İşlem Sürüyor...

Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatacak Milkshake Tarifleri

Süt, dondurma, meyve ve buz parçacıklarının mükemmel bir bileşkesi olan milkshake’ler yaz sıcaklarında ferahlık veren özellikleriyle pek çok kişinin favori içeceği olma özelliğin taşıyor. Krem şantiyle daha da leziz hale gelen mikshake’ler görüntüleriyle göze de hitap ediyor. Erimiş dondurmayla çeşit çeşit yaz meyvesi ve buz gibi sütün buluştuğu bu leziz içecek keyifli sohbetlerin de en aranılan eşlikçisi. Evde yapabileceğiniz pratik ve bir o kadar da serinletici milkshake tarifleriyle sevdiklerinize lezzetli ikramlarda da bulunabilirsiniz. İşte en kolay hazırlanan ve ferahlatıcı özellikteki milkshake tarifleri:

 

1. Çikolatalı Milkshake

Çikolatanın girdiği hangi tarif lezzetsiz olabilir ki? Özellikle çocukların çok sevdiği çikolatalı milkshake’i çikolata, granül kahve ve soğuk sütle hazırlayabilirsiniz. Üzerine ilave edeceğiniz köpüklü krem şanti ve rendelenmiş çikolatayla lezzeti doruğa çıkarabilirsiniz. 

 

 

 

2. Kahveli Milkshake

Kahve tiryakilerinin çok seveceği bir milkshake tarifi olan kahveli milkshake, granül kahve, vanilyalı dondurma ve soğuk sütten oluşuyor.  Hem ferahlatan hem de aşina olduğunuz kahve aromasını veren bu tarifle keyfinize keyif katabilirsiniz.

 

 

 

3. Çilekli Milkshake

Yazın en gözde ve sevilen meyvelerinin başında gelen çileğin kendine has hoş aroması ve kırmızı rengi milkshake tariflerini de cazip hale getiriyor. Rondodan geçirdiğiniz ayıklanmış çilekleri, soğuk süt ve arzu ettiğiniz miktarda çilekli dondurma ile birleştirdiğinizde harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Dilerseniz bardağın en üst kısmına bir miktar krema da ilave edebilirsiniz.

 

 

4. Hindistan Cevizli Milkshake

Hoş kokusuyla hemen her tür tatlıya yakışan Hindistan cevizi, milkshake’lere de hayat veriyor. Bol Hindistan cevizi, soğuk süt ve balla hazırlayacağınız bu tarife dilerseniz muz dilimlerini de dahil edebilirsiniz. Çok ferahlatıcı bir kokuya ve tada sahip bu milkshake ile keyfiniz ikiye katlanacak.

 

 

 

5. Kirazlı Milkshake

Kırmızı yaz meyvelerinin en sevilen çeşidi olan kiraz, dondurma ve sütle bir araya geldiğinde yine mükemmel bir tarife konu oluyor. Dondurma ile güçlendireceğiniz kirazlı milkshake tarifi yaz aylarınızın favori içeceği olmaya aday. 

 

 

 

6. Naneli Çikolatalı Milkshake

Konu ferahlatıcı içecekler olduğunda nanenin adını anmadan geçmek olmaz. Çikolata, çikolatalı süt ve nane özü ile hazırlanan bu lezzetli milkshake tarifi hem çikolatanın harika tadı hem de nanenin ferahlatıcı özelliğini bünyesinde barındırdığı için çok fazla tercih ediliyor. Sunumu daha da şık hale getirmek için milkshake’in üzerini rendelenmiş çikolata, dilimlediğiniz herhangi bir meyve ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

 

 

7. Oreolu Milkshake

Oreo bisküvisinin girmediği tarif yok desek abartmış olmayız. Bu lezzetli bisküviyi milkshake bardağında da görebilirsiniz. Soğuk süt ve rondodan geçirdiğiniz Oreo’yu bardağa alarak üzerini bir iki top vanilyalı ve çikolatalı dondurmayla süsleyebilir, dilerseniz üzerine bir miktar da krem şanti ilave edebilirsiniz.

 

 

8. Karamel Soslu Kahveli Milkshake

Dünyanın en keyif veren ve tamamlayıcı lezzetlerinden olan karamel, milkshake tariflerine de dokunuş yapıyor. Granül kahve, soğuk süt ve dondurmayı homojen bir karışım haline getirdikten sonra üzerine krema ve karamel sos ilave ederek enfes bir içecek hazırlayabilirsiniz.

 

 

 

9. Antep Fıstıklı Milkshake

Antep fıstığının benzersiz tadı milkshake tariflerini daha da çekici hale getiriyor. Dövülmüş Antep fıstığı, birkaç top Antep fıstıklı dondurma ve soğuk sütle yapacağınız karışımın üzerini yine dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyerek lezzeti daha katmerli hale getirebilirsiniz. 

 

 

 

10. Şeftalili Milkshake

Robottan geçirilmiş kabukları soyulmuş büyük boy bir şeftali ile vanilyalı dondurma ve buz gibi sütü buluşturarak enfes bir alternatif hazırlayabilirsiniz. Kokusu ve lezzetiyle mükemmel bir tarif olan şeftalili milkshake çocukların da çok severek tükettiği bir içecek olarak öne çıkıyor. En sevdiğiniz milkshake’i yudumlarken Dünyanın En Eski Kahve Dükkanları başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

1643 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 05-07-2023
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM