İşlem Sürüyor...

Ufak Dokunuşlarla Bluzlarınızı Yenileyin! *Do It Yourself

Birçoğumuzun dolabında giyilmeyen bazı kıyafetler vardır. Çok severek alınıp bir iki kez giydikten sonra unutulan veya hiç giyilmeyen kıyafetler dolap raflarında uzun süre bekler, zaman içinde çoğalır ve bir giysi yığınına dönüşür. Kiminin modası geçmiştir, kiminden sıkılmışızdır. Atmaya da kıyılamayan bu kıyafetleri elden geçirip yenilemek son derece iyi bir fikir değil mi? Geri dönüşüm hem bütçenize katkı sağlar hem de dolabınızın havasını değiştirir. Üstelik bu yenilenme ile kendi tarzınızı da yansıtabilirsiniz. Bu yazıda eski ya da giyilmeyen bluzlarınızı nasıl yenileyeceğinize ve modaya uygun hale getireceğinize dair tüyolar bulacaksınız. Gelin hep birlikte dolabınızı yenileyelim!

 

Püsküllü Bluz

Püsküllü bluzların modası geçmez. Son derece şık ve kullanışlı bir model olan püsküllü bluz yapımı için düz, basic model bir bluz kullanabilirsiniz. Bluzun alt kısmını makasla şeritler halinde kesin ve düğümler halinde bağlayın. Blue jean’lerle ve şortlarla rahatlıkla kombinleyebileceğiniz yeni püsküllü bluzunuz hazır!

 

 

 

Dantel Detaylı Bluz

“DIY” yani Do It Yourself projesinde kullanılmayan kıyafetler trend ve şık kıyafetlere dönüşüyor. DIY’in sihirli değneğinin dokunuşuyla düz renkli gömleğinizi harika bir dantelli gömleğe dönüştürebilirsiniz. Bunun için gömleğin yaka kısmını V şeklinde kesin ve o kısma uyacak boyutlarda bir danteli dikin. Dilerseniz omuz kısımlarını büzgülü bir hale getirerek yeni gömleğinize değişik bir hava kazandırabilirsiniz.   

 

 

Bağcıklı Bluz

Çok basit dokunuşlarla karmaşık gibi görünen ve zengin detaylara sahip kıyafetlere sahip olmak hiç de zor değil. İşte onlardan biri de bağcıklı bluz. Düz renkli bir bluzu, bağcıklı bir bluza çevirebilirsiniz. İlk ve en temel işlem bluzu ortadan ikiye kesmek. Bu işlemden sonra belirli sıklıklarla ilik açarak ipleri geçirin ve yakası çapraz bağcıklı bir bluz elde edin!

 

 

Ön Kısmı Çaprazlı Badi

Önü çaprazlı büstiyer tarzı badilerin modası hiç geçmez. Düz renkli askılı ya da kısa kollu badinizi birkaç basit dokunuşla şık bir çaprazlı badiye dönüştürebilirsiniz. O zaman başlayalım. Önce badinin arka kısmını bel hizanıza kadar kesin. İkinci adım olarak da ön tarafını ortadan ikiye kesin. Öndeki iki parçayı çaprazlayarak arkada bağlayın. Çaprazlı badiniz hazır!

 

 

Asimetrik Bluz

Asimetrik modeller belirli aralıklarla bir görünüp bir kaybolsalar da modaları asla geçmiyor. DIY projesiyle şık bir asimetrik kesim bluz elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken şu; tişörtünüzün bir kolunu kesin. Diğer kolunu da ortadan ikiye kesin ve bu kolun alt tarafına kalan gövde kısmında çizikler oluşturun. Bu kısımları fiyonk şeklinde bağlayın. İşte asimetrik bluzunuz hazır.    

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

2063 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 17-02-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM