İşlem Sürüyor...

Yaza Formda Girmek İsteyenler için İpuçları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, deniz sezonunu iple çekenleri tatlı bir heyecan sarar. Mayo ve bikinilerin içinde daha fit görünmek için kış aylarında kalın kıyafetlerin altına rahatlıkla gizlenebilen birkaç kiloyu kısa sürede verebilmenin en kolay ve hızlı yolları aranır. Aslında mesele sadece yaza formda girmek değil, yılın 12 ayı ideal kilodaki bir vücuda sahip olmak ve genel anlamda sıhhati koruyabilmektir. Yazımızda yaz yaklaşırken kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde fazla kilolardan kurtularak yaza merhaba demek isteyenlere yardımcı olacak etkili ipuçlarını derledik.

 

        

İşte kalıcı kilo vermek ve yaza formda girmek için işinize yarayacak ipuçları…

*Kahvaltının en önemli öğün olduğu söylense de eğer sabahları açlık hissetmiyorsanız ve enerji düşüklüğü yaşamıyorsanız ilk öğününüzü öğle saatlerinde de yapabilirsiniz. Günün en önemli öğünü, gerçekten açlık hissettiğiniz ve tadına vararak yemek yiyebileceğiniz saat aralığıdır. Bu yüzden vücudunuzun sesini ve uyarılarını dinleyerek beslenin. O sizi en doğru neticeye ulaştıracaktır.

 

 

*Sık yemek yemek kan şekerinde dalgalanmalar yaratır ve pankreasınız sürekli insülin salgılamak zorunda kalır. Bu da vücudun yağ depolaması demek. Kilo verme sürecinizde ve aslında hayatınızın her döneminde sadece gerçekten acıktığınızda yiyin ki, bir önceki öğünü tam anlamıyla yakabilesiniz. Bu da iki öğün arasında en az 4 saat boşluk bırakmak demek. Sadece acıktığınızda yiyip doyduğunuzu hissettiğinizde yemeye son vermek sizi hem ideal kilonuza ulaştıracak hem de kilonuzun sabit kalmasını sağlayacak önemli bir detaydır.

 

 

*Karbonhidratlar vücudun en önemli yakıtıdır. Enerjiyi bize karbonhidratlar sağlar. Karbonhidrat almadan sadece protein içerikli gıdalarla beslenmek hem kas dokusuna zarar verir hem de böbrekleri ve diğer organları yorar. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus karbonhidratın türüdür. Kan şekerini hızlı yükselten ve kilo almaya neden olan basit karbonhidratlardan uzak durmak, onun yerine kompleks karbonhidratları tercih etmek en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

 

 

 

*Rafine şeker ve rafine un içeren tüm gıdalar, paketli market ürünleri, abur cuburlardan uzak durun zira hepsi basit karbonhidrat içerir ve uzak durulması gereken besinlerdir.

*Kompleks karbohhidrat ise taze sebze ve meyvelerde, kuru meyvelerde, kuru yemişte ve bakliyatlarda bulunur. Bu sağlıklı karbonhidrat içeren gıdalar size hem enerji verir hem de kilo almanızı engeller.

 

 

 

*Fazla kiloların atılmasında su tüketiminin destekleyici bir işlevi vardır. Günde 8 bardak su hem sağlığınız için hem de kilo vermenizi desteklemek için gereklidir.

*Günde 3-4 litre su tüketimi böbreklerinizi yorabilir ve vücudunuzun ödem yapmasına sebep olabilir. 

*Şok diyetlerle hızlı kilo veren vücudunuz bunu hafızaya alarak ilerleyen dönemlerde yaptığınız şok diyetlere karşı bir bağışıklık edinecektir. Sağlıklı beslenme kaidelerini yaşam şekli haline getirirseniz sürekli diyet yapmanıza gerek kalmayacaktır.   

 

 

*Gece geç saatlerde yediğiniz en masum meyve bile kilo verme sürecinizi yavaşlatır ve metabolizmanızı yorar. Aç uyumak hem daha zinde uyanmanızı sağlayacak hem de kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır. Bu hususu beslenme alışkanlığı haline getirin.

*Uyku düzeni de kilo verme yolculuğunuzda son derece etkilidir. Gece 23.00’de yatıp 6-7’de uyanmak hem büyüme hormonlarınızı aktive ederek hücre yenilenmesi sağlar hem de kilo vermenizi kolaylaştırır.

 

 

 

*Stres de kilo verme çabalarınızı baltalayan etmenlerden birisidir. Stresliyken salgılanan kortizol hormonu vücudunuzun su toplamasına neden olacağı gibi depolanan yağların erimesini de engeller. Vücudunuzu strese sokmaz hayatınızın akışının biraz da kendi elinizde olduğunun ayırdına varabilirseniz bu farkındalığın kilo vermenizi kolaylaştırdığını da göreceksiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

2092 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 16-03-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM