İşlem Sürüyor...

Avrupa'nın Az Bilinen Tatil Rotaları

Avrupa, coğrafi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dünyanın en gelişmiş kıtaları arasında ilk sırada yer alıyor. Tam da bu sebeple Avrupa, seyahat tutkunlarının en çok ziyaret ettiği rotaların başında geliyor. Avrupa’da çok ünlü ve popüler pek çok şehir var ama bir de az bilinen ve keşfedilmesi gereken lokasyonlar da var. Biraz değişiklik yapmak, ilginç olduğu kadar güzel ve yepyeni yerler görmek isteyenler için Avrupa’da az bilinen tatil rotalarını derledik. New York Gezi Rehberi ile Şehri Keşfedin başlıklı yazımız da farklı bir tatil rotası için fikir verebilir. 

 

 

Bergamo, İtalya

Milano’nun 40 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Bergamo, tarihi surların içinde yer alan ve mistik atmosferi ile son derece büyüleyici bir şehir. Burada sakin ve huzurlu bir tatil yapabilir, eski ve yeni Bergamo olarak ikiye ayrılan şehirde ortaçağın o etkileyici havasını soluyabilirsiniz.  

 

 

 

Lyon, Fransa

Telaşsız, sakin ve dingin atmosferi ile göze çarpan şehirlerden biri olan Lyon aynı zamanda bir gastronomi şehri. Zarif mimarisi ile göz dolduran Lyon tam da sakinlikten hoşlananlar için ideal bir lokasyon.

 

 

 

 

Utrecht, Hollanda

Hollanda’nın 4. büyük şehri olan Utrecht, 4 milyonu aşmayan turist seviyesiyle huzur arayanların ideal rotası olabilir. Doğal güzellikleri ile öne çıkan şehirde kanallar, tarihi yapılar ve özellikle kaleler, sonbaharda düzenlenen film festivalleri, yazın düzenlenen müzik festivalleri şehre apayrı bir enerji katıyor. Amsterdam’a yarım saat uzaklıkta olan bu sanat ve eğlence şehri, farklı bir lokasyon görmek isteyenler için de oldukça ideal. 

 

 

Lüksemburg

Dünyanın en huzurlu, zamanın en yavaş aktığı, refah seviyesi en yüksek ülkeleri sıralamasında ilk sıralarda yer alan Lüksemburg, soylu ve ağırbaşlı havasıyla da beğeni topluyor. Yılın her mevsimi güzel olan Lüksemburg’a en çok yakışan mevsimin sonbahar olduğunu da hatırlatalım.

 

 

 

Tavira, Portekiz

Kalabalık ve gürültüden hoşlanmıyorsanız size Portekiz’in Tavira kentini önerebiliriz. Ucuz ve leziz deniz ürünleri burada damak zevkinizi şımartabilir. Atlas Okyanusu’na kıyısı olan şehrin kumsalları da efsanevi güzellikte. Portekiz’in Algarve denilen bölgesinde yer alan Tavira’daki irili ufaklı adalar da görülmeye değer. Ulusal parkları, okyanus manzarası, nehir ve orman manzaralarıyla huzuru ve dinginliği bu şehirde doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

 

Osijek, Hırvatistan

Hırvatistan’ın doğu kanadında ve Drava nehrinin kıyısında yer alan Osijek’te Osmanlı dönemine ait eserleri de görmeniz mümkün. Düzgün tasarlanmış şehir planlaması ile öne çıkan şehir, göz alıcı mimarisiyle de dikkat çekiyor. Fiyatların uygunluğu ile de adından söz ettiren Osijek, hem ekonomik hem de huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin seçimleri arasında yer alabilir.

 

 

Graz, Avusturya     

Avusturya’nın ikinci büyük şehri olmasına rağmen adı çok popüler olmayan Graz, buna rağmen oldukça tenha ve sakin bir şehir. Avusturya’nın mimari, kültürel ve doğal güzelliklerini karakteristik olarak bünyesinde barındıran Graz, özellikle sonbahar mevsiminde görülmeye değer.  

 

 

 

Galway, İrlanda

İrlanda denildiğinde akla hemen Dublin gelse de buraya 2,5 saatlik bir mesafede olan Galway de mutlaka görülmesi gereken yerleşimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Yemyeşil bitki örtüsü, tarihi kaleleri ve meşhur pub’larıyla değer kazanan Galway’de Dunguaire Kalesi, özellikle görülmesi gereken yerlerden biri. Oldukça tenha ve sakin bir lokasyon olan Galway’de özellikle Mayıs ayı şahane geçiyor.  

 

 

Bologna, İtalya

Dünyanın en çok turist çeken ülkesi olan İtalya’nın buna rağmen sakin ve dingin kalabilmiş şehirlerinden biri olan Bologna, Kızıl Şehir adıyla da biliniyor. Gizemini Orta Çağ mimari özelliklerinden alan Bologna, gastronomi anlamında yıldızı parlayan bir özellik taşıyor. İtalya’nın en leziz pizza, makarna ve lazanyalarını burada yiyebilir, sakin bir atmosferin keyfini sürebilirsiniz. Gece hayatı da son derece renkli olan Bologna, “İyi ki gelmişim” dedirtecek bir büyüye sahip.  

 

0 Yorum

Yorum Yap

674 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 12-05-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM