tatil yapmaktan hoşlananlar ya da kısa bir süreliğine yalnız kalmak isteyenler için de cezbedici ve keyifli lokasyonlar da yok değil. Bu rotalarda doğada yürüyüş yaparak, sakin kafelerde içeceğinizi yudumlayarak, keşfedilecek noktaları gezerek dinlendirici bir Kasım tatili yapabilirsiniz. 

 

 

 

•Eskişehir

•İzmir

•Antalya

•Muğla

•Çanakkale

•Bursa

Kasım ayında gezilecek yerler arasında bulunan bu rotalarda, dağ, orman, nehir, deniz gibi doğal güzelliklerin seyrine dalarak hem tarihi bir gezi yapabilir hem de keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 


 

0 Yorum

Yorum Yap

403 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 15-11-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM