İşlem Sürüyor...

Türkiye’nin En İyi Dalış Noktaları

Türkiye, mavi bayraklı plajları, eşsiz güzellikteki kumsalları, yemyeşil doğası ve antik çağdan miras kalan tarihi kalıntılarıyla değil, ünlü dalış noktalarıyla da dünya haritasında kendine özel bir yer edinmiş durumda. Denizlerimizin derinlikleri sadece ülke içindekiler için değil, yurt dışındaki yabancı dalış meraklılarının da ilgisini çekiyor.

 

 

 

 

Su altında yer alan batıklar, tarihi kalıntılar ve su altı faunası zengin görünümüyle su altı tutkunları için çok cazip bir dünya. Bu nedenle her yıl sadece dalış yapmak için ülkemize gelenlerin sayısı hiç de az değil. Kaş, Bodrum, Ayvalık, Fethiye ve Saros en fazla rağbet gören dalış noktaları olarak adından söz ettiriyor. Hem su ısılarının yaz kış dalış için uygun olması hem de büyüleyici güzellikte bir atmosfere sahip olmaları bu noktaları popüler hale getirmiş durumda. 

 

 

 

Dalış merkezlerinin kalitesi ve deneyimli dalış eğitmenlerinin varlığı sayesinde ülkemiz, adeta bir dalış cenneti haline geldi diyebiliriz. Ülkemizde yer alan en popüler dalış noktalarının yanı sıra Muğla’nın Huzurlu İlçelerinden: Köyceğiz Gezilecek Yerler Listesi başlıklı yazımıza da göz gezdirebilirsiniz. 

 

 

 

 

Türkiye’de En İyi 7 Dalış Noktası 

Türkiye, benzersiz deniz altı zenginliği ve çeşitliliği ile dalış tutkunları için birbirinden etkileyici yedi dalış noktasına ev sahipliği yapmaktadır. Bu noktaların her biri berrak sularda keşfe çıkmak isteyenler için unutulmaz deneyimler sunmaktadır. İşte Türkiye’nin en iyi 7 dalış noktası:

 

 

 

1. Fethiye, Akvaryum Koyu 

Fethiye’nin Kayaköy mevkiinde yer alan Akvaryum Koyu, sadece profesyonel dalgıçların değil, amatör dalgıçların da sıkça tercih ettiği son derece keyifli noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Akvaryum Koyu’nda mavi sulara dalar dalmaz derinliklerdeki güzellikleri görmeye başlıyorsunuz. 

 

 

 

Amatörseniz 18 ila 20 metreye kadar dalabilirsiniz. Eğer profesyonelseniz 1 saatlik dalışlarla bu muhteşem derinliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Burada en çok ahtapot, denizatı, turuncu sünger, lahoz, kum balığı, orfoz ve ender de olsa deniz tavşanları ile karşılaşabilirsiniz. Koyda ayrıca profesyonel dalışçılar için gece dalış programları da düzenleniyor. Gece dalışı sırasında göreceğiniz müren balıklarının dansı ise dalış tutkunlarına unutulmaz bir deneyim vadediyor.   

 

 

 

2. Bodrum, Orak Adası

Bodrum’a 1,5 metre uzaklıkta yer alan ve bir ucunun orağı andırmasından dolayı Orak Adası olarak adlandırılan bu bölge heyecan verici bir atmosfere sahip. Adanın güney kısmındaki dar bir burunda yer alan dalış alanı büyüleyici güzellikte bir dünyayı saklıyor. 

 

 

 

Gökova yönünde dalış yaparsanız burada yer alan mağarada mor süngerlerle karşılaşıyorsunuz. Yine burada yer alan su altı duvarı da dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor. Su altı faunası çok zengin olmasa da orfoz, vatoz, müren, lagos ve irili ufaklı balık sürülerini görebilirsiniz. 

 

 

 

 

3. Kaş, Kanyon

Turkuaz suları, eşsiz güzellikteki plaj ve koyları ile öne çıkan Kaş, dalış turizminde de adından söz ettiriyor. İki ada arasında konumlanan Kanyon’a dar bir kanaldan geçerek ulaşılıyor. Burada tüneli andıran bir mağara yer alıyor. Kanyon’da anemon, ıstakoz, yengeç, sünger gibi deniz canlılarını da görebilirsiniz. 

 

 

4. Çanakkale, Saros Körfezi

Çanakkale’ye bağlı Saros Körfezi, hem resif dalışlar hem de batık dalışları için son derece cazip bir nokta olarak kabul görüyor. Dalış konusunda deneyimi daha az olanlar için kıyıya yakın keşfedilecek bölgeler de bulunuyor. Ayrıca bölgede yer alan batıklar, kesinlikle görülmeye değer niteliktedir.

 

 

 

5. Ayvalık  

Ayvalık, coğrafi yapısı, geniş sahilleri, taş evleri, özgün mimarisi ve kendine has lezzetlerinin yanı sıra su altı güzellikleriyle de tatil tutkunlarını büyülüyor. Kerbela, Ezher Bey, Deli Mehmet gibi son derece etkileyici resiflere sahip olan Ayvalık sularının derinliğinde, kıpkırmızı mercanların arasında birbirinden farklı pek çok deniz canlısına rastlayabilirsiniz. 

 

 

6. Marmaris

Masmavi denizi, yemyeşil çam ormanları ve enfes koylarıyla büyüleyen Marmaris’te suyun altı bambaşka bir aleme açılıyor. 50’den fazla dalış noktasına sahip olan Marmaris’te birbirinden güzel resifler, antik kalıntılar ve batıklar yer alıyor. 

 

 

 

7. Gökova  

Gökova'nın büyüleyici mavi tonu, insanların ilgisini çekmesinin yanı sıra dalış severlerin de vazgeçilmez bir noktasıdır. 200 metreye kadar inen derinlikleriyle Gökova, geniş bir deniz altı yaşamını barındırmanın yanı sıra sonbahar aylarında gözlenen orfoz, lahoz ve ton balıkları gibi türlerle de dalış tutkunlarını etkiliyor. 

 


 

0 Yorum

Yorum Yap

709 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 24-08-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM