İşlem Sürüyor...

Şubat Ayı Tatil Önerileri: Şubatta Nereye Gidilir?

Şubatta nereye gidilir sorusu kış mevsiminde tatil yapmak için lokasyon arayışında olanların en çok heyecanlandığı konuların başında geliyor. Havalar soğuk olsa da kış mevsiminin kendine has güzelliklerini yansıtan şubat ayında romantik, keyifli ve güzel anılarla dolu bir tatil geçirebilirsiniz.  

Şubat ayı sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek için de ideal. Üstelik yaz sezonuna göre çok daha uygun fiyatlarla harika bir kış tatili yapabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız şubat ayı tatil önerileri eşliğinde bütçenize ve zevklerinize en uygun olan tatili yapabilirsiniz.

Barut Hotels Blog sayfamızda yer alan “Karla Kaplı Macera-Kışın Gezilecek Yerler ve Kış Tatili Yerleri” başlıklı yazımız, kış tatili için fikir verme açısından size rehberlik edebilir. 

Şubatta Tatile Gidilecek Yerler

Kışın tam ortasında doğayla baş başa olmak, bilmediğiniz şehirleri keşfe çıkmak, müzeleri, galerileri dolaşmak, uzun yürüyüşlere çıkarak etrafı keşfetmek, kendiniz ya da sevdiklerinizle baş başa kalabilmek için kısa ama dinlendirici bir tatile ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için hem yurt içinde hem de yurt dışında dinlenirken eğlenebileceğiniz, yaşamdan daha da keyif almanızı sağlayacak ve şubatta nereye gidilir sorusuna yanıt olacak pek çok lokasyon var. Sizin için derlediğimiz şubat tatil önerilerini yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Antalya

Sıcacık iklimi, masmavi ve uçsuz bucaksız kumsalları, göz alıcı koyları, kendine has bitki örtüsü ve doğal güzellikleri ile Antalya sadece yaz mevsiminde değil, kış aylarında da ideal bir gezi rotası olabilir. Kışları ılık geçen Antalya’da şubat ayında gerçekleştireceğiniz pek çok aktivite yer alır. 

Müzeleri, ören yerleri, park ve bahçeleri, doğal güzellikleri, birbirinden farklı mekan ve ortamları ile Antalya, kış güneşini iliklerinize kadar hissedeceğiniz eşsiz bir lokasyon. Yönünüzü şubat ayına yakışır bir rotaya çevirmek istediğinizde, Saklıkent’in sakin ve huzurlu ortamında şömine başında sıcak şarap içerek unutulmaz saatler geçirebilirsiniz. Özetle Antalya, şubatta nereye gidilir sorusunun en ideal yanıtlarından biridir.

Kars

Kış mevsiminin en popüler ve gözde rotalarından biri olan Kars, Doğu Ekspresi ile yıldızı daha da parlayan bir lokasyon haline geliyor. Kendine has zenginlikleri ve kent simgeleriyle ile turistik bir özellik kazanan Kars, özgün mimarisi ile dikkat çekiyor. 

Ani Harabeleri ve daha pek çok tarihi mekanıyla şubat ayında nereye gidilir sorusunun en cazip yanıtlarından biri olabilir. Kars mutfağının birbirinden leziz yemeklerini de tadabileceğiniz bu harika kış tatili deneyiminde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Uludağ

Şubat ayında Türkiye’de nereye gidilir sorusuna verilecek en iyi yanıtlardan biri de Uludağ’dır. 

Kayak sezonunda ilk sırada tercih edilen lokasyonlar arasında yer alan Uludağ’ın görkemli zirvesinin gölgesinde mükemmel bir tatil yapabilirsiniz. Konforlu konaklama tesisleri, tam donanımlı kayak pistleri ve parkurları, karla kaplı ormanların üzerinde süzüleceğiniz teleferik ve telesiyejleri, gündüz ve gece düzenlenen eğlenceli aktiviteleri ile Uludağ, şubat ayında nereye gidilir sorusuna verilecek en popüler yanıtların başında geliyor diyebiliriz.  

Kayak ve kar özleminizi giderdikten sonra Bursa sokaklarında keşfe çıkabilir, şehre ait İskender kebabı tadabilir ve Uludağ eteklerine kurulmuş Osmanlı kenti Bursa’da çok hoş zamanlar geçirebilirsiniz.

Şubatta Yurt Dışında Tatile Gidilecek Yerler

Prag

Şubat ayında hangi ülkeye gidilir sorusuna cazip bir yanıt olarak Çekya verilebilir. Altın Şehir, Masal Şehri, Avrupa’nın Kalbi, Aşıklar Şehri gibi isimlerle de anılan Prag’ın güzelliğini anlatabilmek için kelimeler yetersiz kalır. Orta Avrupa’nın incisi denilebilecek güzellikte olan Prag, romantik ve renkli dokusuyla da sizi bir rüya alemindeymiş gibi hissettirebilir. 

Yılın hemen hemen her mevsiminde çok fazla turisti ağırlayan ve bu yüzden de kalabalık bir şehir olan Prag, şubat ayında diğer aylara nispeten biraz daha sakin olabiliyor. Köprüleri, kuleleri, katedralleri, kaleleri ve pek çok mimari sembolüyle Prag, vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağınız zenginlikte ve donanımda bir şehir.

Viyana

 

Şubat ayında hangi ülkeye gidilir sorusuna verilecek en iyi yanıtlardan bir diğeri de Avusturya’nın başkenti Viyana. Zarif mimarisi, görkemli caddeleri, binaları ve anıtları ile dikkat çeken Viyana, sokaklarda kulağınıza çalınan klasik müzik tınıları ile huzurlu ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. 

Göz alıcı kafe ve restoranları, içinde uzun yürüyüş parkurları olan park ve bahçeleri, opera, tiyatro ve konser salonları ile dikkat çeken Viyana’da dinlenirken eğlenebilir, mükemmel lezzetlerini yerinde deneyebilirsiniz.

Fransa

İsmini duyunca gözümüzün önüne Eyfel Kulesi gelse de Fransa, Avrupa’nın en romantik, köklü, gelişmiş ve gözde ülkelerinden biridir. Şubatta nereye gidilir diyenler için önerilebilecek ülkelerin başında gelen Fransa’da, başta başkent Paris olmak üzere pek çok şehri ziyaret edebilir ve rüya gibi bir tatil geçirebilirsiniz.

Phuket

Şubat ayında gidilecek ülkeler arasında, sıcak ikliminden dolayı Tayland ilk sıralarda yer alıyor.  Hint Okyanusu kıyısında yer alan ve Tayland’ın en ünlü adası olan Phuket, dünyada en fazla turist çeken lokasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Vizesiz de gidilebilen Phuket, göz alıcı plajları ve göz kamaştırıcı berraklıktaki deniziyle ünlü.  

Şubat ayında egzotik ve sıcacık bir tatil düşleyenler için Phuket hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebileceğiniz özellikte huzur dolu bir rota. Gece hayatı da oldukça renkli olan Phuket’te gün batımı izlemek bile son derece keyifli bir deneyim olabilir. 

Şubat ayında nereye gidilir sorusunun en dikkat çeken yanıtlarından biri olan Phuket’ten dinlenmiş ve arınmış bir ruh haliyle evinize dönmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.   

Phuket dışında vizesiz giriş yapabileceğiniz ülkelerin keşfi için bloğumuzda yer alan “Vizesiz Seyahat Edilecek Ülkeler” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

321 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 28-02-2024
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM