İşlem Sürüyor...

Kemer’de Bulunan 10 Büyüleyici Koy ve Plaj

İnsanoğlu daima suya yakın olma arzusu duymuştur. Bugün dünyada en güzel ve özel şehirlerin çoğunda ya şehrin ortasından vakur bir edayla akan nehir yahut sularını şehir yamaçlarına değdiren deniz yahut okyanus vardır. Su bir şehri güzelleştirir, kültürler arasında mavi bir bağ kurar, medeniyeti daima diri ve taze tutar. Bir şehirde denizin yanısıra bir de tertemiz kumsallar, büyüleyici koylar, konforlu plajlar varsa işte o şehir rağbet gören bir şehir haline gelir ve adından sıkça söz ettirir. O denizle sırt sırta vermiş şehirlerden birisi de Antalya’dır. 640 kilometreyi bulan kıyı uzunluğu ile ilgiyi daima üzerinde tutar. Mavi bayraklı plajları ve donanımlı tesisleri ile tercih sebebi olan bu sıcacık şehir, Akdeniz ikliminin enerjisini misafir ve ziyaretçilerine cömertçe sunuyor. Antalya’nın en güzel ilçelerinden birisi de 43 kilometre batıda kalan Kemer ilçesidir. Denizi, koyları ve çam ormanlarıyla ünlenen Kemer, ismini eski dönemlerde bölge sakinlerinin selden korunmak için yaptığı duvardan alıyor. Kemer çok talep gören bir destinasyon. Tatilinizi masmavi ve çarşaf gibi koylardan birinde geçirmek istiyorsanız Kemer doğru adres.

Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan 10 büyüleyici koy ve plajı sizin için derledik. Çamyuva, Tekirova, Beldibi, Adrasan ve nice can alıcı koy yaz tatili için mükemmel bir seçenek olabilir.

 

Tatilinizi bu bölgede geçirirken Kemer otelleri size aradığınız konforu sunar. Otelcilik ve turizm işletmeciliği hususunda açık ara önde bir bölge olan Antalya’da deniz ve tatil keyfinizi Antalya otelleri sayesinde konfora endeksli olarak sürersiniz.

 

1-Phaselis Koyu

Kemer’in masalsı güzellikteki koylarından birisi olan Phaselis Koyu, Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesi sınırları içinde yer alır. Kamp ve doğa yürüyüşleri de yapılabilen bu koyun pırıl pırıl kumsallarında güneşlenip berrak mavi sularında keyifle yüzebilirsiniz. Keşfetme merakınız baskınsa koyun serin sularında yüzmek dışında bölgede bulunan ve aynı adı taşıyan Phaselis Antik Kentini gezebilirsiniz. Sabah erken saatlerde kalkıyorsanız sakin ve dingin bir koyun tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Öğle saatlerinde tur teknelerinin yanaşmasıyla hareketlenen Phaselis Koyu duru ve bakir güzelliği ile misafirlerini her dönemde cezbetmeye devam ediyor. Antalya Kemer otelleri içinde herhangi birini tercih ederek hem doğal güzellikleri hem de rahatlık ve konforu hissedebilirsiniz.

 

2-Ayışığı Koyu

Kemer Yat Limanı yanında bulunan Ayışığı Koyu ve plajı da Kemer’in en seçkin ve güzel koylarından birisi. Geceleri ayışığı o kadar güzel düşüyor ki koyun sularına, daha başka bir isim uygun düşmezdi buraya. İsmini gece ayışığı ile göz kamaştırıcı bir parlaklığa bürünen sularından alan bu koya şehir merkezinden yürüyerek dahi yaklaşık 10 dakikada ulaşabilirsiniz. 300 metre uzunluğundaki Ayışığı plajı çam ve palmiyeler arasında mavi bir hilal gibi uzanıyor ve kalitesi de mavi bayrakla tescillenmiş durumda.  Şekli gerçekten de hilale benzeyen Ayışığı plajını Kemer için bu denli popüler yapan özellik altın sarısı rengindeki kumsalı, pırıl pırıl denizi ve Kemer merkezine çok yakın oluşu. Kemer gezilecek yerler listenize burayı da mutlaka ekleyin deriz. Özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayışığı plajının turkuaza dönük sularında kulaç atmak müthiş bir deneyim olacak.

 

3-Maden (Atbükü Koyu)

Kemer’e yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta olan Maden Koyu, duru güzelliği ve sakinliğiyle deniz tutkunlarını kendisine hayran bırakıyor.   Tekirova’dan 12 kilometrelik bir yolla inilen Maden Koyu doğayla iç içe tatil yapmayı sevenler için son derece huzurlu ve dingin bir tatil rotası… Maden Koyuna 4x4 tipi araçlarla ulaşılabildiğini de hatırlatalım.

 

4-Adrasan

Nitelikli tatilin en tanıdık adreslerinden birisi de Adrasan Koyu. Kemer ilçesine yaklaşık 50 kilometre mesafede olan bu koy 2 kilometrelik plajı ve yemyeşil doğası ile adeta bir saklı cennet. Çam ağaçlarının kesif kokusu, denizin göz alan mavisi; sabah saatlerinde denizden, öğleden sonra ise karadan esen rüzgar sayesinde Adrasan’da bunaltıcı yaz havasını hissetmezsiniz. İster Adrasan’ın uçsuz bucaksız maviliğinde denize girin, isterseniz tekne turlarıyla 1 saat uzaklıktaki Ceneviz, Sazak ve Suluada koylarının sessiz sakin sularında tatilin keyfini çıkartın. Adrasan Deniz Fenerini de görmeyi unutmayın.  

 

5-Alacasu Koyu

Huzura teslim olacağınız ayrıcalıklı bir koy olan Alacasu Koyu Tekirova sınırları içinde yer alıyor. Göbek adıysa Cennet Koyu. Buraya Tekirova’yı geçtikten sonra 4x4 arazi tipi araçlarla varabiliyorsunuz. Yat yahut tekne ile denizden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Doğanın içinden geçerek gelmek isterseniz de tarihi Likya yolu patikası size kılavuzluk edecektir. Hem piknik yapıp hem de denize girebileceğiniz huzurlu bir köşe arıyorsanız Alacasu Koyu mükemmel bir seçim olabilir.

 

6-Tekirova 

Adıyla sanıyla meşhur olan plajlardan birisi de Tekirova Plajıdır. Kemer ilçesine 17 kilometre mesafedeki bu plaj, 4 kilometreye yaklaşan kumsalıyla olduğu kadar doğal güzelliği ile de ilgi çeken bir özelliğe sahiptir. Portakal ağaçlarının kokusunu içinize çekerek Akdeniz’in kendine has dokusu içinde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.  Mavi bayraklı Tekirova Plajında gün doğumu, gün batımı ve berrak denizin teninizde bıraktığı his asla aklınızdan çıkmaz.

 

7- Çıralı

Kemer’e yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki 3 kilometreyi aşan bir uzunluğa sahip olan Çıralı plajı, adını Olimpos’un yanartaşından alır. Sönmeyen ateşin mitolojik öyküsü ise ilk defa duyanları adeta büyüler. Bölgede bulunan doğal gaz ateşinin etkisiyle sürekli yanan ateş Çıralı’ya kendine has bir özellik verir. Doğal zenginlikleri ile de meşhur olan Çıralı aynı zamanda caretta caretta kaplumbağaların üreme alanlarından birisidir. Bu da Çıralı’yı 1. derece sit alanı yapar. Koyu mavi renkli denizi, bembeyaz çakıl taşlarıyla örtülü kumsalı ve sönmeyen ateşiyle Çıralı plajı eşsiz bir tatil deneyimi olabilir.

 

8- Olimpos

Çıralı’dan yürüyerek dahi yaklaşık 10 dakikada ulaşabileceğiniz bu tarihle denizin içi içe geçtiği bölge eski bir Likya kentidir. Yeşil ve mavi birbirine o denli karışmıştır ki sınırları ayırt edemezsiniz. Helenistik dönemde kurulan Olimpos (Olympos) Plajının güney girişinde Akropol ve anıt mezarlarla karşı karşıya gelirsiniz. Bizans Bazilikası, köprü, Roma tapınağı gibi bölümler de deniz keyfi aralarında hafızanıza alacağınız kültürel dokunun en can alıcı parçaları olacak. Akçay deresinin iki yanında konumlanan Olimpos’ta denize girmek hem tatil yapmak hem de tarihe dokunmak demektir.

 

9- Boncuk Koyu

Çıralı’dan 4 kilometre uzaklıktaki Boncuk Koyu, Kemer sınırları içindeki bir başka tatil rotası olarak listenize alabileceğiniz bir destinasyon. Çoğu Kemer koyunda olduğu gibi buraya da araçla ulaşım yok. Likya Yolu takip edilerek Boncuk koyuna ulaşım sağlanabilir. Boncuk Koyu Kızılçam ormanları içinde gizlenen ve hem deniz hem de doğa aşığı tatilciler için ayrıcalıklı bir nokta. 

 

10-Göynük

Göynük oldukça ünlü bir plaj ve 2,9 kilometrelik bir plaja sahip. Burada denize sıfır otellerin plajları da bulunuyor ve tatilciler için son derece eğlendiren imkanlar mevcut. Göynük plajı mavi bayraklı plajlar arasında ve deniz keyfi dışında yamaç paraşütü ile değişik su sporları yapmaya imkan tanıyan bir coğrafyası var.

 

Antalya bir uçtan bir uca Akdeniz’in bol tuzlu ve keskin mavi denizinin kenarında yükselen tarih zengini güzeller güzeli bir tatil beldesi. Ve onun en güzel ilçelerinden birisi olan Kemer’in en gözde plaj ve koyları da güzelliklerini Antalya’dan alan saklı cennetler… Donanımlı otel ve mütevazı pansiyonları, her zevke ve ihtiyaca hitap eden konaklama seçenekleri, tadına doyulmaz doğa manzaraları, her koldan fışkıran tarihsel doku ve tüm duyuları harekete geçiren kokular, renkler ve seslerle adeta bir tatil şöleni yaşamak isteyenler için Kemer koyları ziyaretçilerini bekliyor…

80 Yorum

Yorum Yap

46121 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 12-02-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM