İşlem Sürüyor...

Orta Çağ Esintili Masallar Şehri; Brugge

2. Dünya Savaşı’ndan günümüze neredeyse hiç hasar almadığı için Batı Avrupa’nın en iyi korunmuş şehirlerinden birisi olan Brugge, turistlerin oldukça ilgisini çeken bir kent diyebiliriz. Orta Çağ’dan kalma mimarisi, su kanalları, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, özel çikolataları ve bira çeşitleriyle günümüze kadar ulaşmış nadir ve önemli bir şehir Brugge…

 

 

 

138 km² büyüklüğündeki Brugge, tarihi yapıları ile öne çıkan ve mimariye ilgi duyan turistlerin kesinlikle uğraması gereken bir Belçika kenti. Su kanallarının ve şehir sokaklarının birleşimi sayesinde Belçika’nın en güzel manzaralarını yakalayabilir, liman kenti olarak anılan Brugge içerisinde turistik su kanalı gezilerine katılabilirsiniz. Teknelerle yapılan bu geziler ortalama 20-25 dakika sürmekte.

 

 

Temiz su kanallarının yanı sıra çiçek pazarları da oldukça ünlü olan bu kent, Belçika’nın en çok turist çeken kenti olma unvanını taşıyor. “Orta Çağ Esintili Masallar Şehri”, “Kanallar Şehri” ve “Kuzeyin Venedik’i” gibi sıfatlarla adlandırılan Brugge içerisinde çeşitli lezzetlerle de karşılaşabilirsiniz. Bu lezzetlerin en başında şarap ve bira ile haşlanmış midye ve patates kızartması geliyor.

 

 

 

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

Belçika’nın Flaman bölgesinin başkenti, en turistik bölgesi ve en büyük şehri olan Brugge’un tarihi şehir merkezi yapısı UNESCO Dünya Mirası içerisinde bulunuyor ve koruma altında.

 

 

 

 

Burg Meydanı

Şehrin en büyük ana meydanı olan Burg Meydanı tarihi eserleri ile öne çıkmaktadır. Bu meydandaki restoranlar, müzeler ve gösteriler ile oldukça iyi zaman geçirebilir ve gezinizi şenlendirebilirsiniz. Bu meydanın şehrin yönetim merkezi olduğunu da söyleyebiliriz.

 

 

 

Brugge Çan Kulesi (Belfort)

Belfort olarak da karşınıza çıkabilecek Brugge Çan Kulesi, şehrin en büyük simgelerinden birisidir. 1240 yılında yapımı tamamlanan bu yapı içerisinde eskiden belediye arşivleri bulunuyormuş fakat çıkan yangınlar sebebi ile tahrip olduğu söyleniyor.

 

 

 

Markt Meydanı

Bir diğer büyük meydan olan Mark Meydanı, Brugge’un ekonomik ve sosyal hayatının merkezi konumunda. Birbiri ardına dizilmiş güzel evleri izlerken çeşitli şehir heykellerini izleyebilir, aynı zamanda çeşitli restoranlarda şehrin özel lezzetlerini tadabilirsiniz.

 

 

 

Eski St John Hastanesi

Brugge tarihi miraslarını oldukça iyi koruyabilmiş bir şehir. Saint John Hastanesi 12. Yüzyılda inşa edilmiş ve 20. Yüzyılın sonlarına kadar kullanılmış bir hastane. Bu hastanenin bir binası ise şu anda Memling Müzesi olarak ziyarete açılmış durumda.

 

 

 

Minewater

Aşk Gölü olarak adlandırılan bu göl Brugge şehrinin içerisinde yer alan doğal bir park. Çimenlere uzanabileceğiniz, romantik anılar biriktirebileceğiniz ve Brugge şehir manzarısının tadını çıkarabileceğiniz noktalardan sadece birisi.

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

2283 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 25-02-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM