İşlem Sürüyor...

Bebekle Yolculuk Yapmanın Püf Noktaları

Bebekler için pasaport alma işlemi, bebekli ailelerin en fazla araştırdığı konuların başında geliyor. Bebekle seyahat edecekseniz gözünüzün korkması normal fakat belirli prosedürleri yerine getirdikten sonra sorunsuz bir seyahat süreci geçirebilirsiniz. Bebekle otobüs yolculuğu ve bebekle uçak yolculuğu yapacak ebeveynler için işe yarayacak bazı püf noktalarını derledik. 

 

 

Bebekle Yolculuk Nasıl Yapılır?

Eğer bebeğiniz varsa uzun yolculukta yapılacak şeyler konusu radarınıza giriyor demektir. İlk atmanız gereken adım en gerekli eşyaları içeren bir çantayı elinizin altında olacak şekilde hazırlamak olmalıdır. Bu çanta bagaja verdiğiniz çantalardan ayrı olarak daima yanınızda bulunmalı. İçinde gerekli bütün eşya ve malzemelerin olduğu bebek seyahat çantası sayesinde en uzun yolculuklarda dahi zorlanmadan seyahat edebilirsiniz.  

 

Bebekle Uçak Yolculuğu

•Bebeğiniz 6 ayını doldurmadıysa ve uçakla seyahat etmeniz gerekiyorsa ilk olarak hekiminize danışmanız ve bebekle uçak seyahati yapmanın sorun olup olmayacağını öğrenmeniz gerekiyor.

•Bebekler akşam saatlerinde genellikle daha huysuz oldukları için yolculuğunuzu gündüz saatlerinde yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.

•Bebekler uçak yolculuğu yapabilir mi sorusuna evet yanıtı kolaylıkla verilebilir. Bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını içeren bir çanta yanınızda olduktan sonra rahat bir uçak yolculuğu süreci geçirebilirsiniz. Maması, bezleri, krem, pudra ve benzeri tüm ihtiyaçları yanınızdaysa işin en büyük kısmını halletmiş sayılırsınız.

•Check-in işlemleriniz yapılırken tuvalete yakın olan bir konum belirlemeniz de önemlidir.

•Uçakta bebekle yolculuk yapmanın zorluklarından biri de mama saatlerindeki detaylardır. Bebeğinizin mamasını ısıtmanız gerekiyorsa kabin memurlarından yardım isteyebilirsiniz. Bu konuda size mutlaka yardımcı olacaklardır. 

•Bebekle yolculuk yapanlar  için önemli olan detaylardan biri de havaalanına erken saatte gelmek olmalıdır. Bu şekilde acele etmeden her işleminizi kolayca halledebilir ve bebeğinize yeterli vakit ayırabilirsiniz.

•Uçağa bebek arabası alınır mı kısmı da merak uyandıran hususlardan biridir. Uçağa bebek arabası alınmamaktadır. Bebek arabasını katlayarak görevli kişiye teslim etmeniz gerekmektedir. Bebeğinizi rahatça taşıyabilmek için kanguru kullanabilirsiniz.

Bebekle Otobüs Yolculuğu

Bebekle yolculuk yapmak, birçok ebeveyn için korkutucu olabilir; ancak önemli detaylara dikkat edildikten sonra bu durumun üstesinden gelinebilir. Bebekle otobüs yolculuğu yapacak olanlar için dikkat edilmesi gereken hususlara bir göz atalım:

•Otobüste mutlaka emniyet kemeriniz takın. Siz güvende olduğunuz zaman bebeğiniz de güvende olacaktır. Kabin görevlisinden bebeğiniz için bebek emniyet kemeri rica edebilir ve bebeğinizi yolculuk sırasında meydana gelen sarsıntılardan koruyabilirsiniz. 

•İçinde bebek bezi, yedek kıyafet, mama, ıslak mendil, biberon, pişik kremi, emzik, ateş düşürücü şurup ve ilaç benzeri malzemeler olan tam donanımlı bir seyahat çantası bulundurun. Mutlaka battaniye ve birkaç kalın kıyafeti de yanınıza alın.

•Bebeğiniz anne sütü dışında ek gıda alabilecek bir süreçte ise yanınıza kolay bozulmayan meyve püresi, yoğurt ve benzeri gıdaları alabilirsiniz.  

Bebekle Yolculuk Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

•Bebeğin sakin kalması ve kolayca uykuya dalmasını sağlayacak en önemli adım onu emzirmektir. Özellikle uçakta iniş ve kalkışlarda bebeğin kabin basıncından etkilenmemesi için de bebeğinizi emzirebilirsiniz.

•Bebekle yolculuk yapmanın en önemli detaylarından biri de gıda hususunda tedarikli olmaktır. Bebeğinizin devam sütünü, suyunu ve benzer gıdaları yanınızda bulundurun.

•Hazırladığınız bebek çantasında sadece gerekli eşyaların olduğundan emin olun. Çok gerekli olmayan eşyaları çantaya alarak lüzumsuz yük ve kalabalıklık yapmamaya özen gösterin. 

•Bağışıklığı henüz tam gelişmemiş bebeğinizin, yolculuk sırasında iklim koşullarından etkilenmemesi için yanınızda ateş ölçer, serum fizyolojik, pişik kremi ve hekiminizin önerdiği ilaçları, malzemeleri taşıyın.

Bebekle Tatil Nasıl Yapılır?

Bebekle tatil yapmak yorucu gibi görünebilir fakat etkili püf noktalarını uygulayarak bunun da üstesinden gelebilirsiniz.

•Bebekle yolculuk yaparken özel aracınızı kullanıyorsanız, mutlaka bebek araba koltuğu tercih edin. Bu, bebeğinizin güvenliği için gerekli bir önlemdir. 

•Çok fazla aktarma yapmanız gereken yolculukları tercih etmeyin. Bu, bebeğiniz için yorucu ve hırpalayıcı olacaktır. Kolay ulaşılabilecek ve erişimi rahat yapılan lokasyonları tercih edin. 

•Bebeğiniz için hekimin önerdiği bir güneş kremini mutlaka yanınızda bulundurun ve güneşe çıkmadan önce bebeğinizi cildine uygulayın. 

Tüm güvenlik önlemlerini yerine getirdikten ve tüm gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra, bebekle yolculuk yapmak fikrinin hiç de göründüğü kadar korkutucu olmadığının farkına varabilirsiniz. Barut Hotels blog sayfamızda yer alan Uzun Araba Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

 

0 Yorum

Yorum Yap

456 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 27-12-2023
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM