İşlem Sürüyor...

Buzlu Limon Ferahlığı: Cool Lime Tarifi ile Serinleyin

Limon, nane ve buzun mükemmel bir bileşimi olan cool lime, sıcak yaz günlerinin en favori içeceklerinden biridir. Ferahlatıcı özelliği ile her mevsim hazırlanıp tüketilebilen bir içecek olan cool lime evde de hazırlanabilecek kadar pratik bir içecek. Cool lime içinde ne var diye düşünenler sadece 4 malzemeyle yapıldığını duyunca şaşırabilir; çünkü bu popüler lezzet az malzemeyle şık bir içeceğe dönüşüyor. Evde cool lime nasıl yapılır diyenler için son derece pratik bir tarifimiz var.    

 

 

Cool Lime Nedir?

Cool lime, limon, şeker, taze nane ve su ile hazırlanan son derece serinletici ve ferahlatıcı bir içecek. Limonun zindelik ve direnç veren özelliğinden ötürü aslında hemen her mevsim rahatlıkla tüketilebilecek bir içecek olan cool lime, pratik şekilde hazırlanabilir özelliğiyle de tercih sebebi oluyor.

 

 

Cool Lime Yapmak için Gerekli Malzemeler 

Cool lime temelde 4 ana malzemeyle hazırlanıyor. Klasik bir cool lime tarifinde limon, şeker, taze nane, su ve buz parçacıkları bulunuyor. Servis sırasında isteğe göre limon dilimleri de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

2-4 Kişilik Bir Tarif için Malzemeler:

2 adet limon, 

20-25 adet taze nane yaprağı,  

2 yemek kaşığı toz şeker, 

4 su bardağı soğuk su yeterli olacaktır. 

 

 

Cool lime yapımı için teferruatlı işlemlere ve mutfak ekipmanlarına ihtiyaç duymazsınız. Basit gereçlerle de rahatlıkla bu ferahlatıcı içeceği hazırlayabilirsiniz. 

Cool Lime Servisinde Kullanılan Malzemeler

Cool lime’ınızı long drink bardaklarda ve pipet kullanarak servis edebileceğiniz gibi istediğiniz herhangi formdaki bir bardakla da servis edebilirsiniz. 

 

Cool Lime Nasıl Yapılır?

  • Evde cool lime yapımı için ilk aşama olarak limon kabuklarını bir kaseye rendeleyin. Buradaki önemli detay limonun beyaz kısımlarını rendelememeye özen göstermektir. 
  • Kaseye toz şeker ve nane yapraklarını da ekleyin.
  • Rendelenmiş limonla nanenin aromasının şekerle birbirine geçmesi için 2-3 dakika boyunca tüm malzemeleri ovun.
  • Limonların suyunu sıkarak, üzerine soğuk su ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Karışımı ince bir tülbentten veya süzgeçten geçirin, ardından sürahiye alın.
  • Buzları sert bir cisim yardımıyla kırarak ufak parçalara ayırın.
  • Kırdığınız buz parçacıklarını bardaklara doldurun ve üzerine hazırladığınız cool lime’ı ilave edin.
  • Taze nane yapraklarını ve limon dilimlerini kullanarak lezzeti artırabilirsiniz. 

 

Cool Lime Tarifi Püf Noktaları

  • Cool lime’ın acı olmaması için limonları rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen göstermelisiniz. 
  • Buz ve şeker miktarını tamamen kendi kişisel damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 
  • Orijinal cool lime, misket limonu olarak da bilinen koyu yeşil lime limonu ile hazırlanmaktadır. Eğer lime limonu bulamazsanız normal limon da kullanabilirsiniz.  
  • Cool lime içeceğinin kalori miktarı, beslenmesine dikkat edenler için oldukça merak edilen bir ayrıntıdır. Bir porsiyon cool lime yaklaşık olarak 50 kalori civarındadır. Eğer şeker oranını artırırsanız içeceğin kalori değeri de yükselecektir. 

 

 

 

 

Klasik tarifi limonla yapılan cool lime, böğürtlen, çilek gibi kırmızı meyvelerle de hazırlanabilmektedir. Vitaminli bir içecek olan cool lime sadece lezzetli olmakla kalmayıp, enerjinizi tazeleyen özelliğiyle de gün içinde severek içeceğiniz ve sevdiklerinize ikram edeceğiniz bir içecek olarak değerlendirilebilir.

 

 

 

Cool Lime Kaç Dakikada Hazırlanır?

Cool lime, hazırlama süreci oldukça kısa bir içecektir. Bu serinletici ve leziz içeceği 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Yine serinletici bir içecek tarifi için Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatacak Milkshake Tarifleri başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

3233 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 01-10-2023
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM