İşlem Sürüyor...

Soğuktan Serüvene: Kışın Kamp Yapılacak Yerler

Kış kampı kış mevsiminde yaşanacak en güzel doğa aktivitelerinden biri olarak kabul edilir. Bu heyecan verici deneyimi yaşamak isteyenler için ülkemizde çok sayıda kış kampı rotası bulunur. Kışın kamp yapmanın en güzel taraflarından biri kamp alanlarının yaza göre çok daha sakin olmasıdır. Yağmur damlalarının sesi ya da bembeyaz kar örtüsüyle de dinlendirici ve romantik bir kış kampı deneyimi yaşamak mümkün.  

Kışın kamp yapılacak yerler listesinde size en uygun lokasyonu seçerek huzur dolu bir kış kampı deneyimi yaşayabilirsiniz. Gelin karda kamp  yapabileceğiniz yerlere bir  göz atalım: 

Uludağ-Bursa

Kışın çadır kurulacak yerler sıralamasında açık ara en üst sıralarda bulunan Uludağ, kayak tutkunları için de en ideal rotalardan biri. Kayak dışında bütün kış sporlarını yapmanıza olanak tanıyan Uludağ’da bol aktiviteli harika bir kış kampı deneyimi yaşayabilirsiniz. Sarıalan, Kirazlı,  Kadı  ve Sobra yaylaları, Uludağ’daki çadır kurabileceğiniz diğer alanlar olarak yer alır. Uludağ’ın karla kaplı büyüleyici atmosferinde kamp kurarak rüya gibi bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Erciyes Dağı-Kayseri

3917 metre yüksekliği  ile Erciyes Dağı kış kampı için en ideal rotalar arasında yer alır. Erciyes Dağı kamp alanı, kamp deneyiminin yanı sıra zirve tırmanışı için gelen dağcıların da uğrak yeridir. Dağcılar genellikle Erciyes Kayak Merkezi’nden yola çıkarak kamp yükleriyle uzun bir yürüyüş sonrası bölgeye ulaşmaktadır. Daha kısa sürecek bir ulaşım için telesiyej de kullanılabilir.    

Ilgaz Dağı-Kastamonu

Kastamonu il sınırları içinde yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı, kış kampı için Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen dağcıları ağırlar. Tur kayakçısı ve kamp tutkunları da Ilgaz Dağı’nı  tercih eden ziyaretçiler arasındadır. Batı Karadeniz’in  en yüksek  dağı olan Ilgaz, yılın 6 ayı karla kaplıdır ve karda kamp yapmak için en ideal rotalardan biri olarak öne çıkar.     

Kapadokya-Nevşehir

Doğal  güzelliklerinin yanı sıra karda kamp yapmak için de en uygun lokasyonlardan biri olan Kapadokya, en iyi kamp yerleri arasında gösterilebilir. Nevşehir'den Göreme'ye giderek, girişin ücretli olduğu kamp alanına ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Murat Dağı-Kütahya

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Murat Dağı, kış kampı için cazip seçeneklerden biri olarak listeye alınabilir. Kayak merkezi, termal banyoları ve piknik alanlarıyla da öne çıkan Murat Dağı özellikle Ocak ile Mayıs ayları arasında en karlı dönemini yaşar. 

Burada yer alan 2 bin metre rakımlı Sarıçiçek Yaylası, karda kamp yapmak için en ideal rotalardan biri olarak kabul edilir. Burada kamp yaparken, termal kaplıcalara da giderek kamp deneyiminizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.   

Kaz Dağları-Balıkesir

Kış kamp yerleri içinde özel bir yeri olan İda Dağı çok fazla sayıda kamp tutkununu kendine çekiyor. Burada çadır kamp yapmak istiyorsanız, Milli Park içindeki kamp alanlarını tercih edebileceğiniz gibi özel işletmelere ait kamp alanlarını da tercih edebilirsiniz. 

Burada kamp yapmak ve çadır kurabilmek için size bir rehberin eşlik etmesi gerekiyor. Çadırınızı da ancak onun gösterdiği noktaya kurabiliyorsunuz. Oksijen deposu olarak isim yapan Kaz Dağları’nda mükemmel bir manzara ve ortamda keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Kızlar Sivrisi-Antalya

Antalya’nın Elmalı ilçesi sınırları içinde yer alan Kızlar Sivrisi, 3070 metre yüksekliği ve yılın 5 ayı karla kaplı doğasıyla kış kampı için en ideal lokasyonlardan biri olarak kabul edilir. Kızlar Sivrisi’ne ulaşmak için önce Elmalı’ya ardından da Büyüksöğle köyüne gelmeniz gerekir. Buradan güneye doğru ilerleyerek kamp alanına ulaşabilir ve kamp alanında bulunan dağ  evinde konaklayabilirsiniz. 

Saklıkent-Antalya

Antalya denilince her ne kadar akla güneş ve deniz gelse de kış kampı için ideal rotalardan biri de Saklıkent oluyor. Antalya merkeze oldukça yakın bir konumda olan Saklıkent’te doğayla baş başa huzurlu bir kış kampı keyfi sürebilirsiniz. Buraya gelmişken en yüksek nokta olan Bakırlıtepe’deki TÜBİTAK  Ulusal Gözlemevini de ziyaret edebilirsiniz.     

Cehennem Şelaleleri-Kırklareli

Istranca Ormanları içinde yer alan Cehennem Şelaleleri, doğal güzellikleri ve huzurlu ortamıyla karda kamp  yapmak isteyenlerin dikkatini çekiyor. Doğa yürüyüşleri için de ideal bir rota olan Cehennem Şelaleleri, huzur veren sesi ve zengin bitki örtüsü ile kış kampı yapmak isteyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Eğer sıkı bir kamp tutkunuysanız “İstanbul’a Yakın Kamp Alanları” başlıklı blog yazımızı da inceleyebilirsiniz. 

 

0 Yorum

Yorum Yap

806 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 28-12-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM