İşlem Sürüyor...

Amsterdam’da Gezilecek ve Görülecek Yerler

Hollanda’nın en popüler ve en turistik şehirlerinden biri olan Amsterdam, kendine has mimari dokusu, tüm kenti bir ağ gibi saran su kanalları, köprüleri ve bir tabloyu andıran kusursuz güzelliğiyle enerjisi hayli yüksek ve cazibeli bir şehir olarak adından söz ettiriyor. Burası aynı zamanda bir bisiklet cenneti. Ulaşım için en fazla kullanılan vasıtalardan birisi olan yüzlerce bisikleti, şehrin sokak ve caddelerinde seyir halinde ve park edilmiş halde görmek mümkün.

 

 

Pubları, kafe ve restoranları, fast food yiyecek satan dükkan ve restoranları, hediyelik eşya mağazaları ile son derece enerjik ve hareketli bir şehir olan Amsterdam her sene çok sayıda yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. Çok fazla sayıda kültür ve sanat faaliyetine de ev sahipliği yapan Amsterdam’da galeriler, parklar, müzeler, pazar yerleri, tasarım ürünlerin satıldığı mağaza ve dükkanlar buraya daha derin ve renkli bir karakter kazandırıyor. İşte rotasını bu büyüleyici kanallar şehrine çevirmek isteyenler için Amsterdam gezi rehberi…

 

Amsterdam’ın Neyi Meşhur?

Şehre geldiğinizde cıvıl cıvıl bir enerji sizi bekliyor olacak. Bunda adım başı karşınıza çıkan vızır vızır bisikletliler, yağlı boya tabloyu andıran su kanalları, patates kızartması satılan mini dükkanlar ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz pek çok dükkanın da payı büyük.  Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Amsterdam’da sevdikleriniz için el işçiliği ile yapılan tahta ayakkabılardan satın alabilirsiniz. Rengarenk görüntüleri ile öne çıkan bu ayakkabıların her boyda ve ebatta olanını rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

Amsterdam’da en çok karşınıza çıkacak şeylerden birisi de envai çeşit peynirin satıldığı peynirci dükkanları olacak. Peynirleri ile ünlü bu şehir özellikle peynir tutkunları için adeta bir cennet. Buralardan istediğiniz çeşit peyniri tadabilir ve vakumlu ambalajlar halinde satın alabilirsiniz. Hollanda ile özdeşleşmiş sembollerden birisi de, elbette rengarenk laleler. Amsterdam’da da pek çok dükkanda satılan lale soğanlarını görebilirsiniz. Çeşit çeşit renkte satışa sunulan bu lale soğanlarından satın alarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

 

 

Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam’da gezilecek yerler listesi oldukça fazla. İşte ilk olarak gezilip keşfedilmesi gereken yerler…

Dam Meydanı

Amsterdam’ın tam kalbinde yer alan Dam Meydanı, yıl boyunca, her mevsim cıvıl cıvıl atmosferi ile gezilecek yerler listesinde öne çıkıyor. Yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken cazibe noktalarından biri olan Dam Meydanı’nda özellikle akrobatları, fotoğraf çeken turistleri, müzisyenleri, romantik aşıkları ve yorgunluk atmak için mola verenleri görebilirsiniz. Meydanın başında yer alan Amsterdam Kraliyet Sarayı ve taç giyme törenlerinin yapıldığı Yeni Kilise de (Nieuwkerk) görülmeye değer.

 

Amsterdam Kanalları

Amsterdam kanallarını duymayan yoktur sanıyoruz. Amsterdam ismi geçtiğinde ilk çağrıştırdığı şeylerden birisi Amsterdam su kanalları oluyor kuşkusuz. Toplam uzunluğu 100 kilometreyi geçen bu su kanalları, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Kanallarda bulunan köprülerse şehrin 90 adasını birbirine bağlıyor. Felemenk evlerini kanal turu sırasında daha yakından görebiliyorsunuz.  Kanal turları ayrıca, turistlerin en sevdiği aktivitelerin başında geliyor.

 

 

Zeedijk

Burası, Amsterdam’ın eski bölgesinde yer alan son derece renkli bir cadde. Zeedijk’teki duvarlar, şehri sele karşı korumak amacıyla 13. yüzyıl sonunda inşa edilmiş. 1980’li yıllarda şehrin en kötü yeri olarak anılan Zeedijk, günümüzde adeta bir cazibe merkezi. Bu köklü ve renkli caddede kafeler, restoranlar, anıtlar, ve Çin Mahallesi yer alıyor. 

 

 

Amsterdam’da gezilecek yerler bir hayli fazla. Bu büyülü şehirde ayrıca Rijksmuseum Müzesi’ni, Van Gogh Müzesi’ni, Anne Frank Müzesi’ni, Westerkerk Kilisesi’ni, Rembrandt House Museum’u, Begijnhof bölgesini, Heineken Experience ve Amsterdam Kent Müzesi’ni (Stedelijk Museum) de gezip keşfedebilirsiniz. Renkli gece hayatı ile gece kulübü ve diskoları ile de adından söz ettiren Amsterdam, gezip keşfederken zamanı unutacağınız büyüleyici bir destinasyon.

 

 

Amsterdam’da Ne Yiyebilirsiniz?

Her yıl dünyanın dört bir yanından ve birbirinden farklı ülkelerden gelen çok sayıda turisti ağırlayan bu büyüleyici şehirde, dünya mutfaklarının değişik ve zengin çeşitlerini bulabilirsiniz. İtalyan, Arap, Fransız, Türk, Hint, Çin, Etiyopya, Japon, Rus, İran, Yunan, Türk ve Latin Amerika gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelere has mutfakların en lezzetli yemeklerini bulabileceğiniz Amsterdam’da damak zevkinizi de canlandırabilirsiniz.

 

 

Şehre has patates kızartması ve waffle lezzetlerini tatmadan ve falafel barlara uğramadan gitmemenizi tavsiye ederiz. Eğer rotanızı dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan Paris’e çevirecekseniz Paris Gezi Rehberi ile Şehri Keşfedin! yazımız da size ilham verebilir. 

0 Yorum

Yorum Yap

2637 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 03-02-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM