İşlem Sürüyor...

Karla Kaplı Macera - Kışın Gezilecek Yerler ve Kış Tatili Yerleri

Kış tatil yerleri havaların soğuması ve kış sezonunun başlamasıyla gündeme gelen lokasyonlardır. Bembeyaz kar örtüsü ve kış sporu aktiviteleriyle daha da renklenen kış sezonunda keyifli zamanlar geçirmeniz mümkün. 

Kar örtüsüyle kaplanan dağ ve orman manzaraları, hissettirdiği dinginlik ve huzur ile şehir hayatı  karmaşasının verdiği yorgunluğu bir çırpıda yok edebilir. Şehir hayatının stresine keyifli bir mola vermenizi sağlayacak kış tatili önerileri ile size en uygun lokasyonu seçerek tatil planınızı yapabilirsiniz.

Uludağ-Bursa

Kış tatili, kış  sporları, kayak ve tüm eğlenceli kış aktivitelerinden söz edildiğinde kuşkusuz akla ilk gelen rota Uludağ oluyor. Uludağ’da Aralık ayında başlayan kış sezonu, ilkbaharın ortalarına kadar devam eder.

Kayak konusunda deneyiminiz yoksa Uludağ’da kayak eğitimi de alabilirsiniz. Hem amatör hem de deneyimli kişiler için düzenlenmiş kayak pistleri, doğal güzellikleri, nefes açan ormanları ve renkli kış aktiviteleri ile Uludağ kış tatil yerleri arasında zirvedeki yerini koruyor. Konforlu otelleri, zengin konaklama alternatifleri ve yeme içme seçenekleriyle de Uludağ, kış tatilinin gözde mekanı olmaya devam ediyor.   

Kapadokya- Nevşehir   

Yer altı şehirleri, peri bacaları, rengarenk balonları ve büyüleyici güzellikteki doğa manzaraları ile masalsı bir güzelliği olan Kapadokya, kışın gidilecek tatil yerleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her mevsimde güzel olan Kapadokya’yı kar örtüsü altında da çok beğeneceksiniz. 

Romantik mağara oteller, eski konaklar, balon turları, üzüm bağları, şarap mekanları, Aşk Vadisi, çömlek atölyeleri gibi mekanlar ve aktivitelerle Kapadokya’da keyifli, romantik ve dinlendirici bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Ilgaz-Kastamonu

Kışın tatil yapılacak yerler, Türkiye coğrafyasının zenginliği göz önünde bulundurulduğunda bir hayli fazla. Kastamonu ve Çankırı arasında konumlanan Ilgaz, kış tatilinde sakin lokasyonları tercih edenler için ideal bir seçenek olabilir. Kayak merkeziyle de beğeni toplayan Ilgaz’a Ankara ve İstanbul gibi illerden de çok sayıda ziyaretçi gelmektedir.  

Zengin bitki örtüsüyle de öne  çıkan Ilgaz Milli Parkı, görmeniz gereken rotalardan biri olarak dikkat çeker. Kanyonları, mağaraları ve farklı coğrafi oluşumları ile Ilgaz, ziyaretçilerine unutulmaz bir kış tatili vadediyor.   

Palandöken-Erzurum

Kışın tatile gidilebilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan Palandöken, dünyaca ünlü kayak pistlerine sahip bir rota. Kayak tutkunları tarafından sık sık tercih edilen Palandöken konforlu tesisleriyle de öne çıkar. Buraya gelmişken Erzurum mutfağına has lezzetleri tadabilir ve bol oksijenli açık havada dinlendirici bir tatil geçirebilirsiniz.   

Abant- Bolu

Bolu kış tatili denildiğinde akla her daim Abant geliyor. Bolu il sınırları içinde yer alan Yedigöller Milli Parkı’nda muhteşem kar manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz kış  tatil yerleri arasında adı geçen Abant, görkemli güzelliğe sahip ormanları ve gölleri ile dikkat çekiyor.   

Doğu Ekspresi-Kars

Tren yolculuğunu seviyorsanız, romantik bir seçenek olarak, karla kaplı doğanın seyrine dalarak yapacağınız bir kış tatili cazip olabilir. 

Ankara’dan başlayan ve Kars’ta sona eren yolculuk yaklaşık 25 saat sürüyor. Güzergah boyunca Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Karasu, Palandöken, Erzurum, Horasan, Sarıkamış’tan geçerek Kars’a ulaşabiliyorsunuz.  

Van Gölü Ekspresi-Van

Kış tatilinde trenle seyahat edilebilecek tatil seçeneklerinden bir diğeri Van Gölü Ekspresi. Van Gölü’nün büyüleyici manzarasına tanık olabileceğiniz bu seyahatte, görkemli Nemrut Dağı’nı ve Muş Ovası’nı da görebilirsiniz. Ankara’dan hareket ettikten sonra Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Tatvan’ı görmeniz mümkün.  

Sapanca-Sakarya

Karlı dağları ve buzlu göletleri ile eşsiz bir manzara deneyimi vadeden Sapanca, kış tatil yerleri içinde ilk sıralarda yer alır. Sapanca kış tatili boyunca gölette keyifli yürüyüşler yapabilir, kış sporlarıyla enerji depolayabilirsiniz. Kafeler ve restoranlarda mola anlarınızda hoşça vakit geçirebilir ve yöreye has lezzetleri tadabilirsiniz.  

Kartepe-Kocaeli

Kayak tutkunlarının en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri olan Kartepe, kış turizminde önemli bir merkez konumundadır. Marmara’nın üçüncü yüksek bölgesi olan Kartepe, kış aylarında kayak ve snowboard severlerin akınına uğrar. En ünlü kış tatil yerleri arasında yer alan Kartepe’de kayak dışında doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü yapabilir, dağ bisikleti, kuş gözlemciliği, paintball gibi aktivitelerle de keyifli anlar geçirebilirsiniz. 

Doğa olaylarına ve evrenin gizemli hallerine ilginiz varsa “Kuzey Işıkları’nı İzlemek için Gidilecek Yerler” başlıklı blog yazımız size cazip gelebilir. 

 

0 Yorum

Yorum Yap

2053 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 28-12-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM