İşlem Sürüyor...

Yıldız Futbolcu Cristiano Ronaldo ve Hayatı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan, gol sevinciyle ikonikleşen, sadece iyi futbolcu oluşuyla değil, çalışkan, hırslı ve yardımsever kişiliğiyle de hayranlık uyandıran Cristiano Ronaldo futbol tarihinin efsane isimleri arasında adını yazdırmayı başardı. Adını adeta bir marka haline getiren Cristiano Ronaldo kimdir, nereli, kaç yaşında ve benzeri sorularının yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz. En az onun kadar ünlü ve futbol efsanesi isimlerden biri olan Messi’nin yaşam öyküsüne de göz atmak isterseniz Dünyaca Ünlü Futbolcu Lionel Messi’nin Hayatı başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

 

Cristiano Ronaldo Kimdir?

5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz’in Madeira Adasında yer alan Funchal bölgesinde dünyaya gelen ve tam adı Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro olan yıldız futbolcu son dönemde Dûrî el-Muhtarifin es-Suudî takımı En-Nasr'da forma giyiyor. 

 

 

 

 

Ailenin dördüncü çocuğu olan Ronaldo maddi açıdan zor bir çocukluk geçirdi. 2005 yılında babası José Dinis Aveiro’yu kaybedince ailesinin yaşam koşulları daha da zorlaştı. Babası tarafından 7 yaşındayken Andorinha’ya götürülen Ronaldo’nun futbolculuk kariyerinin ana hatları çizilmeye başlandı. Sokakta top oynadığı dönemlerde arkadaşları tarafından hırslı ve rekabetçi olarak tanımlanan Ronaldo, başarısının temellerini o dönemde atmaya başlamıştı bile. 

 

 

Gittiği amatör takımda ortaya koyduğu performansı ile dikkat çekmeye başlayan Ronaldo, Nacional takımı tarafından takip edilmeye başlandı ve 12 yaşındayken bu takımın altyapısına seçildi. Sporting’in gözlemcileri bu küçük yetenekten çok etkilendi ve anlaşma yapıldı. Annesi de onay verince küçük Ronaldo’ya Lizbon yolu göründü. İlk zamanlarda aksanı sebebiyle diğer çocukların alay konusu olan ve hayli zor günler geçiren Ronaldo, güçlü kişiliği sayesinde bu durumun üstesinden geldi. Onun sokak çocuğu ve savaşçı ruhu hayatının her dönemine damga vurdu ve herkesin sevgisini kazandı.

 

 

Ronaldo’nun Oynadığı Takımlar

Takvimler 2002’yi gösterdiğinde Sporting’in A takımına yükselen Cristiano Ronaldo profesyonel anlamda ilk sınavını İnter karşısında verdi. Portekiz Süper Kupası’nı kaldıran Ronaldo’nun  yolu 2003’te yeni transfer döneminde Manchester United ile kesişti.  Cristiano Ronaldo 2004’te ilk kez milli takım formasını giyerek şampiyonluk maçına çıktı. Manchester United'ın tarihine adını altın harflerle yazdıran yıldız futbolcu 2005 yılında ilk kez Ballon d'Or adaylığında da adından söz ettirdi ve UEFA’da yılın takımına dahil olmayı başardı. 

 

 

2006 ve 2007 yılları da başarılarla geçen Ronaldo üst üste üç Premier Lig maçında en az iki gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak da tarihe geçti. Rüya gibi geçecek yıllar başlıyordu. İlk Şampiyonlar Ligi finalini oynayan ve attığı golle Chelsea’den kupayı alan başarılı futbolcu Premier Lig’de 31 golle, Şampiyonlar Ligi’nde 8 golle gol krallığı payesini elde etti. Yaz sezonunda Manchester United ile yollarını ayıran Ronaldo 94 milyon Euro alarak Real Madrid ile anlaştı. Bu rakamla o artık “Dünyanın En Pahalı Futbolcusu” olmuştu. 

 

 

2010 yılında 48 gol atan deneyimli futbolcu Real Madrid’de kendi kişisel hikayesinin en iyi derecesini de elde etmiş oldu. 200 gol barajını da aşan Ronaldo, Messi’ye rakip gösterildi. La Liga’da attığı 40 adet gol ve bununla gelen taç, 9 hat-trick onun şöhretine şöhret ekledi.

 

 

 

 

Cristiano Ronaldo Toplam Kaç Gol Attı?

Cristiano bugüne değin lig, kupa, süper kupa, Avrupa Kupası, Dünya Kupası, UEFA Süper Kupa ve milli takım maçları olmak üzere toplam 700 maça çıkmış ve bu maçlarda 108 asist yapmış, 448 adet de gol atmıştır. 

 

 

 

Cristiano Ronaldo’nun Başarıları

Dünyanın en çok konuşulan futbolcularından Cristiano Ronaldo’nun kariyeri boyunca elde ettiği başarıları aşağıda bulabilirsiniz:

•2013’te Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu.

•2014’te takımıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Aynı yıl yine Ballon d'Or ödülünü aldı ve UEFA onu “yılın en iyi futbolcusu” seçti.

 

 

•2015’te 57 gol attı. Bu gollerle birlikte o güne kadarki kariyerinde attığı gol sayısı 500’e ulaşmış oldu.

•2016 onun için en önemli yıl oldu. Bir “Ballon d'Or” ödülü daha aldı ve "Yılın En İyi Erkek Futbolcusu" seçildi. Bu onun çocukluk hayaliydi.

•2017 yılında, bir kez daha Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ve FIFA'nın "Yılın En İyi Erkek Futbolcusu" ödülünü alan futbolcu, aynı zamanda “Ballon d'Or” ödülünü de kazandı.

 

 

•2018’de  100 milyon Euro’ya  Juventus’a transfer oldu. Ayrıca aynı yıl 4 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda gol atarak, bunu tarihte ilk gerçekleştiren futbolcu unvanını da elde etti. 

•2020’de Küresel Futbol Ödülleri'nde aday gösterilen Cristiano Ronaldo sayısız unvanına "21. yüzyılın En İyi Futbolcusu" unvanını da ekledi.

 

 

 

Ronaldo’nun Kaç Çocuğu Var?

Şu anda hayatını Arjantin doğumlu İspanyol model Georgina Rodriguez ile paylaşan Ronaldo’nun bu birliktelikten 2, önceki birlikteliklerinden de 3 olmak üzere toplam 5 çocuğu bulunmaktadır. Futboldaki başarısı kadar, yardımsever, paylaşımcı, cömert ve iyi niyetli karakteriyle de tanınan Cristiano Ronaldo, dünya futboluna adını silinmez harflerle yazdırmayı başardı. 

 

 

2 Yorum

Yorum Yap

11729 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 19-07-2023
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM