İşlem Sürüyor...

New York Gezi Rehberi ile Şehri Keşfedin

Dünyanın en güzel şehirleri arasında tartışmasız ilk sırada yer alan New York, “Hayaller Şehri” unvanını boş yere almış değil. “Hiç Uyumayan Şehir” olarak da bilinen bu metropol mimarisi, sosyal hayatı, mutfağı ve kendine has aurasıyla başlı başına bir cazibe merkezi. NYC olarak da isimlendirilen New York 24 saat capcanlı olan atmosferiyle enerjisine hayran bıraktırıyor. Eğer bir New York seyahati planlıyorsanız hazırladığımız rehber size fikir verebilir. Gelin şehri birlikte keşfedelim. Gezi rehberlerinden hoşlanıyorsanız daha önce paylaştığımız İstanbul’un Tarihi Kuleleri ve Hikayeleri başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

 

24 Saat Canlı Şehir: New York    

New York eyaletinin 62 şehrinden sadece bir tanesi olan New York şehri, Brooklyn, Manhattan, Bronx, Queens ve Staten Adası gibi 5 bölgeden oluşuyor. Pek çok filmin çekildiği, en ünlü şarkılara konu olan bu büyüleyici ve dinamik şehir aynı zamanda çok sayıda turisti kendisine çeken bir merkez konumunda.

 

 

Enerjisiyle baş döndüren bu şehre yolunuz düştüyse metro ve diğer toplu taşıma araçları ile şehrin önemli noktalarına ulaşabilirsiniz. New York’ta uzunca bir süre kalacaksanız ilk sıraya Manhattan’ı koyabilir, sonra sırasıyla Brooklyn ve Quenns’i gezebilirsiniz. Ama vaktiniz kısıtlı ise ve 3-4 günlük bir zamanınız varsa New York’un en önemli merkezlerini keşfe çıkabilirsiniz.

 

 

 

Özgürlük Heykeli

New York’un ilk sırada yer alan sembollerinden biri olan Özgürlük Heykeli ikonik duruşu ve görkemli güzelliğiyle mutlaka görülmeyi hak ediyor. Fransa tarafından ABD’ye armağan edilen Özgürlük Heykeli 1886’da inşa edilmiş. Şehrin pek çok noktasından rahatça görülebilen Özgürlük Heykeli dünyanın en büyük heykelleri arasında gösteriliyor. Heykeli yakından görebilmek için Özgürlük adasına sefer yapan tekneleri kullanabilirsiniz. Anıtın bulunduğu yükseklikten şehri izlemek de büyük keyif verecektir.

 

 

Central Park

İşte New York’un en bilinen ve sembol noktalarından biri daha. ABD’nin en ünlü parklarından biri olan Central Park şehrin tam merkezinde yer aldığı için ulaşımı da hayli kolay. Park sınırları içinde kalan Metropolitan Sanat Müzesi, Amerikan Tabiat Tarihi Müzesi ve Guggenheim Müzesi görülmesi gereken noktalar olarak sıralanabilir.36 adet köprü, 48 adet çeşme ve 20 kadar oyun alanıyla Central Park hiç sıkılmadan vakit geçirilebilecek harika bir lokasyon. 

 

 

Rockefeller Merkezi

Çok sayıda restoran ve mağazaların bulunduğu, bir adet de paten pisti barındıran Rockefeller Merkezi’nde ”Top of the Rock” isimli gözlem yerine de çıkabilir ve harika bir manzaraya tanık olabilirsiniz.

 

 

 

Empire State Binası

New York’u New York yapan muhteşem yapılardan biri de Empire State Binası’dır. Manhattan’ın kalbinde yer alan bu sembolik yapı şehre gelen hemen herkesin öncelikli olarak görmek istediği mekanlardan biri olarak kabul ediliyor. Bu görkemli kuleye çıkmak ve eşsiz manzaranın seyrine dalmak size unutulmaz anılar armağan eder. Sıranın gelmesini beklemek hayli sabır gerektirse de buna gerçekten değer.

 

 

Times Square

New York’un en hareketli ve enerjik meydanlarından biri olan Times Square aynı zamanda New York’un kalbi olarak da nitelenen bir lokasyon. Şehrin en pahalı meydanı olarak bilinen Times Square’de yer alan kafe, bar ve restoranlarda hem gündüz hem de gece saatlerinde çok güzel vakit geçirebilirsiniz.  

 

 

 

Broadway ve Theater District

New York’ta yapılacak en güzel aktivitelerden biri de Broadway’deki gösterileri izlemek olacaktır. Tiyatrolarıyla öne çıkan bölgedeki Amerikan tiyatroları son derece cazip.

 

 

 

 

Brooklyn Köprüsü

Ünü dünyaya yayılmış bir yapı olan ve 1883’de inşa edilen Brooklyn Köprüsü gotik kemerleri ve asma kablolarıyla adeta bir görsel şölen sunuyor. Uzun yıllar boyunca ressamlara, senaristlere, şair ve söz yazarlarına esin kaynağı olan köprüde karşıdan karşıya geçmek efsanevi bir deneyim anlamına geliyor. Köprüden geçerken izleyeceğiniz manzara da zihin arşivinizde çok özel bir yer kaplayacak.   

 

 

Bu lokasyonların yanı sıra Beşinci Cadde (5th Avenue), Metropolitan Sanat Müzesi, High Line, New York Halk Kütüphanesi,  Grand Central Terminali, Chrysler Binası, Union Meydanı (Union Square), Bryant Park gibi mekanlar ve lokasyonlar da New york’un keyfini sürmeniz için görmeniz gereken yerler olarak sıralanabilir.

 

0 Yorum

Yorum Yap

862 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 20-04-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM