İşlem Sürüyor...

Türk Sinemasının Sevilen İsmi Kemal Sunal’ın Hayatı

Herkesin sevdiği bir tiyatrocu ve sinema sanatçısı olan Kemal Sunal, 11 Kasım 1944’te İstanbul’un Küçükpazar semtinde dünyaya geldi. Cemal ve Cengiz isimli iki kardeşi bulunan Kemal Sunal’ın annesi Saime Sunal, babası ise Mustafa Sunal’dır. Kemal Sunal’ın öğrenim hayatına değinecek olursak ilkokulu Mimar Sinan İlkokulu’nda okudu. Vefa Lisesi’nden mezun olan Kemal Sunal yükseköğrenimine Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde devam etti.

 

 

Her sanatçının hayatında bir dönüm noktası bulunur. Sevilen sanatçı Kemal Sunal’ın hayatındaki dönüm noktası ise Vefa Lisesindeki felsefe öğretmeni Belkıs Balkır’ın onu Müşfik Kenter ile tanıştırmasıyla gerçekleşti.

Kemal Sunal 1992 yılında çıkan öğrenci affından yararlanarak Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’ne, 2’inci sınıftan devam etti ve 1995 senesinde mezun oldu.

 

 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1994-1995 öğretim yılında mezun olan ünlü komedyen, diplomasını Vefa Lisesi’nden arkadaşı Uğur Dündar’ın elinden aldı. Diplomasını alırken söylediği “4 yıllık maratonu ben 27 yılda tamamladım, zaten ben liseyi de 11 yılda bitirmiştim” sözleri herkesi güldürdü. Ancak Kemal Sunal azimli ve kararlı olmanın önemini herkese 51 yaşında üniversite bitirerek göstermişti.

 

 

 

Kemal Sunal 1964 yılında askerliğini tamamladıktan sonra Vefa Lisesi’nde amatör olarak "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyununda sahne almaya başladı. Kenterler Tiyatrosu’nda profesyonel olarak sahneye çıktıktan sonra çeşitli tiyatrolarda görev aldı. Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda kendisini izleyen Ertem Eğilmez tarafından beğenilince hayatı değişti ve 1973 yılında Ertem Eğilmez’in yönettiği “Tatlı Dillim” adlı filmde uzun boyundan dolayı basketbolcu olarak beyazperdeye transfer oldu.

 

 

Hayatı boyunca 82 filmde rol alan Kemal Sunal, adını sinema tarihine kazıdı. Kemal Sunal’ın uçak fobisi olduğu ve hayatında daha önce hiç uçağa binmediği biliniyordu. Kemal Sunal 3 Temmuz 2000 tarihinde “Balalayka” adlı filmin çekimleri için Trabzon’a gitmek üzere uçağa bindi. Ancak kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Herkes tarafından sevilen ve takdir gören sanatçıyı rahmetle anıyoruz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

4964 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 21-10-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM