İşlem Sürüyor...

Akdeniz'in Tatil Cenneti Antalya'da Yaz Devam Ediyor

Takvimler eylül ayını gösterdiğinde ortalıkta serinlik, sakinlik ve huzur kol gezer. Yeni başlangıçların ayak sesleri de işitilmeye başlanır. Güneş ışığının en yumuşak ve berrak tonlarının sahne aldığı eylül ayı kuzey yarım kürede sonbaharın başlangıcı olarak kabul edilse de yaza dair kırıntılar hala hissedilir. Sözgelimi deniz sezonu henüz kapanmamıştır. Hatta deniz sezonunun en ideal zamanları eylül ayına denk gelir diyebiliriz. 

 

 

Okulların açılmasıyla sakinleşen plajlar, yumuşacık güneş ışınları ve hala sıcacık olan deniz suyu harika bir tatil için bir araya gelmiş enfes bileşimlerdir. Tatilini sakin ve huzurlu ama aynı zamanda hala sıcak olan kumsallarda geçirmek isteyenler için ideal lokasyonlardan biri olan Antalya da eylül ayında tatil yapılacak lokasyonlar arasında başı çeker. 

 

 

 

Yaz aylarındaki yoğun nemi büyük ölçüde geride bırakan, tertemiz kumsallarıyla sakinlik ve huzur vadeden Antalya’da kışa girmeden önce harika bir tatil yaparak yazı uğurlayabilirsiniz. Antalya’da tatil yerleri ile ilgili seçenekler hayli fazla. Konu tatil olunca eylül ve ekim ayında Antalya’da tatil nasıl olur sorusu en çok sorulan sorulardan birisi. İşte yanıtları. 

 

 

Eylül’de Antalya’da Yaz Bitmez

Karakteristik Akdeniz ikliminin etkisiyle deniz suyunun uzun süre sıcak kalması Antalya’yı cazip kılan sebeplerden sadece bir tanesi. Tenhalaşmış kumsallar ve kafa dinlenecek bir ortam vadeden eylül ayı Antalya’sında unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Güneş ışınlarının iyiden iyiye yumuşadığı, nem oranının azaldığı bu ayda Antalya’da pek çok aktivite gerçekleştirebilir ve kışa taptaze bir enerjiyle girebilirsiniz. Antalya’da eylül ayında ne yapılır gelin hep birlikte bakalım. 

 

 

Antalya’da Eylül’de Neler Yapabilirsiniz?

Eylül her ne kadar güz başlangıcı sayılsa da yaz mevsimi tavrını çok da elden bırakmaz. Dolayısıyla yazlık kıyafetlerinizin tamamını bu ayda Antalya’da rahatlıkla giyebilirsiniz. Ama yağmur olasılığına karşı da incecik yazlık hırkalar ve su almayan ayakkabılar valizinizde yer alırsa hiç de fena olmaz. Plaj kulüpleri, beach’ler, su parkları ve kumsallar sezonu henüz kapatmadığı için uzun ve keyifli saatler geçirebilirsiniz. Tekne turları da rutin akışlarını devam ettirdiği için yumuşacık havada harika tekne turlarına dahil olabilirsiniz. 

 

 

Eylül ayında Antalya’da tatil sadece deniz, güneş ve kumla da sınırlı değil. Antalya ve ilçelerinde yer alan çok sayıdaki antik kenti ziyaret edebilir, bölgenin tarihi dokusuna da dokunabilirsiniz. Eylül ayında otel doluluk oranları kadar konaklama ücretleri de yaz sezonuna göre daha düşüktür. Antalya ve ilçelerinde konumlanan Barut Hotels konaklama merkezlerinde rüya gibi bir tatil geçirebilirsiniz.

 

 

 

Cennet Koylar Eylül’de de Çok Güzel   

Yaz aylarında gerçekleştirilen her türlü aktiviteyi eylül ayında da gerçekleştirebilirsiniz. Antalya’nın uçsuz bucaksız Konyaaltı ve Lara sahillerinde ya da şehrin birbirinden güzel ilçelerinde yer alan koylarda kulaç atabilir, tekne turları ile berrak koylarda masmavi suların tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle Side, Kemer, Kaş ilçeleri size unutulmaz bir eylül tatili yaşatacaktır. 

 

 

Eğer dünya evine girdiyseniz Antalya eylül ayında balayı için de çok ideal bir seçenek olacaktır. Akdeniz’in cömert coğrafyasında cam gibi berrak suların, tertemiz sahil şeridinin, turunçlarla bezeli bitki örtüsünün, görkemli palmiyelerin, Torosların haşmetli görüntüsü ve temiz havasının, şehrin yerel ve dünya lezzetlerinden oluşan zengin mutfağının, profesyonel otelcilik anlayışı ve konforlu konaklama avantajlarının keyfini çıkararak huzurlu bir tatil yapmanız mümkün. 

 

 

 

Şehir merkezinde gezilecek Selçuklu mimarisini yansıtan eserler ve mekanlar, her adımda karşınıza dikiliveren tarihsel doku, ilçelerde yer alan ören yerleri ve kadim kalıntılar, tarihi eserler, şelaleler, alabalık restoranları, Toroslar’ın eteklerinde yer alan serin ve huzurlu mekanlarda organik ürünlerle yapacağınız kahvaltılar, geniş bulvarlar, her adım başında karşınızda beliriveren eşsiz güzellikteki Akdeniz ve sükunet dolu ortamlar kışa enerji dolu ve zinde başlamanız için harika bir sebep olabilir.

Antalya'da tatil hakkında daha fazla bilgili için "Antalya Tatil" konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

1304 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 09-09-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM