İşlem Sürüyor...

Seyahat Tutkunlarına Özel Gezi Temalı Kitap Önerileri

İnsanın içinde var olduğu yerküreyi sevmesi ve tanımak istemesi belki de en büyük tutkulardan biri... Bu tutkuyu besleyen en önemli aktivite ise seyahat etmek. Farklı coğrafyalarda farklı iklimleri hissetmek, değişik kültürlerle tanışmak, farklı insanlar tanımak ve dünyanın bir ucunda temeli atılmış dostluklar kurmak... Hepsi de kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?

 

 

 

Ufku genişletmenin, vizyonu derinleştirmenin, kendini bulmanın ve yenilenmenin en keyifli yolu olan seyahat, kimilerinde gerçekten de bir tutku halini almıştır. Tam da şu pandemi sürecinde seyahat edemiyorsak bile bu tutkuyu kitap sayfalarında biraz da olsa giderebiliriz. En bilinen gezi temalı kitap sayfalarını karıştırarak hem hayali bir seyahatle vakit geçirmeye hem de pandemi biter bitmez gidip görülecek koordinatları belirlemeye ne dersiniz? O zaman başlayalım.

 

 

Seyahatname / Evliya Çelebi

Seyahat denildiğinde akla Evliya Çelebi’nin gelmesinde bu kıymetli eserin rolü çok büyük. Ünlü seyyahın 17. yüzyılda gezip gördüğü yerleri son derece sıcak, samimi ve yalın bir dille anlattığı Seyahatname sadece coğrafyaları değil oralara has mimariyi, kılık kıyafet kültürünü, sanat eserlerini ve ülke insanlarının gündelik yaşam rutinlerini yansıtan ilham verici bir klasik. Hatta bir seyahat tutkununun kütüphanesinde mutlaka olması gereken demirbaşlardan diyebiliriz.

 

 

İlber Ortaylı Seyahatnamesi / Profesör Doktor İlber Ortaylı

Türkiye’de “Tarih” denildiğinde ilk telaffuz edilen isimlerden biri olan Profesör Doktor İlber Ortaylı sadece tarih bilgisiyle değil yaşam deneyimi ve parlak vizyonuyla onu dinleyen ve okuyan herkese ilham veren bir isim. İlber Ortaylı yaptığı seyahatleri kaleme aldığı İlber Ortaylı Seyahatnamesi ile hem öğretici hem de keyif veren seyahat deneyimlerini okurla paylaşıyor. Genç nesle okulu bitirir bitirmez mobilya bakacaklarına dünyayı gezmelerini öğüt veren Profesör Doktor Ortaylı’nın bu faydalı kitabı da muhakkak edinilmeli.   

 

 

Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri /Mehmet Genç

Mehmet Genç bir seyahat gurusu ve tam anlamıyla bir fenomen. Bu sıra dışı gezgin, seyahat anılarını derlediği rengarenk ve okura enerji veren kitabıyla seyahat tutkunları için hem ideal seyahat önerileri hem de keyifli dakikalar vadediyor.

 

 

 

 

Doğu Avrupa’da Yolculuk / Gabriel Garcia Marquez

Latin Amerika’nın tüm dünyaca tanınan ve sevilen yazarı Gabriel Garcia Marquez’in kaleme aldığı Doğu Avrupa'da Yolculuk, yazarın 1950’li yıllarda Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yolculukların notlarından oluşuyor. Bu kitapta Çekoslavakya, Macaristan, Polonya, Doğu Almanya ve Sovyetler Birliği gibi ülkelerdeki kültürel ayrıntıları bulmak mümkün.

 

 

 

Seyir Defterleri /Kristof Kolomb

Ünlü kaşif Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfederken geçtiği ülkeleri anlattığı kitabı da seyahat tutkunlarının ilgisini çekecek cinsten…  

 

 

 

 

Portekiz’e Yolculuk / Jose Saramago

Edebiyat dünyasının, “eserleri kült olmuş” ünlü kalemi Jose Saramago, 1979 senesinde çıktığı altı ay süren Portekiz gezisini anlatıyor. Kendi vatanı olan Portekiz’i köşe bucak gezen Saramago bu kitabıyla okura çok kapsamlı ve zengin bir deneyim sunuyor.

 

 

 

 

İtalya’da Alacakaranlık / D.H Lawrence

Yine dünya edebiyatında çok önemli bir yere sahip olan D.H Lawrence, Almanya’dan Alpler’e oradan da dünyanın en renkli ve çekici ülkelerinden birisi olan İtalya’ya geçişini kendine has üslubuyla anlatıyor. Yazar, “İtalya’da Alacakaranlık” adlı eserinde klasik çizgiden çıkarak, kırları ve doğayı da işin içine katmış ve ortaya soluk soluğa okunacak bir eser çıkmış.

 

 

 

Japonya/ Lafcadio Hearn

Kimi seyahat tutkunları için Japonya apayrı bir kategoridir. 19. ve 20. Yüzyıl Japonya’sını yansıtan kitap Lafcadio Hearn’nın kaleminden geleneksel Japon kültürünü gözler önüne seriyor.   

 

 

 

 

 

Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler Dünyanın En Muhteşem 225 Yeri / National Geographic

Artık marka haline gelmiş bir yayın olan National Geographic bu kitapla dünyanın en ücra köşelerini seyahat tutkunlarıyla buluşturuyor. Baş döndüren ve zamanı unutturan bir derleme olan bu kitapla ruhunuz dünyanın sır dolu köşelerinde geziniyor.

 

 

 

 

Abbas Yolcu / Attila İlhan

Ünlü şair Attila İlhan’ın 1949-1952 yılları arasında Anadolu’da ve Fransa’daki gezilerini konu alan kitap keyifle okunacak gezi deneyimlerinden biri…

 

0 Yorum

Yorum Yap

2104 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 21-04-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM