İşlem Sürüyor...

Türkiye'nin Lezzet Durağı; Hatay

Türkiye’de damak tadı denilince akla gelen illerden biri olan Hatay, Türkiye’nin güneyinde ve Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer almaktadır. İnsanlığın en eski döneminde Hititlere, Asurlulara, Perslere, Romalılara ve Bizanslılara ev sahipliği yapmış olan Hatay, M.Ö 100.000 yıllarından günümüze birçok medeniyet tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına 1516 yılında katılan Hatay, 29 Haziran 1939’da ise Türkiye ili olmuştur.

 

 

Hatay, tarihi güzellikleri, kültürel mirası ve inanılmaz doğası ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bir ilimiz. Geçmişten günümüze İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik gibi birçok inancı içerisinde barındırmış olan Hatay, inanç turizminin de başlıca merkezlerinden biri diyebiliriz. Farklı inançları bir araya getiren şehir Hatay, aynı zamanda dillere destan olmuş mutfağı ve birbirinden farklı lezzetleri ile de oldukça ünlüdür.

 

 

Türkiye’nin lezzet durağı olarak adlandırılan Hatay, mükemmel lezzetleri ile turistlerin kalbini çalmayı başaran bir şehrimiz. Hatay yemekleri denilince akıllara birbirinden farklı kebap çeşitleri, sayısız mezeler, sulu enfes yemekler ve bölgeye özgü tatlılar gelir. Ziyaretçilerini bir lezzet yolculuğuna çıkaran Hatay, Türkiye’nin lezzet durağı lakabını birbirinden ünlü yemekleri ile hak etmeyi başarmıştır. Peki, “Hatay’da ne yenir?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz, işte Hatay’ın en meşhur lezzet durakları:

 

 

Avlu Restoran

Hatay’da şık bir ortamda akşam yemeği yemek isterseniz tercih edebileceğiniz ünlü mekanlardan biri olan Avlu Restoran, Hatay’ın birçok meşhur lezzetini masanıza taşır. Çeşitli et yemekleri, kebaplar, gavurdağı salataları, çiğ köfte ve Hatay’a özgü ekmek çeşitleri ile akşamınızı lezzetlendirebilirsiniz. Peynirli irmik helvası ise ünlü tatlıları arasında yer alır.

 

 

Sini Kebapçısı

Hatay’da tadılması gereken yemeklerin başında yer alan sini kebabı birçok mekan tarafından ustalıkla hazırlanmaktadır. Porsiyonlar yemek istediğiniz gramaja göre değişse de tepsi içerisinde gelen eşsiz lezzet ve sıcak pide ile taze nanenin oluşturduğu muhteşem sunum neredeyse her yerde aynıdır. Görüntüsü ve tadı ile hayranlık yaratan bu tadı deneyimlemenizi içtenlikle öneriyoruz.

 

 

Sultan Sofrası

Hatay içerisinde birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapıldığı mekanlar bulmanız oldukça olası, Sultan Sofrası ise bu lokantalardan en meşhuru. Oruktan frig pilavına, ıspanaklı boraniden aşur yemeğine kadar birçok yöresel lezzeti deneyimleyebilir hayatınıza farklı bir tat katabilirsiniz.

 

 

 

Affan Kahvesi

Hatay’ın en eski ve tarihi mekanlarından biri olan Affan Kahvesi, tarihin eskitemediği 70 yılı aşkın sandalyeleri ve enfes ortamı ile kahve keyfinizi şenlendirecek tatları size sunar. Çeşit çeşit kahvesi, el yapımı muhallebisi ve Hatay’ın meşhur tatlısı Haytalı (el yapımı dondurma ve gül şurubundan oluşan bir tatlı) ile midenize bir şölen yaşatabilirsiniz.

 

 

Çınaraltı Künefe

Hatay denilince ilk akla gelen tatlı olan künefe yemeden dönmek olmaz. Uzun Çarşı’da yer alan Çınaraltı Künefe, tatlılık oranı ile turistleri sevindiren, usanmadan yiyebileceğiniz hakiki Hatay künefelerini ziyaretçilerine sunar. Karnınızı doyurduktan sonra künefe ile gününüzü taçlandırmak için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

1775 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 08-12-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM