İşlem Sürüyor...

Dünyaca Ünlü Futbolcu Lionel Messi'nin Hayatı

Futbol dünyasının en büyük yıldızlarından biri olarak kabul edilen Lionel Messi kariyeri boyunca sayısız başarı elde etmiş ve Barcelona takımının efsanevi oyuncularından biri olmuştur. Zorlu yaşam koşullarına rağmen gösterdiği azim ve mücadele ile bugünkü konumuna gelen Arjantinli futbolcu, çok küçük yaşlardayken bile yeteneği ile ön plana çıkmış ve kısa sürede sergilediği üstün performansla herkesin takdirini toplamıştır.

 

 

 

2021 yaz transfer döneminde Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Paris Saint-Germain takımına katılan Messi’nin sadece futbol kariyeri değil, özel hayatındaki önemli anlar hakkında da bilgi sahibi olarak onun nasıl efsanevi bir figür haline geldiğini bu yazımızda keşfedebilirsiniz.

 

 

 

 

Rekorlar ve Ödüllerle Geçen Futbol Hayatı

Lionel Messi, 24 Haziran 1987'de Arjantin'in Rosario şehrinde doğdu. Çocukluğunda futbol oynamaya merak salan Messi, 8 yaşındayken Arjantinli futbol kulübü Newell's Old Boys'a katıldı. Fakat kısa bir süre sonra büyüme hormonu eksikliği teşhisi kondu ve tedavi görmeye başladı. Messi, tedavi gördüğü dönemde Barcelona Futbol Kulübü'nün dikkatini çekti ve 2003 yılında kulübe transfer oldu. 

 

 

Kısa sürede Barcelona'nın A takımında forma giymeye başlayan Messi kısa sürede takımın vazgeçilmez ismi haline geldi. Messi Barcelona formasıyla 10 La Liga şampiyonluğu, 7 Copa del Rey kupası ve 4 UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi gibi birçok başarıya imza attı. Ayrıca 2012 yılında, 91 golle bir yıl içinde en fazla gol atan futbolcu olması gibi dünya futbol tarihindeki birçok rekorun da sahibidir. 

 

 

 

İnsanlığa Katkı Sunmakla Geçen Kişisel Hayatı

Lionel Messi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile iş birliği yaparak çocukların eğitim, sağlık ve refahı için çalışmalar yürütmektedir. Messi, 2010 yılında UNICEF'in iyi niyet elçisi olarak atandı ve o zamandan beri birçok insana ilham kaynağı oldu.

 

 

 

UNICEF ile yaptığı iş birliği kapsamında birçok kampanya ve projede yer aldı. 2010 yılında, "Daha İyi Bir Gelecek İçin Oynayın" kampanyasını başlatarak dünya genelindeki çocuklara eğitim, sağlık ve temiz su gibi temel ihtiyaçlar sağlanmasını hedefledi. UNICEF ile gerçekleştirilen "Aşkla Çalış" isimli bir başka kampanyada ise çocukların spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine destek oldu.

 

 

 

Messi, UNICEF ile yaptığı iş birliği kapsamında birçok ziyaret gerçekleştirdi ve dünya genelindeki çocukların ihtiyaçlarını yerinde görmek için birçok ülkeyi ziyaret etti. 2013 yılında, Hindistan'da UNICEF ile birlikte bir okul ziyareti gerçekleştirdi ve burada eğitim alan çocuklarla bir araya geldi.

 

 

 

 

UNICEF'in iyi niyet elçisi olarak görev yapan Messi, çocukların yaşamlarını iyileştirmek için uluslararası topluma sık sık çağrıda bulunuyor. Dünya genelindeki çocukların eğitim, sağlık ve refahı için çalışmalar yapmaya devam ediyor ve UNICEF ile yaptığı iş birlikleri bu konuda önemli bir rol oynamaktadır.

 

 

 

 

Sevgi Dolu ve Mütevazı Özel Hayatı

Lionel Messi, Antonella Roccuzzo ile mutlu bir evlilik sürdürmektedir. Messi, çocukluk aşkı olan Antonella'ya 5 yaşında rastlamış ve daha sonra tekrar karşılaştıkları zaman aşklarını tazeleyerek 2017'de dünya evine girmiştir. Aile yaşamında örnek alınan Messi’nin bu romantik hikayesi de başarılı kariyeri kadar ilgi odağıdır. Thiago, Mateo ve Ciro isimlerinde üç çocukları bulunan çift, birlikte mutlu ve mütevazı bir aile yaşantısı sürmektedir.

 

 

Futbol kariyerinde elde ettiği başarılar kadar kalpleri fetheden insanlık değerleriyle de öne çıkan Messi'nin hayatı, kendisini seven milyonlarca insan için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Messi, 2021 yaz transfer döneminde Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Paris Saint-Germain takımına katılmıştır ve futbol hayatına bu takımda devam etmektedir. Farklı spor branşlarında yer alan, Messi gibi dünyaca ünlü isimlerden ilham alınarak yapılmış filmler ilginizi çekiyorsa Her Spor Tutkununun İzlemesi Gereken En İyi Spor Filmleri başlıklı yazımıza göz atmayı unutmayın.

0 Yorum

Yorum Yap

4401 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 27-04-2023
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM