İşlem Sürüyor...

Yeşil ve Maviyi Buluşturan Manavgat Oymapınar Barajı

Türkiye’nin sayısız doğal güzelliklerinden ve ilgi çeken lokasyonlarından birisi olan Manavgat Oymapınar Barajı, Antalya ili Manavgat İlçesinde Manavgat Çayı üzerine kurulu iki barajdan kuzey tarafta yer alanıdır. İnşaatına Seydişehir Alüminyum Fabrikasının elektrik ihtiyacını karşılamak için 1977 yılında başlanan baraj 1984’te tamamlanmış ve hizmete girmiştir. Oymapınar Barajı Antalya’nın ikinci büyük enerji santralidir.

 

 

185 metre yüksekliğe sahip olan Oymapınar Barajı görkemli bir görüntüye sahip. Barajın sağ tarafından ise baraj gölüne ulaşılır. Daha yukarıda ise dağa oyulan bir tünel mevcuttur. Tünelden geçenler baraj gölüne ulaşır ve burada yer alan seyir terasından manzaranın seyrine dalabilir. Turkuaz renkli göl ve yeşilin her tonunu barındıran bitki örtüsüyle zenginleşen manzara gerçekten de görülmeye değer. Seyir terasından teknelerle gezilen Yeşil Kanyon’u da görebilirsiniz. Oymapınar’da tekne turu ile Yeşil Kanyon gezisi yapmak da keyifli bir deneyim olabilir.  

 

Bölgede yer alan Yeşil Kanyon adını doğadan alan ve adeta cenneti andıran bir lokasyon. Yeşilliklerle çevrelenmiş ve kanyonun tam kalbinde yer alan bu göl günübirlik gezi severlerin de gözdesi durumunda. Gölde yapılan tekne turlarında hem gözler yemyeşil ve cömert doğanın seyrine dalıyor hem de yaklaşık 2 saat üren tene turunda gölde yüzme olanağı da buluyorsunuz.

 

 

 

Eski yıllarda güvenlik sebebiyle tekne turu yapılmayan, sadece balıkçıların balık tutmak için geldikleri bu göl 2000 yılından itibaren ziyarete açılmış ve hareketlenmiştir. Yaz sezonunda doğa aşığı yaklaşık bin kişi tarafından ziyaret edilen barajın ortasında dünyanın en büyük yeraltı nehri de bulunmaktadır. Bu tekne turuyla hem gözünüz yeşile doyacak hem gölde yüzme deneyimini yaşayacaksınız hem de lezzetli bir öğle yemeği yiyeceksiniz.

 

 

Manavgat Oymapınar Barajına Nasıl Gidilir

Manavgat merkezine 22, Antalya merkezine 93 kilometre uzaklıkta olan Oymapınar Barajına ulaşmak için Manavgat ilçe merkezinden Manavgat Şelalesi yönüne ve buradan da kuzeye doğru devam edin. Manavgat Baraj Gölü sağ tarafınızda kalacak şekilde Oymapınar Mahallesini takip ettiğinizde baraja ulaşacaksınız.  

1 Yorum
  • 2021-02-09 13:11:30
  • Terence Mays
  • Cannot wait to visit on my next trip to Turkey

  • Cevapla

    Terence Mays kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

3701 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 09-12-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM