İşlem Sürüyor...

Yogaya Başlamanız için 5 Neden

Bedensel ve zihinsel her türlü olumlu değişikliği kendinizde görmenizi sağlayan yoga, Hindistan kaynaklı olup “birleştirmek” ve “kontrol etmek” gibi birden çok anlama sahiptir. Yoganın amacı bedensel ve zihinsel sınırlarınızı keşfetmek, bu sınırları olabildiğince genişletmektir. Aynı zamanda benliğinize dönmenizi hedefleyen yoga, nefes kontrolü ve enerji farkındalığına sahip olmanız için de sizi destekler. Aşağıdaki yazımızda yogaya başlamanız için 5 nedeni sizinle paylaştık.

 

 

1.Esneklik Denge ve Kuvvet Kazandırır

Yoga yapanlar bilir, ilk zamanlar en basit hareketlerde bile zorlanabilirsiniz. Devam edildiğinde ise yalnızca birkaç seans sonra bile esnekliğinizin arttığını ve kaslarınızın güçlendiğini fark edersiniz. Bunun yanı sıra dengede kalabildiğinizi ve omurga duruşunun dikleştiğini gözlemleyebilirsiniz. Yogaya düzenli devam ettiğiniz takdirde matın üzerindeki duruşunuz sağlamlaşır, kuvvetiniz artar ve kendinizi de bir o kadar güçlü hissedersiniz.

 

2.Enerji Verir

Yoga esnasında omurlar arasında açılan mesafe ile enerji ve kan serbest dolaşır. Bu durum, bedeninizde adeta canlandırıcı bir etki yaratır ve yoga bittiğinde kendinizi hafiflemiş ve mutlu hissedersiniz. Yoga esnasında sinir taşıyıcıları aktif hale geldiği ve endorfin salgılandığı için seans bittiğinde bedeninizde yorgunluk hissetmezsiniz. Eğer sabahları yorgun uyanıyor ve hemen kendinize gelemiyorsanız uyanınca yoga yapmayı deneyebilirsiniz.

 

3.Anda Kalmayı Sağlar

Günlük hayatın koşuşturmasında kendinizi düşüncelerinizin içinde kaybedebilir, ya geçmişe takılı kalır ya da gelecek kaygısı yaşayabilirsiniz. Ancak yoga duruşları ile bedeninizi bir araç olarak kullanabilir ve bulunduğunuz an ile yakınlık kurabilirsiniz. Geçmiş ya da gelecekle ilgili düşüncelerinizi bir kenara bırakıp yalnızca hareketlere ve nefesinize odaklanarak o ana kendinizi tamamen kaptırabilirsiniz. Bu durum, ilerleyen zamanlarda günlük hayatınıza da olumlu etkisini yansıtır.

 

4.İç Organların Sağlığını Destekler

Yoganın önemli özelliklerinden biri de bedene sunduğu esneklik sayesinde iç organları ve salgı bezlerini olumlu yönde etkilemesidir. Düzenli yoga yapan kişilerde bu hareketler kardiyovasküler, endokrin, solunum, sindirim, bağışıklık ve sinir sisteminin doğru bir şekilde çalışmasını sağlar. Yoga yaparken özellikle bedenin arkaya doğru çevrildiği “twist” adı verilen pozlar iç organlarınız üzerinde bir nevi detoks etkisi yaratır.

 

 

5.Vücudu Tanımayı Sağlar

Yoga esnasında yapılan duruşların ve nefes kontrollerinin size yardımcı olduğu noktalar vardır. Bu hareketler vücudunuzu gözlemlemeye olanak sunar. Aynı zamanda her bir kasınızın nasıl çalıştığına dair farkındalık elde edersiniz. Yogaya başladıktan birkaç seans sonra bile bu etkileri görebilir ve beden ile zihnin nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilirsiniz. Doğru nefes ile hareketleri daha kolay yapabilir ve aslında doğru nefes almanın vücudunuza nasıl etkiler yarattığını algılayabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

1746 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 29-01-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM