İşlem Sürüyor...

Sevgililer Günü için Tatil Önerileri

Sevmek ve sevilmek güzel şey. Hangi fani bünye aşk denilen büyülü, derin ve tam olarak ifade edilemeyecek kadar güçlü olan bu duyguyu tatmak istemez ki. İşte bu özel duyguyu bir güne sığdırıp sevgilisiyle çok özel dakikalar yaşamak isteyenler için sayısız tatil seçeneği mevcut. 14 Şubat Sevgililer Günü ya da dünyada bilinen adıyla St. Valentine’s Day, sevgililerin aşklarını taçlandırdıkları çok özel bir gün. Şair Chaucer’e göre kuşların eşlerini seçtikleri gün olarak da bilinen 14 Şubat Sevgililer Günü kış mevsimine denk gelmesi sebebiyle sevgilisiyle bir tatil kaçamağı düşünenler için deniz güneş kum üçgeni dışında kalan bir rota çizilebilir. Doğa içinde yürüyüşler, karla haşır neşir bir tabiat köşesi, şömine başında romantik dakikalar ve daha pek çok seçenek mevcuttur aslında.

Eğer bu sevgi ve aşk dolu gün cumaya denk geliyorsa hafta sonu tatili ile birleştirip şehirden uzak bir lokasyona da gidebilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir’e yakın illerdeyseniz işiniz daha da kolay. Sevgililer Günü tatili için pek çok seçenek var elinizde. Eğer kış olmasına rağmen deniziyle nam salmış bir otel cenneti arıyorsanız kapalı havuzlarından da istifade edeceğiniz Antalya otelleri de size hitap edebilir. Maksat romantizm ise istemediğiniz kadar yaratıcı alternatif bulunabilir.

İşte 14 Şubat Sevgililer Günü’nü geçirebileceğiniz aşk ve eğlence dolu seçenekler…

Ağva
Bursa, İstanbul gibi Marmara Bölgesi şehirlerinde ikamet ediyorsanız Ağva yakın ve iyi bir seçenek olabilir. Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin iki yanına sıralanmış otellerden birinde keyifli bir iki gün geçirebilirsiniz. Otelde şömine keyfi, dışarıda nehirde tekne gezintisi; sakin, dingin ve huzurlu bir coğrafyada aşk dolu saatler sizi bekler.  

 

 

 Abant
 Abant özellikle de karlı kış mevsiminde gözlerinize hitap edip gönlünüzü   şenlendirecek ve harikulade manzarasıyla sizi büyüleyecek bir kartpostal güzeli.   Gerçekten de kartpostalları süsleyecek kadar büyüleyici bir güzelliği olan   Abant’ta göl kenarında yürüyüş yapmak, at binmek, bisiklet sürmek hem   dinlendirici hem de romantizmi besleyen bir başka seçenek olabilir. Balayı   çiftleri tarafından da sıkça tercih edilen Abant Gölü civarında inşa edilen pek   çok otelden birini tercih edebilir ve unutulmaz saatler geçirebilirsiniz. Abant   sadece İstanbul ve Bursa değil Ankara’da ikamet edenler için de yakın ve güçlü   bir seçenek olabilir.

Maşukiye
İstanbul’a yakın lokasyonlardan birisi de Maşukiye’dir. En çok balık çiftlikleriyle ünlü olan bu sempatik belde de farklı bir 14 Şubat geçirmek isteyenler için ideal bir nokta olabilir. Yemyeşil bir coğrafya içinde yer alan Maşukiye’deki çok sayıda küçük otelden birisi mutlaka beğeninize hitap edecektir.  Arzu ederseniz Kartepe’ye çıkıp daha lüks bir konaklama seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Hatta ve hatta bembeyaz kar örtüsünün üstünde kayak yaparak sevgilinizle harika saatler geçirebilirsiniz. 

İznik ve Sapanca
İstanbul, Bursa ve Ankara'da ikamet edenler için başka bir seçenek de İznik ve Sapanca olabilir. İznik'te tarihi alanları gezebilir, hem aşk hem de tarihi bir arada soluyabilirsiniz. Sapanca'da ise SPA konforunu doyasıya yaşayabilirsiniz.

Amasra
Ankara ‘ya yaşayanların daha çok tercih ettiği bir bölge olan Amasra uzaktan gelecek olanlar için bile hayal kırıklığı olmayacak denli güzel ve çarpıcı bir lokasyon. Şirin, sıcacık ve samimi bir enerjisi olan Amasra ayrıca oldukça da romantik bir bölge. Sahil boyu dizilmiş balık lokantalarında aşka yeni yelken açmış çiftlerin heyecanı, aşkı yıllanmış olanlarınsa derinleşmiş duyguları cilalanır, tazelenir ve romantizm dile gelir. Amasra ilçesinin yukardan panaromik manzarası ise uzun süre akıllardan çıkmayacak cazibede… Balık restoranlarında nefis balıklar yiyebilir ve ilçede yer alan ve her bütçeye hitap eden otellerden birinde konaklayabilirsiniz.

Çeşme / Ilıca
Yaz tatillerinin değişmez ve kıdemli beldesi Çeşme kış aylarında daha ıssız ve tam da bu özelliği arayanlar için son derece dinlendirici ve baştan çıkartıcı bir şık. Çeşme’nin şifalı suları ile ün yapmış Ilıca’sını sevgililer günü için tercih edebilirsiniz. Arzu ederseniz deniz sezonunun popüler mekanı Alaçatı’yı da seçenek listenize alabilirsiniz. Şubat ayında olabildiğince sessiz bir yere dönüşen Alaçatı, sevgilinizle baş başa kalıp kafa dinlemek için ideal bir rota olabilir. Alaçatı’da kışın da açık otellerden istediğiniz birini seçip konaklayabilirsiniz. Ilıca’da ise spa hizmeti de veren pek çok otel mevcut. Burası daha çok İzmir’den gelecekler için uygun olacak bir destinasyon. Sevgililer günü tatili için işte size yazdan kalma bir 14 Şubat seçeneği. 

 Uludağ
 Kar, kış, kayak denildiğinde akla tartışmasız ilk gelen yer kuşkusuz Uludağ   oluyor.  Tertemiz havası, profesyonel kayak merkez oluşu, değişik aktiviteleri,   konserler ve renkli gece hayatıyla hem dinlenme, hem eğlenme hem de aşk   tazeleme olanağı bulabileceğiniz kusursuz bir 14 Şubat kaçamağı olabilir Uludağ.

 Yalova
 14 Şubat’ta sevgilimle hem yeşil doğası, hem verdiği huzur hem de sıcacık suları   ile ünlenmiş bir bölgede baş başa tatil yapayım diyorsanız Yalova tam size göre   bir seçenek olabilir. Burada yer alan kaplıca otelleri soğuk kış günlerini sıcacık   zamanlara çevirerek size ve sevgilinize harika bir 14 Şubat armağanı olabilir.

Antalya Otelleri
14 Şubat’ı her şeye rağmen denizi ve otelleri ile ün yapmış bir tatil beldesinde geçirmek isterseniz Antalya otelleri size sayısız seçenek sunarak aşkınızı ışıl ışıl yaşamanızı ve evinize unutulmaz anlarla dönmenizi sağlayacaktır. Denize girmeseniz bile kapalı havuzlarından ve doğal güzelliklerinden enerji alabileceğiniz konforlu pek çok oteli içinde barındıran Antalya, 14 Şubat için farklı ve özel aktiviteler hazırlayan otelleriyle de sizi mutlu eder. Gerek şehir merkezindeki otelleri; gerekse Çamyuva, Adrasan, Belek gibi bölgelerde yer alan 5 yıldızlı otelleriyle Antalya sevgilinizle harika bir mini tatil yapmanıza olanak tanıyan her tür konforu size sunar. Özellikle Barut Otel zincirlerinde güleryüzlü ve deneyimli personel, konfor ve hizmet odaklı vizyon ve cazip seçenekler size “İyi ki gelmişiz” dedirtecek niteliktedir. Kaleiçi’ndeki tarihi evlerden bozma konforlu ve butik kalitedeki otellerde geçmiş zamanı soluyarak romantizm dolu birkaç gün geçirebileceğiniz gibi, sayısız 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde de 14 Şubat Sevgililer Gününü sizin için özel olan o kişiyle geçirebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

2700 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 28-01-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM