İşlem Sürüyor...

Uzun Araba Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Seyahatler güzeldir. Uzun yolculuklar zihninizi boşaltmak, güzel müzikler dinlemek, ne zamandır okumak isteyip de okuyamadığınız bir kitabı bitirmek, hayal kurmak ve etrafı izleyerek rahatlamanın en ideal yollarından biridir de aynı zamanda.

 

 

 

 

İşin bu kısmı güzel ama bir de seyahate çıkarken valize konulması gereken eşyaların listelenmesi var. Bayram ziyaretleri, yaz tatilleri, iş seyahatleri genelde uzun yolda olmayı gerektirir ve bu da uzun bir ihtiyaçlar listesi demektir. Yolculuğun keyfine gölge düşürmemek için kafanızın rahat olması şart.  

 

 

 

 

Tüm ihtiyaçlarınızı eksiksiz olarak valize koyup koymadığınız düşüncesinin yaratacağı baskıyı ortadan kaldırmak için böyle bir liste yapabilirsiniz. Gelin uzun araba yolculuklarında yanınıza almanız gereken eşyalar neler hep birlikte göz atalım.

 

 

 

 

Seyahate Çıkarken Alınacaklar Listesi

Su         

Seyahat hangi mevsimde yapılıyor olursa olsun en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri sudur. Özellikle yaz aylarında seyahat ediyorsanız, su önceliğiniz olacaktır. Kendi aracınızla seyahat ediyorsanız mini bir soğutucu dolap ya da büyük bir termos işinizi görecektir.

 

 

Kullan At Tabak Kaşık ve Çatallar

Yolculukta pratiklik ve işlevsellik esastır. Evde hazırlayarak yanınıza aldığınız yiyecekleri hem sıhhi hem de pratik bir şekilde tüketebilmeniz için tek kullanımlık tabak, kaşık, bıçak, çatal ve bardaklar hayli işinize yarayacaktır.

 

 

 

Açlık Bastıran Atıştırmalıklar

Uzun yolculuklarda hem açlık bastırmak hem de yolu daha keyifli hale getirmek için yanınıza ufak tefek atıştırmalıklar alabilirsiniz. Bu evde yaptığınız minik çörekler, kurabiyeler, kek ve benzeri atıştırmalıklar olabileceği gibi hazır alacağınız çikolata, gofret, kuruyemiş, kraker ve buna benzer atıştırmalıklar da olabilir.   

 

 

Hırka, Polar ve Fazladan Kıyafetler

Yaz sıcağında seyahat etseniz bile klimalar, akşam serinliği ve buna benze sebepler yüzünden üşüyebilirsiniz. Ayrıca seyahat sırasında araç içinde hareket halindeyken üzerinize dökülmesi muhtemel yiyecek ve içecekleri de göz önünde bulundurarak yanınızda fazladan yedek kıyafet götürmeniz iyi olacaktır.

 

 

 

Bol Miktarda Islak Mendil, Kağıt Havlu ve Peçete

Seyahat çantasında olmazsa olmaz malzemelerden birisi de ıslak mendiller ve peçetelerdir. Her koşul ve şartta çok işinize yarayacak olan bu mendil ve peçeteleri mutlaka yanınızda bulundurun. Seyahat çantanızla ilgili başka tüyolar öğrenmek için “Tatil Bavulunuzda Mutlaka Bulunması Gerekenler” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

 

 

Şıkır Şıkır Bozuk Paralar

Bahşiş vermek, ihtiyaç molalarında kullanmak, araba yıkatmak, atıştırmalık yiyecek ve içecek almak gibi sık yaşanan durumlarda size kolaylık sağlayacak bozuk paralar seyahat sırasında da mutlaka yanınızda bulunmalı.

 

 

 

Playlistsiz Olmaz

Uzun seyahatleri keyifli hale getiren yegane unsurların başında müzik gelmektedir. Kendi hazırladığınız bir playlist ile sevdiğiniz şarkılara eşlik ederek harika bir yolculuk yapabilirsiniz

0 Yorum

Yorum Yap

1886 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 18-05-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM