İşlem Sürüyor...

Fethiye Koyları ve Plajlar Rehberi: En İyi 9 Seçenek

Fethiye koyları yemyeşil bitki örtüsü ile berrak mavi denizin iç içe geçtiği rotalar olarak tatilcilerin ve doğaseverlerin listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Birçok noktası koruma altına alınan Fethiye’de hızlı yapılaşma da engellendiği için bakir ve huzurlu bir enerji hakim.

 

 

 

Yaz aylarında çok fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan Fethiye’de daha sakin ve dingin lokasyonlar arayanlar için Fethiye plajları ve Fethiye’de gezilecek koylar sıralamamız fikir verici olabilir. Semalarında yamaç paraşütlerinin süzüldüğü, tertemiz plajlarıyla benzersiz bir tatil deneyimi vadeden Fethiye’de gezilecek koylar ve plajlar rehberini sizler için hazırladık.  

 

 

Ölüdeniz

Sığ, dalgasız ve tabir yerindeyse çarşaf gibi denizi ile ismini hakkını veren Ölüdeniz, Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. En güzel Fethiye sahili olarak açık ara önde olan Kumburnu Halk Plajı, 15 senedir aldığı mavi bayrak ödülüyle de öne çıkıyor. 

 

 

Kumburnu Plajı’nın bir tarafında denizle birleşen, diğer tarafında ise iç kesimlere doğru akan bir lagünün bulunması, bu bölgenin ekolojik açıdan zengin bir coğrafi özellik taşıdığını gösterir. Duşlar, soyunma kabinleri, tuvalet, restoran, kafe, yürüyüş yolları gibi avantajları da olan Kumburnu Plajı’na giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz plajın, doğanın içine kusursuz şekilde örülmüş masmavi sularında keyifli saatler geçirebilirsiniz. 

 

 

Kabak Koyu

Faralya Köyü sınırlarına dahil olan Kabak Koyu Plajı, muhteşem güzelliğiyle Fethiye’de gezilecek koylar listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Ulaşımı biraz zor olan Kabak Koyu’na gitmek için araç kullanma olanağı bulunmuyor. Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Kabak’a  ulaşabilmek için patika bir yolda yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşü göze almanız gerekiyor. Kırmızı ve beyaz taşları takip ederek yönünüzü kolayca bulabiliyorsunuz. Biraz zahmetli bir yolculuktan sonra karşılaştığınız eşsiz manzara ise tüm çabaya değiyor.

 

Kelebekler Vadisi

350 metre yüksekliğindeki kayalıklarla çevrelenen Kelebekler Vadisi, adını buradaki 80’den fazla kelebek çeşidinden alıyor. 1995 yılında doğal sit alanı ilan edilen Kelebekler Vadisi, turkuaz rengindeki deniziyle seyahat severler için unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor. 

 

 

Faralya Köyü sınırları içinde kalan Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin en güzel plajı sıralamasında da en üstlerde yer alıyor. Fethiye’ye 35 kilometre uzaklıkta konumlanan, incecik kumları ve mavinin en güzel tonlarını barındıran deniziyle bu lokasyonda huzurlu ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

 

 

 

Karaot Plajı

Karaot Plajı eşsiz güzellikteki kumsalı ve berrak suları kadar Caretta Caretta kaplumbağalarıyla da  ilgi çekiyor. Özellikle çocuklu aileler için son derece ideal bir lokasyon olan Karaot Plajı, Fethiye en güzel plajlar sıralamasına rahatlıkla girebilir. 

 

 

Patara Plajı

Kaş ile Fethiye arasında yer alan Patara Plajı, Gelemiş Köyü sınırları içinde kabul ediliyor. Buraya 1 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Antik Kenti de bölgeye tarihi ve kültürel bir değer katıyor.  

 

 

 

12 kilometre uzunluğundaki sahili ve 1500 metrelik genişliğiyle Patara Plajı, dünyanın en uzun plajı ünvanına sahip. Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı da olan Patara Plajı, 08.00 ve 20.00  arası kullanıma kapalı tutuluyor. Çoğunluğu sit alanı olan doğal bir güzelliğe sahip Patara Plajı, dingin ve bakir havasını koruyabilmiştir. Dalgalı bir denizi olduğu için rüzgar sörfü için ideal bir yer olan Patara Plajı’nda eşsiz  gün batımı görülmeye değer. 

 

 

Kıdrak Plajı

Ölüdeniz’e 2 kilometre, Fethiye’ye ise 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kıdrak Plajı, Kıdrak Tabiat Parkı içinde yer alıyor. Deniz dibi taşlık olduğu için sular cam gibi berrak görünüyor. Denize girerken deniz ayakkabısı giymekte fayda var. Turkuaz renkli sularıyla göz alıcı bir görüntüye sahip olan plajın denizi çok hızlı şekilde derinleştiği için dikkatli olmak gerekiyor.  

 

İnlice Halk Plajı

Fethiye’nin en öne çıkan özellikleri arasında gür yeşil bitki örtüsüyle masmavi deniz sularının çoğu noktada buluşması denilebilir. İnlice Halk Plajı da böyle bir görüntüye sahip. Sert kumlardan oluşan sahil ve pırıl pırıl deniz ise mükemmel bir tatili garantiliyor. Deniz suları aniden derinleştiği için dikkatli olmanız gerekir. Ayrıca plajda yer alan voleybol sahasında da keyifli saatler geçirmeniz mümkün. 

 

Turunç Pınarı Koyu

Fethiye’nin en güzel koylar sıralamasında ilk akla gelen rotalardan biri olan Turunç Pınarı Koyu, etrafını kuşatan yemyeşil ağaçlarla daha da güzelleşiyor. Zeytin, sandal ve çam ağaçlarının yanı sıra yüksek tepelerde yer alan turunç ağaçları da burayı eşsiz bir doğa parçası haline getiriyor. Sakin, sessiz, gözlerden ve gürültüden uzak bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir seçim olan Turunç Pınarı Koyu’nda yapılan trekking, yürüyüş severleri mutlu ediyor.

 

Çalış Plajı

Durgun ve dalgasız deniz sevenler için Çalış Plajı’nın sabah saatleri,  mükemmel bir zaman dilimi olabilir. Öğle saatlerine kadar çarşaf gibi olan deniz öğleden sonra dalgalanıyor. Taşlık kumsala sahip bu plajda deniz ayakkabılarınızı giymeniz tavsiye ediliyor. Fethiye denildiğinde akla gelen sembollerden biri de yamaç paraşütü oluyor. Yamaç paraşütüne ilgi duyanlar için rehber niteliğinde hazırladığımız Türkiye'de Yamaç Paraşütü Yapılacak 5 Yer başlıklı yazımız ilginizi çekebilir. 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

2048 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 01-10-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM