İşlem Sürüyor...

Evcil Hayvanla Seyahat: Otel Seçiminden Taşıma Kutusuna Kadar Her Şey

Evcil hayvanla seyahat edecek olan kişiler genellikle işlerini kolaylaştıracak tüyolara ihtiyaç duyar. Seyahate giderken evcil hayvanınızı da yanınızda götürmek istiyorsanız iyi bir seyahat planı yapmanız gerektiğini bilmelisiniz.

 

 

 

 

Seyahat öncesinde evcil hayvan beslemekten taşıma kutusuna kadar olan her önemli detayı iyi bir şekilde planlamaya özen göstermeniz gerekir. Böylece patili dostunuzun konforunu koruyarak yolculuk yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

 

Evcil hayvanla seyahat etmek isteyen kişiler için hazırladığımız bu yazımızda kabin içinde seyahat, bagajda seyahati evcil hayvanla seyahat planlama gibi konular hakkında bilgi vereceğiz. 

 

 

 

 

Evcil Hayvanın Kabin İçinde Seyahati  

Evcil hayvanınızın uçak kabini içinde seyahat etme olanağı genellikle havayolu firmalarına göre farklılık gösterebilir. Bazı havayolu firmaları evcil hayvanları kabin içine kabul ederken bazıları da kabul etmemektedir. 

 

 

Kabul eden firmalarda ise kanarya, muhabbet kuşu gibi ötücü kuşlarla; kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız özel kafeslerinde sizinle birlikte seyahat edebilir. Fakat kabin içinde seyahat etmek için veteriner kontrolünün sağlanması ve belgelerinin hazır olması gerekir. Bununla beraber evcil hayvanınızın kafes içinde taşınması gerektiğini de unutmamanız oldukça önemlidir. 

 

 

Evcil Hayvanın Kargo Bölümünde Seyahati

Evcil hayvanınız 8 kilogramın üzerindeyse kargo bölümünde seyahat etmesi gerekir. Bu durum çoğu kişinin gözünü korkutsa da endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. 

 

 

 

Kargo bölümlerindeki sıcaklık ve basınç düzeyi, uçak kabini ile aynı olduğu için evcil hayvanınız kargo bölümünde seyahat ederken herhangi bir olumsuzluk yaşamayacaktır. Yani uçak altında taşınan hayvanlar son derece konforlu şartlarda ve güvenli bir biçimde seyahat edebildiğinden siz de gönül rahatlığıyla yolculuğunuzu sürdürebilirsiniz. 

 

 

 

Evcil Hayvanla Seyahat Planı Yapmak

  • Evcil hayvanınızla birlikte bir seyahat planı yapıyorsanız seyahat ve konaklama ile ilgili detayları önceden planlayın. 
  • Seyahat sırasında evcil hayvanınızın içinde rahat edeceği bir taşıma çantası edinin.
  • Evcil hayvanınızın aşı kayıt belgesi, kimliği, sağlık durumu ile ilgili bilgileri ve buna benzer gerekli tüm evrakları yanınıza aldığınızdan emin olun.
  • Ulaşım vasıtasının ve konaklayacağınız mekanın evcil dostunuzla ilgili hangi belgeleri istediğini mutlaka öğrenin ve ona göre hazırlıklı olun.
  • Onların ihtiyaç duyacağı oyuncak, özel eşya, mama ve su kabı, tasma ve benzeri ekipmanı tam ve eksiksiz olarak hazır edin.
  • Evcil hayvanla yurt dışı seyahat sırasında kimlik belgesi, sağlık karnesi, evcil hayvan seyahat izin belgesi, hayvan sahibinin adı, adresi, hayvanın eşkali, aşılarının özellikle kuduz aşısının tam olduğuna dair belge mutlaka yanınızda olmalıdır.  

 

Evcil Hayvan Kabul Eden Otelleri Bulun

Tatil öncesi konaklama planı ve organizasyonu yaparken patili dostlarınızı düşünerek evcil hayvan kabul eden otelleri tespit etmeniz gerekecek. Bu da konaklama seçenekleri arasında daha spesifik bir tarama yapmanızı gerektiği anlamına geliyor. Evcil hayvan dostu oteller, hem kedi ve köpek kabul eden oteller hem de sadece kedi veya sadece köpek kabul eden oteller olarak iki ana gruba ayrılıyor. Evcil hayvanla seyahat etmeden önce otelinizi seçerken bu ayrıntıya mutlaka dikkat etmelisiniz.

 

Taşıma Kutusu ve Tasma gibi Seyahat Ekipmanlarını Seçin

Seyahate sizinle birlikte gelecek patili dostunuzun konforlu ve güvenli şekilde seyahat edebilmesi için taşıma kutusu ve tasma gibi ekipmanlarını önceden hazırlayın, kontrolünü yapın. Bu ekipmanlara sahip değilseniz seyahat öncesinde temin etmeye mutlaka özen gösterin.

 

 

Evcil Hayvanla Havalimanında Yapılacaklar  

Bazı havayollarının sevimli dostunuzla uçak kalkış saatini beklerken kullanabileceğiniz evcil hayvan odası ve evcil hayvan tuvaleti gibi hizmetleri de bulunmaktadır. Bulunduğunuz havaalanında eğer böyle bir ayrıcalık yoksa yanınıza bir miktar mama ve tuvalet ihtiyacı olarak kum alabilirsiniz.  

 

 

Havalimanı kontrollerinde X-ray cihazından geçerken görevliler tarafından evcil hayvanınızı kutusundan çıkarmanız istenebilir. Bunu yapmak istemiyorsanız evcil hayvanınızı kutunun zeminine bez ya da minder sermeden taşıyın.    

 

 

 

 

Yolculuk Sırasında Beslenme ve Su İhtiyacı

Evcil hayvanla seyahat ederken öncelikli olarak beslenmesi ve su ihtiyacını düşünmelisiniz. Bunun için özel bir çanta hazırlayabilirsiniz. Günlük maması, vitaminleri, ödül maması ve suyu bu çantada bulunmalıdır. Seyahat ne kadar sürecekse bu süreyle uyumlu miktarda stok yapmanız önemlidir. Ayrıca seyahatten en az 2-3 saat önce evcil dostunuzun mama ve su gereksinimlerini halletmiş olursanız daha rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.

 

Otel Odasında Mutluluk için İpuçları

Evcil hayvan kabul eden oteller oda şartlarını da buna göre düzenlemektedir. Evcil dostunuzun rahat edebileceği koşullar sağlanmış olacağından siz de gönül rahatlığıyla konaklama ve tatilinizi yapabilirsiniz. 

 

 

 

Yerel Veteriner Bulma 

Seyahat sırasında evcil hayvanınızın yaşaması muhtemel sağlık problemleri veya acil müdahale gerektiren durumlar için tatil planlaması yaparken gideceğiniz lokasyondaki yerel veterinerleri önceden tespit edebilirsiniz. Hayvan dostu bir otelde konaklayacaksanız otel personeli de size gerekli yönlendirme ve desteği sağlayacaktır. 

 

 

Seyahat Sonrası Bakım 

Her ne kadar evcil hayvanınız için en konforlu seyahat koşullarını oluştursanız da seyahat dönüşü yorgun ve bitkin olabilirler fakat dönüş sonrasında kısa bir süre içinde toparlanacaklarından emin olabilirsiniz. İçiniz rahat etmiyorsa seyahat dönüşü kontrol için veterinerinizi ziyaret edebilirsiniz. Eğer seyahatinizi tek başınıza yapmayı planlıyorsanız Tek Başına Tatil Yapmak İsteyenler için 5 Harika Rota başlıklı blog yazımızla farklı detayları değerlendirme fırsatı bulabilirsiniz.


 

0 Yorum

Yorum Yap

678 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 27-09-2023
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM