İşlem Sürüyor...

Didim Seyahat Rehberi: Didim’de Gezilecek Yerler

Didim’de gezilecek yerler oldukça zengindir. Şirin ve cazip bir tatil beldesi olan Didim, sadece berrak denizi ve nefes kesen koylarıyla değil, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de benzersiz bir tatil deneyimi vadeder.

 

 

 

 

Her yaz, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Aydın iline bağlı Didim ilçesi masmavi denizi, kamp yapılabilecek özel alanlarıyla dikkat çekiyor. Geçmişin izlerini taşıyan, başta Didim Antik Kent olmak üzere diğer antik kentleri ve doğal güzellikleri ile sadece yaz mevsiminde değil, her mevsim cazip bir lokasyon olarak adından söz ettiriyor. 

 

 

 

Aydın’ın yumuşak, sıcak iklimi sayesinde yaz ve kış aylarında Didim’de gezilecek yerler bir hayli fazla. Eğer seyahat rotanızda Didim varsa, ziyaret etmeniz gerekenleri önceden belirlemenizde fayda var. Yazımızın devamında Didim’in öne çıkan en önemli ve özel rotalarını bulabilirsiniz.

 

 

 

Akbük

Didim’de gezilecek yerler arasında sakin ve huzurlu atmosferiyle öne çıkan Akbük, Didim’e 20 kilometre mesafede konumlanıyor. Konaklama açısından da son derece ideal bir lokasyon olan Akbük, 15 kilometre uzunluğundaki sahili ve yemyeşil çam ormanlarıyla öne çıkıyor. 

 

 

 

Sahil manzarasına nazır pek çok restoranda birbirinden farklı lezzetlerin tadına bakabileceğiniz Akbük sahil, yeşille mavinin  kaynaştığı eşsiz güzellikte bir rota. Rumlardan kalma mimarisiyle göz dolduran Akbük’ün tertemiz plajlarında denize girebilir, sakin ve huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.          

 

 

      

Bafa Gölü Tabiat Parkı 

Geçmişte bir koyken, alüvyonların etkisiyle denizle bağlantısı kesilmiş ve bir lagüne dönüşmüş olan Bafa Gölü Tabiat Parkı, Didim’e 16 kilometre mesafede yer alıyor. Didim’de gezilecek yerler arasında bulunan bu bölge, nesli tükenmeye yüz tutan birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. 

 

 

 

Gölde belli zamanlarda düzenlenen tekne turlarıyla çevreyi seyretme imkanı bulabilirsiniz. Çam ve zeytin ağaçlarının oluşturduğu görsel şölen ve bol oksijenli hava, hem bedenen hem de ruhen dinlenmenizi sağlıyor. Burada yapacağınız doğa gezilerinde birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.   

 

 

 

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı 

Bir yeryüzü cenneti olarak nitelenen Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Didim’de gezilecek yerler arasında bulunuyor. Sessiz ve dingin atmosferiyle Ege’nin en özel köşelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 

 

 

 

Doğal güzellikleriyle olduğu kadar endemik yapısıyla da dikkat çeken bu milli park, özellikle yaz sezonunda çok sayıda yerli, yabancı turisti ağırlıyor. Tertemiz, masmavi denizi ve sakin koylarıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Didim’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak listeye eklenebilir. 

 

 

 

Didim Marina (D-Marin)

D-Marin, 500 bin metrekarelik bir alana yayılmış olup, 580 deniz ve 600 kara kapasitesi sunarak tekne sahiplerine geniş bir park alanı sunuyor. Yacht Club, liman, teknik destek, atık ve geri dönüşüm toplama gibi hizmetlerinin yanı sıra içinde bar, cafe, restoran, fitness center, sauna, spor alanları ve yüzme havuzu gibi sosyal alanlar yer alıyor. Aynı zamanda bir alışveriş merkezi de bulunan Didim Marina, modern ve konforlu atmosferi ile mutlaka görülmesi gereken alanlardan biri olarak adından söz ettiriyor. 

 

Doğanbey Köyü

1924 yılına kadar Rumların yaşadığı bir köy olarak yer alan Doğanbey köyünün geçmişi MÖ 7. yüzyıla kadar dayanıyor. Rum mimarisinin en önemli unsuru olan taş işçiliği ile inşa edilmiş evleri görülmeye değer. Taş sokaklardaki şapel ve dükkanlarla, Şorlak olarak da adlandırılan şelale ve nehir, buraya ayrı bir değer kazandırıyor.     

 

 

Didim Apollon Tapınağı

Didim’in en önemli sembollerinden biri olan Didim Apollon Tapınağı, görkemli güzelliğiyle bölgeye değer katarken, tarihe meraklı ziyaretçileri de adeta büyülüyor. Antik Yunan’da kehanet merkezlerinden biri olan bölgenin geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanıyor. 

 

 

 

Dorik tarzda inşa edilen tapınağın ana yapısı ve avlu bölümleri, ziyaretçilere antik dönemin atmosferini yaşatıyor. Didim’de gezilecek yerler arasında görülmeye değer olan bu bölgeyi, adım adım gezerek tarihin gizemli koridorlarında keyifli saatler geçirilebilir, özellikle gün batımında daha da güzelleşen ortamda harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Farklı ve keyifli bir başka rota için Fethiye Koyları konulu yazımızı da inceleyebilirsiniz. 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

674 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 13-10-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM