İşlem Sürüyor...

Hangi Film Hangi Şehirde Çekildi?

Bir sinema filmini izlerken konusu, oyuncu kadrosu, kurgusu ve çekim teknikleri kadar filmin çekildiği ortam da izleyiciyi cezbeder. Hatta o kadar ki filmin çekildiği şehre gidip o mekanlarda dolaşmak ve filmin her karesini tekrar tekrar yaşamak kişiye unutulmaz anlar yaşatır. Çoğu filmi klasik kılan unsurlardan biri de budur. Film fon oluşturan şehir ve şehre ait tüm detaylar en az filmler kadar ölümsüz hale gelir. 

 

 

 

Bu yazımızda ünlü filmlerin çekildiği şehirleri ve mekanları mercek altına alıyoruz. O halde hemen başlayalım. İşte en ünlü sinema filmlerinin çekildiği şehirler… Konu şehirlerden açılmışken daha önce paylaştığımız Kerimcan Akduman tarafından kaleme alınan En Fotojenik Şehirler başlıklı  yazımıza da göz atabilirsiniz. 

 

 

 

Harry Potter / Christ Church College (Oxford – İngiltere)

Oxford, İngiltere’de çekilen pek çok filme plato olmuş bir şehir. İlk akla gelenleri Wanda Adında Bir Balık, The Italian Job ve Genç Sherlock Holmes olarak sıralayabiliriz. Tabii tüm dünyayı kasıp kavuran bu filmde Harry Potter’ın okulu olan Hogwarts sahneleri de Oxford şehrinde çekilmiş. Hogwarts ise görkemli mimarisiyle hayranlık uyandıran Christ Church College aslında. O muhteşem büyük salon ve 16. yüzyıl mimari özelliklerini yansıtan koridorları görür görmez filmin sahneleri gözünüzde canlanmaya başlıyor.  

 

Jaws / Martha’s Vineyard (Massachusetts – ABD)

Gerilim filmleri arasında bir klasik haline gelen ve günümüzde bile izlemekten keyif alınan kült filmlerden biri olan Jaws, Amerika Birleşik Devletleri’nin sevimli Martha’s Vineyard kasabasında çekilmiş. Eğer yolunuz düşerse Massachusetts sınırları içinde yer alan bu kasabada Jaws’ın korku veren maceralarını anımsarken hoş bir gezinti de yapabilirsiniz. 

 

 

 

Inception / Nijo Tapınağı (Kyoto – Japonya)

Akıllara kazınan Inception filminin çekildiği Nijo Tapınağı gizemli ve derin sahneleriyle pek çok gezi meraklısını da peşinde sürüklemiştir. Vişne bahçeleriyle ünlenen Kyoto şehrinde yer alan Nijo Tapınağı ve filmin aksiyon dolu sahnelerine bir kez daha gönderme yapalım.

 

 

 

Pretty Woman/ Beverly Hills (Los Angeles – ABD)

Başrol oyuncuları Julia Roberts ve Richard Gere, orijinal film müziği ve romantik sahneleriyle sinema severlerin gönlünde özel bir yeri olan Pretty Woman filmi Beverly Hills’te çekilmiş. Amerika sinema endüstrisinin kalbinin attığı bir merkez olan Beverly Hills; Sosyete Polisi, Cehennem Silahı ve Evimiz Hollywood’da gibi pek çok filme de ev sahipliği yapmış. Beverly Wilshire Oteli de 1990 yapımı Pretty Woman’ın büyük bölümünün çekildiği mekan olarak öne çıkıyor.  

 

 

Yüzüklerin Efendisi / Matamata - Yeni Zelanda

Efsane film Yüzüklerin Efendisi filminin zümrüt yeşili çayırları ve fantastik ortamı en az filmin konusu kadar akıllara kazınmış durumda. Matamata’da Shire’ı ve Hobbit evlerini de içinde barındıran bu büyüleyici mekan Yeni Zelanda sınırları içinde yer alıyor.  

 

 

 

Notting Hill / Londra- İngiltere 

Muhteşem bir romantik komedi olan Notting Hill, Hugh Grant ve Julia Roberts'ın muhteşem oyunculukları kadar, yemyeşil çimenler ve göz alıcı mekanlarıyla filme adını veren Notting Hill isimli semtte çekildi. 

 

 

 

 

Da Vinci Şifresi / Vatikan (Roma-İtalya)

Dan Brown’ın dünya listelerinde okunma rekoru kıran kitabından esinlenilerek senaryolaştırılan Da Vinci Şifresi Tom Hanks’in usta oyunculuğu ile bir sinema klasikleri arasındaki yerini çoktan aldı. Filmin pek çok sahnesi Vatikan’ın büyüleyici atmosferinde çekildi.

 

 

 

Forrest Gump / Savannah (Georgia-ABD)

Sadece hikayesi ile değil, soundtrack’i ile de hafızalarda yer eden Forrest Gump ABD’nin Georgia eyaletindeki Savannah’ta çekildi. Filmin en can alıcı sahnelerinde biri ise Chippewa Square otobüs durağındaki bankta geçiyor. O bank ise Savannah Tarih Müzesi’nde yer alıyor. 

0 Yorum

Yorum Yap

2302 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 20-04-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM