İşlem Sürüyor...

Trekking Severler İçin Harika Bir Adres: Gelidonya

Yürüyüşü, hele de doğanın içinde yapılan yürüyüşü sevenler için gerçekleştirilecek en uygun aktivite olsa gerek trekking. Ülkemizde trekkinge elverişli pek çok bölge var. İşte onlardan biri de Gelidonya. Bu ismi ilk kez duyanlar için yabancı bir coğrafya gibi gelebilir ama Gelidonya, deniz ve güneş diyarı Antalya’da yer alıyor. Adrasan ve Kumluca arasında adeta gizli bir cennet olan Gelidonya yeşil ile mavinin birbirine en çok yakıştığı yerlerden biri...

 

 

 

Likya turlarında mutlaka adı geçen bir rota olan Gelidonya Antalya’nın en gizemli ve bir o kadar da tehlikeli trekking bölgesi diyebiliriz. Antik çağlarda Gelidonya kayalıklarına sürüklenerek batan pek çok geminin varlığı da buna kanıt olarak verilebilir.

Aslında Gelidonya’ya hiç gitmemiş olanlar bile Gelidonya Feneri denildiğinde bu isme aşina olduklarını anımsayacaktır.  Gelidonya feneri 227 metrelik rakımıyla Türkiye’deki en yüksek fener olma özelliğine sahip.

 

 

Diğer adı Taşlıkburnu Feneri olan Gelidonya Feneri’ni çam ağaçlarının arasında süzülürken görmek mümkün. Gündüz Antalya’nın masmavi ve enerjik sularında kulaç atıktan sonra günbatımında Gelidonya’ya gelip kızıllaşan gökyüzünü izleyebilirsiniz.

2000 yılından evvel gaz yağıyla çalışan Gelidonya Feneri bu tarihten itibaren güneş enerjisiyle mesaisine devam ediyor.

 

 

 

Trekking sevenlerin iyi bildiği bir rota olan Gelidonya, sadece yazın değil kışın da ziyaret edilip keyifli vakit geçirilebilecek özellikte bir bölge olma özelliğini koruyor.

Denizin sesi ve fırtına uğultusu ile daha da gizemli ve cezbedici bir renge bürünen Gelidonya, zihni arındırmak ve tazelenmek için eşi benzeri bulunmaz bir nokta.

 

 

 

Gelidonya Feneri’ne Ulaşım

Gelidonya’ya gelip hem trekking yapmak hem de fenerin büyülü atmosferini solumak için iki yol tercih edebilirsiniz. Birincisi Likya yürüyüş yolu üzerinde yer alan Adrasan Gelidonya Feneri güzergahı. Bunun için patikalardan yürümeniz gerekiyor. Uzunluğu ise 12 kilometre. İkinci yol ise 7 kilometre uzunluğundaki Karaöz Mahallesi Gelidonya Feneri güzergahı. Bunun yarıdan fazlasını araç ile geri kalan kısmını ise yürüyerek katedebilirsiniz.   

 

0 Yorum

Yorum Yap

2091 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 15-06-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM