İşlem Sürüyor...

Tayland Gezi Rehberi: Tayland'da Gezilecek Yerler

Tayland gezilecek yerler konusunda dünyanın en renkli ve zengin ülkelerinden biri olarak yer alıyor. Tropik iklimi, egzotik ortamı, özgün mimarisi, kültürel özellikleri, ilginç tapınakları ve özel mutfağı ile dünyanın en fazla turist çeken ülkelerinden biri olan Tayland, “Gülümsemeler Ülkesi” olarak da anılıyor.

 

 

 

 

UNESCO Dünya Mirası Listesinde tarihi yapılarıyla öne çıkan Tayland, yemyeşil bitki örtüsü, mükemmel bir tatil deneyimi vadeden plajları, dalış bölgeleri, gece kulüpleri ve daha pek çok renkli ayrıntısıyla en fazla turist çeken ülkeler listesinde yer alıyor.

 

 

 

 

Yolunuz Tayland’a düşecekse Tayland hakkında ilginç bilgiler ve  Tayland gelenekleri gibi detaylar fikir verici olacaktır. Macera vadeden bu masalsı ülkede neler yapabilir, nereleri gezebilirsiniz? Gelin birlikte göz atalım.

 

 

 

 

Bangkok 

Thai dilinde “Melekler Şehri” anlamına gelen Bangkok, hem geleneksel hem de modern özellikleri ile öne çıkan bir şehir. Tayland şehirleri arasında kalabalıklığı ve popülerliği ile bilinen Bangkok, seyahat tutkunları tarafından da oldukça seviliyor. 

 

 

 

Dünyanın en iyi şehri seçilen Bangkok, renkli ve baş döndürücü kimliğiyle son derece ilgi çekici bir şehir olarak yer alıyor. Doğu kültürüne meraklıysanız ve Budizm felsefesi ilginizi çekiyorsa bu şehir size daha da cazip gelecek. Geleneksel tapınakların yanı sıra modern binalar ve alışveriş merkezlerinin de yer aldığı Bangkok, şaşırtıcı ve sürükleyici atmosferiyle ziyaretçilerine dolu dolu bir tatil deneyimi vadediyor. 

 

 

 

Tayland neyi meşhur sorusunun en popüler yanıtı buraya özgü mimari yapılar denilebilir. Yapımı 300 yıl öncesine dayanan Wat Phra Kaew, kentin en göz alıcı tapınağı olarak biliniyor. Tapınak içinde yer alan Zümrüt Buda heykeli görülmeye değer. Şehri gezebilmek ve dokusunu iyice içinize sindirebilmek için en az 2 gününüzü ayırmalısınız. 

 

 

 

Phuket    

Phuket, Tayland’da gezilecek yerler arasında en fazla turist çeken rotalardan biri olarak dikkat çekiyor.  Ülkenin güneyinde yer alan ve Tayland’a bir köprü ile bağlanan Phuket, berrak denizi, su altı dünyası ve heyecanlı gece yaşantısıyla da adından söz ettiriyor. 

 

 

 

Phuket gezilecek yerler konusunda son derece zengin bir rota. Balayı çiftlerinin ve renkli gece hayatını seven tatilcilerin de en fazla tercih ettiği lokasyonların başında gelen Phuket, Karon, Surin, Kata, Patong, Kamala Bang Thao gibi ünlü plajları ile büyüleyici bir deniz keyfi vadediyor.

 

 

 

 

Chiang Mai

Bangkok’a 650 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkenin kuzey kesiminde yer alan Chiang Mai şehri, Tayland’da gezilecek yerler arasında eski ve köklü bir bölge olarak dikkat çekiyor. Lanna Krallığına da başkent olmuş bu şehirde çok sayıda eski ve geleneksel tapınak yer alıyor. 

 

 

 

Şehrin en ilginç taraflarından biri de geleneksel kabilelerin varlıklarını sürdürüyor olması. Düzenlenen turlarla bu kabileleri, yerlerinde ziyaret edebiliyorsunuz. Küçük yaşlardan itibaren boyunlarına taktıkları halkalar sebebiyle “Uzun Boyunlular” olarak anılan upuzun boyunlara sahip kabile kadınlarını da görebilirsiniz. 

 

 

 

 

7 asırlık Wat Phra That Tapınağı, Chiang Mai şehrinde görebileceğiniz en eski ve ilginç yapılardan biri olarak öne çıkıyor. Buraya oldukça uzun bir merdiven yardımıyla çıkabiliyorsunuz. Bir başka tapınak olan Wat Rong Khun da “Beyaz Saray” olarak adlandırılıyor. Şehirde kadim tapınakların yanı sıra çok sayıda müze, bahçe, park gibi gezilip görülecek rota yer alıyor. Coğrafyaya ait hayvanları görmek isteyenler için özel safari turları düzenleniyor.

 

 

Phi Phi Adaları

Phuket Adaları ile Malacca Kıyısı Boğazı arasında yer alan ve Krabi şehrine bağlı olan Phi Phi Adaları oldukça kalabalık bir nüfusa sahip. Buraya ilk olarak 1900’lerin ilk yarısında Müslüman balıkçılar yerleşmiştir. Ada sonradan Hindistan cevizi yetiştirme alanı haline gelmiştir. Leonardo DiCaprio'nun başrol oynadığı Kumsal filminde, Phi Phi Adaları'nın popülaritesini artırdığı için bu adalar daha da ünlenmiştir.

 

 

Ayutthaya

Tayland gezilecek yerler konusunda son derece zengin bir lokasyon. Ayutthaya da bu lokasyonlar arasında yer alıyor. Bir dönem Tayland’a başkent olmuş olan Ayutthaya, o dönemlerde dünyanın en kalabalık şehri ünvanını da kazanmıştır. Bangkok’a oldukça yakın olan bu şehir, mistik ve egzotik dokusu, Budist tapınakları, köprüleri, görkemli heykeller ve sarayları ile UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. 

 

 

Tayland'a Ne Zaman Gidilir?

Tropikal iklimi sebebiyle mevsimler arasında keskin sıcaklık farkları yaşanmayan Tayland’a yılın her ayı gidilebilir. Muson yağmurlarının dindiği Kasım ile Mart ayları arası en ideal zaman olarak ifade edilebilir. Yeni yılın ilk haftaları gidecekseniz, bu zaman aralığında ülkenin hayli kalabalık ve de pahalı olduğunu da belirtelim. 

 

 

Mayıs ile Ekim arasında şiddetli Muson yağmurları, kimileri için romantik olabilirken, diğer gezginler için dezavantaj olabiliyor. Seyahat planınızı ülkenin iklim koşullarına göre ayarlayabilirsiniz.  

 

 

 

 

Tayland'a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Tayland’a seyahat etmek isteyen Bordo pasaport sahipleri 30 gün süreyle; Gri, Yeşil ve Siyah pasaport sahipleri ise 90 gün süreyle vizeden muaf tutulur. Ziyaretiniz bu süreleri aşıyorsa ülke temsilciliklerine vize başvurusu yapmanız gerekir. 

 

 

 

Tayland’a giderken yanınızda Türk pasaportunuzun olduğundan ve otel rezervasyonlarınızı yaptırdığınızdan emin olun. Pasaportunuzun en az 6 ay boyunca geçerli olması gerekiyor. Ülkede 30 günden az kalacaksanız ve uçakla seyahat edecekseniz vize istenmiyor. Seyahat tutkunları için Barut Hotels  Blog sayfasında yer alan Orta Çağ Esintili Masallar Şehri: Brugge başlıklı yazımız da ilgi çekici olabilir. 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

1227 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 02-11-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM