İşlem Sürüyor...

Tek Başına Tatil Yapmak İsteyenler için 5 Harika Rota

Aile ve dostlarla yapılan tatiller epey keyifli geçer, buna şüphe yok. Fakat kimi zaman tek başına yapılan tatiller de dinlendirici ve cazip olabiliyor. Eğer tek başınıza tatile çıkmayı düşünüyorsanız önereceğimiz 5 rota size ihtiyacınız olan huzur ve dinginliği sağlayabilir. İşte tek başınıza muhteşem bir tatil yapabileceğiniz 5 harika rota:

 

 

 

1. Kaz Dağları

Yazın gidilecek pek çok rota var ama tercihinizi her zaman deniz, güneş ve kumdan yana kullanmak istemeyebilirsiniz. Bol oksijenli ve doğanın kucağında bir ortamda tatil yapmak isteyenler için Kaz Dağları mükemmel bir seçenek olacaktır. 

 

 

 

 

Balıkesir ile Çanakkale’nin ortasında yer alan ve Edremit Körfezi’ni de gören Kaz Dağları yeşille mavinin uyum içinde olduğu sakin doğasıyla tek başına tatil yapmak isteyenler için ideal bir lokasyon. Kaz Dağları’nda Taş köprü, Mıhlı çayı, Zeus altarı, Hasanboğuldu, Adatepe Köyü, Yeşilyurt Köyü  gibi noktaları da mutlaka görmelisiniz. Kaz Dağları, Assos ve Cunda Adası gibi popüler rotalara bir buçuk saat gibi bir mesafede olduğundan tatilinize bu rotaları da ekleyerek son derece renkli ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

 

 

2. Bodrum 

Eğer tek başınıza tatil yapmaya karar verdiyseniz ve hareketli bir lokasyon tercih ediyorsanız popüler ve enerjisi yüksek bir rota olan Bodrum’u radarınıza alabilirsiniz. Burada hem doğal güzelliklerin keyfini çıkarabilir hem de Bodrum’un cıvıl cıvıl ortamında pek çok aktivite gerçekleştirebilirsiniz. 

 

 

 

Tekne turları, Bodrum çarşısı, müzik ve dansın hakim olduğu Bodrum geceleri size hareketli ve keyifli bir tatil vadedebilir. Bodrum’da bir keşif gezisine çıkacaksanız Tuzla Kuş Cenneti, Halikarnas Mozolesi, Etrim köyü, Bodrum Kalesi, Bitez Kalesi gibi noktaları da ziyaret etmenizi öneririz. Damak zevkinize hitap edecek pek çok leziz seçeneği bulabileceğiniz Bodrum mutfağı da size mükemmel bir tatilin detaylarını sunacaktır. 

 

 

 

3. Ağva

Göksu ile Yeşilçay arasında konumlanan ve İstanbul’a 1 saat mesafede bulunan Ağva, tek başına sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir durak olarak değerlendirilebilir. Koyları ve kumsalları kadar tertemiz doğasıyla da beğeni toplayan Ağva’da her bütçeye uygun konaklama seçeneklerini bulabilirsiniz. 

 

 

Ağva’ya kadar gelmişken Saklı Göl, Kilim Koyu, Gelin Kayası gibi rotaları da ziyaret edebilirsiniz. Dinginlik ve huzur denildiğinde akla gelen lokasyonlardan biri olan Ağva, tek başınıza yapacağınız tatilde size aradığınız huzuru fazlasıyla verecektir.  

 

 

 

 

 

4. Gökçeada

Yalnız başınıza yapmayı planladığınız bir tatil için huzurlu ve sakin bir seçenek olan Gökçeada, sadece bedensel olarak değil, zihinsel olarak da dinlenmenize olanak tanıyacak bir lokasyon olarak öne çıkıyor.

 

 

 

 

Akşam batan güneşin denize vuran kızıllığı, masmavi ve berrak denizi, Rum evleri, tertemiz sahilleri ve yöresel lezzetleriyle Gökçeada, size harika bir tatil deneyimi sunacaktır.  Buraya geldiğinizde Yıldız Koyu, Laz Koyu, Tepeköy Çınaraltı, Aydıncık Plajı deniz keyfini sürebileceğiniz noktalar olarak listenizde yer alabilir. 

 

 

 

 

5. Ayvalık

Bursa, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere çok yakın olan ve tek başına tatil yapmak isteyenler için ideal bir tatil rotası olan Ayvalık dingin ve huzurlu atmosferiyle tatilden bekleneni fazlasıyla veriyor. Doğal güzellikleri, temiz plajları, geleneksel taş evleri ve canlı çarşısıyla Ayvalık, deniz mahsulleri, kabak çiçeği dolması, damla sakızlı kurabiye gibi birçok lezzeti tatmanıza da imkan sağlıyor.

 

 

Merkezde bulunan trafiğe kapalı Barbaros Caddesinde yer alan hediyelik eşya satan dükkanlar, butikler, pastaneler, kafeler, antikacılar ve salaş lokantalarda samimi, sıcacık bir atmosferi hissedebilirsiniz. Şeytan Sofrası’ndan görünen panaromik manzarada özellikle gün batımının renklerine hayran kalmak bu rotanın başka bir güzelliği olarak sizi keyiflendirebilir. Türkiye’nin İlham Veren 10 Kadın Gezgini başlıklı yazımız size tek başınıza yapmak istediğiniz yurt dışı seyahatleriniz için rehberlik edebilir. 

 


 

0 Yorum

Yorum Yap

2626 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 17-08-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM