İşlem Sürüyor...

Side Plajları ve Koyları: Side'de Nerede Denize Girilir?

Side, Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında yer alır. Yılın her mevsiminde yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Side, yaz sezonunda doluluk oranı en yüksek seviyeye ulaşır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel güzellikleriyle de göz dolduran Side, tertemizi sığ denizi, birbirinden güzel plajları ile ziyaretçilerin ilgisini çeker. 

 

 

 

Side sahili denildiğinde akla ilk olarak sakin, sığ denizi ve tertemiz kumsalları gelir. Side koyları ve plajları sıralaması, tatilini Side’de yapmayı planlayanlar için rehber niteliği taşıyabilir. Temiz, dalgasız ve sığ denizi ile ünlenen Side’de denize girebileceğiniz en güzel sahil ve koyları listenize alabilirsiniz. Deniz tutkunları ve seyahatseverler için ilgi çekici olan Ege ve Akdeniz’in En Ünlü Marinaları başlıklı blog yazımızı inceleyebilirsiniz. 

 

 

Titreyen Göl Plajı 

Titreyen Göl Plajı, Mavi Bayrak statüsüne sahip ve 3 bin metrekarelik bir alanı kaplar. Side’ye daha yakın bir konumda yer aldığı için adı Side ile anılan Titreyen Göl, Manavgat Plajı’nın hemen arka kısmında yer alır. Adı kadar dikkat çeken bu turistik yer, endemik bitki çeşitliliğine ve farklı kuş türlerine ev sahipliği yapmaktadır.

 

 

Antalya’nın Sorgun beldesinde yer alan Titreyen Göl, Manavgat Çayı’nın bir koludur. Denize dökülmeden önce geniş bir alana yayılan ve bu görüntüsüyle bir gölü andıran bu lokasyon, rüzgarlı havalarda suda meydana gelen titreşim sebebiyle “Titreyen Göl” adını almıştır. Bu sessiz ve sakin bölgeye ulaşımı özel araç, minibüs veya taksiyle yapabilirsiniz. Titreyen Göl Plajı çevresinde yer alan tesislerde konaklayabilir, denize girebilir ve doğada gezinti yaparak keyifli anlar geçirebilirsiniz. 

 

Çolaklı Plajı      

Side’ye bağlı Çolaklı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Çolaklı Plajı, sakin ve sessiz ortamları sevenler için ideal bir Side plajı olarak tanımlanabilir. Mavi Bayrak statüsüne sahip bu plaj, 80 metre uzunluğa sahip sahil şeridiyle dikkat çeker. Dalgasız ve sığ bir denize sahip olan Çolaklı Plajı’nda keyifli saatler geçirebilir, plajın çevresinde yer alan kafe ve restoranlarda farklı lezzetleri deneyebilirsiniz.   

 

 

Kumköy Plajı

Side merkeze 4 kilometre mesafede bulunan Kumköy Plajı, sığ denizi ile dikkat çeker. Bu açıdan bakıldığında yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için ideal bir yer olan Kumköy Plajı, tertemiz kumsalıyla da tercih edilmektedir. Kumköy Plajı, berrak, dalgasız ve sığ deniziyle sık tercih edilen Side plajları arasında yer alır. Ayrıca plaj çevresinde yeme içme yerleri, giyinme kabinleri, duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunur. 

 

 

Seaside Beach Lounge

Side’nin en popüler plajları arasında yer alan Seaside Beach Lounge, Side merkezden yürüyerek rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda yer almaktadır. Kum ve çakıl taşı karışımından oluşan sahili, restoranları ve barları, tertemiz denizi ile deniz keyfi yapmak isteyenler için ideal bir alternatif olan Seaside Beach Lounge’da keyifli saatler geçirebilirsiniz. Denizi havanın durumuna göre farklılık gösteren bu lokasyonda giyinme kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlardan da faydalanabilirsiniz.  

 

 

Side Beach Club

Side merkeze 2 kilometre uzaklıkta yer alan, taksi ya da özel araçla ulaşımın yanı sıra yürüyerek de gidilebilen Side Beach Club, haftanın her günü 09.00 ile 19.00 arasında hizmet vermektedir. Berrak ve temiz bir denizi olan bu beach’te restoran, kafe, büfe gibi hizmetler de mevcuttur. Giyinme kabinleri, duş ve tuvalet gibi imkanları da olan Side Beach Club’ın en güzel taraflarından biri dünya mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tadabileceğiniz bir restorana sahip olmasıdır. 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

870 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 23-11-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM