İşlem Sürüyor...

Yelkenli ile Seyahat Hakkında Merak Edilenler

Masmavi sular, gün batımı… Yelkenli ile seyahat hem meraklısı hem de tutkunları fazla olan bir aktivitedir. Ülkemizin de coğrafi özellikleri bakımından denizciliğe elverişli olması, yelkenli ile seyahat yapmak isteyenler için büyük bir şans sunuyor.

Özellikle dünyanın her bölgesinden denizciyi kendine çeken Ege Denizi’nde unutulmaz bir deneyim yaşama fikri sizi de cezbediyorsa hayatınızın bir noktasında mutlaka yelkenli ile seyahati denemelisiniz.

 

 

Bugüne kadar hiç yelkenli ile seyahat etmediyseniz ve bir denizci belgesine sahip değilseniz sizin için şöyle bir seçenek bulunuyor. Deneyimli bir kaptan önderliğinde tura çıkabilir ve masmavi denizlere açılarak bu keyfi gönlünüzce yaşayabilirsiniz.

Yelkenli ile seyahat etmenin vereceği haz bir yana, yolculuk bitip sıra bir koyda demir atmaya geldiğinde, şahit olacağınız manzaraların güzelliği karşısında büyüleneceksiniz.

 

 

Yelkenli ile Seyahat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yelkenli ile seyahat genellikle yaz aylarında tercih edilir. Bunun sebebi ise kışın seyahat yapılamaması değil, tercihen doyasıya bir deniz tatili yapma isteğindendir. Merak edilen bir konu da yelkenli ile seyahat için kendi teknenize sahip olmak zorunda olup olmadığınız. Cevap hayır, yelkenli ile seyahat için kendi teknenize sahip olma zorunluluğu yok. Hatta piyasada birçok tekne acentesi mevcut. Dilerseniz siz de tekne kiralayan şirketlerin bu hizmetinden yararlanabilirsiniz.

 

 

Yelkenli ile Seyahate Çıkmadan Önce Neler Yapmalı?

Yelkenli ile seyahat etmek için temel denizcilik ve yelkenli bilgisine sahip olmak önemlidir. Bu konuda gelişmek için ilk adım olarak temel yelkenli eğitimi alabilirsiniz. Bu eğitimler sayesinde yelkenli ile seyahatin sizin için olup olmadığını anlayabilir, kim bilir belki de içinizdeki yelkenciyi keşfedebilirsiniz.

Bir de denizcilerin özel bir dili vardır. Siz de seyre çıkmadan önce denizcilik terimlerini öğrenebilirsiniz.

 

 

Yelkenli ile kaç günlük bir seyahate çıkacaksanız, yemeklerinizi de bu süreye göre iyi planlamak gerekir. Teknedeki kişi sayısına göre bir alışveriş listesi çıkarmak, pişirebileceğiniz en pratik yemekleri, çabuk bozulmayacak, dayanıklılığı en yüksek olan yiyecekleri seçmek önemlidir. Teknede donanımlı bir ilk yardım çantası bulunması en önemli noktalardandır. Kiralanan teknelerde bu hizmet sağlanıyor olsa da siz yine gereksinimlerinize göre bu bilgiyi teyit etmeyi unutmayın. Seyahate beraber çıkacağınız kişilerin de ihtiyaç duyabileceği ilaçları ve kişisel ihtiyaçlarınızı mutlaka yanınıza alın.

 

Diğer yandan suyun üzerinde uzun süre geçireceğinizi hatırlayarak, olası bir deniz tutması ihmaline karşın tedbirinizi almayı da ihmal etmeyin. Yelkenli ile seyahatte bir diğer önemli nokta ise ekipmanlarınızı denize uygun şekilde seçmektir. Unutmayın ki yelkenli ile seyahat ederken çok fazla güneşe maruz kalacaksınız. Bu yüzden mutlaka yanınıza güneş koruyucu ve güneş gözlüğü almalısınız. Ayrıca seyir halinde ıslanabileceğinizi de göz önünde bulundurarak kıyafet seçiminizi de bu şekilde yapmanızda fayda var.

 

 

Bir tavsiye de yanınızda ufak bir defter ve kalem bulundurmak. Kaptanlar arasında seyir defteri denen bu deftere anılarınızı ve tecrübelerinizi not alabilir, daha sonrasında okuyup o heyecanları günleri anımsayacağınız bir günlüğe dönüştürebilirsiniz.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

3188 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 15-07-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM