İşlem Sürüyor...

Sevgililer Günü için Romantik Film Önerileri

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü’nün kışın en soğuk günlerine denk gelmesinin romantik bir tarafı var. Dışarda kar yağarken ya da sert rüzgarlar eserken sevgilinizle sıcacık ev ortamında, battaniye altında romantik filmler izlemek, yapılacak en hoş aktivitelerden birisi olsa gerek. Eğer böyle bir niyetiniz varsa film önerilerine de ihtiyacınız olabileceğini düşündük.

İşte sevgililer günü için romantik film önerileri…

 

 

What Women Want / Kadınlar Ne İster?

Başrollerini Mel Gibson ile Helen Hunt’ın paylaştıkları aşk hikayelerinden biri olan filmde, filmin kahramanlarından Nick küçük çaplı bir kaza geçirir ve kadınların zihinlerinden geçenleri duymaya başlar. Başlangıçta bu durumu ürkütücü ve sıkıcı bulan Nick, bu durumu kadınların hayal ettiği bir erkek olabilme yolunda maceraya atılmak için kullanır. Bu işe önceleri sırf eğlenmek için başlayan Nick, aşk okuna yakalanır ve olaylar gelişmeye başlar.

 

Rainy Day in Newyork / Newyork'ta Yağmurlu Bir Gün

Ünlü oyun yazarı, aktör ve yönetmen Woody Allen tarafından yazılan ve yönetilen film New York’un romantik atmosferinde geçiyor. Sevilen aşk filmlerinden biri olan New York'ta Yağmurlu Bir Gün’ün ilginç bir hikayesi var. Üniversitede tanışan Gatsby ve Ashleigh'in günlük güneşlik bir hafta sonu için tasarladıkları buluşmalarının yağmurun yağmasıyla suya düşmesini anlatan film, sürükleyici hikayesiyle size keyifli dakikalar yaşatabilir.

 

The Holiday / Tatil

Iris, platonik aşkının başkasıyla nişanlanacağını öğrenir. Amanda ise erkek arkadaşı tarafından aldatılır. Birbirlerini tanımayan bu iki kadın, karşılıklı ev değiştirilen bir site sayesinde evlerini bir süreliğine değiş tokuş eder. Bu süreçte her ikisi de aşık olur. Kendi hayatlarına dönmek istemeyen bu iki kadın, yılbaşını yeni sevgilileriyle birlikte İngiltere’de geçirmeye karar verir. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law ve Jack Black gibi ünlü isimleri bir araya getiren film, Sevgililer Günü’nüzü şenlendirecek harika bir seçenek olabilir.   

 

Nothing Hill

90’lı yılların unutulmayan filmlerinden biri var sırada. Bir aşk filmi klasiği olan Nothing Hill, sadece konusu ve kadrosu ile değil filmin çekildiği Nothing Hill semtinin güzelliği ve görüntü kalitesiyle de öne çıkan hayli romantik bir film. Birbirine aşık Anna ile William'ın ekseninde dönen ve adeta bir klasik olan filmin başrollerini Julia Roberts ve Huge Grant paylaşıyor. Tüm farklılık ve uçurumlara rağmen aşkın engel tanımadığını anlatan Nothing Hill hem gülümseten hem de hüzünlendiren duygu dolu bir aşk hikayesi…

 

Midnight in Paris / Paris'te Gece Yarısı

Yönetmen koltuğunda yine Woody Allen’ın oturduğu romantik komedi tarzında bir film daha: Paris’te gece yarısı. Başrollerini Owen Wilson ile Rachel McAdams’ın paylaştığı film, macerayı merkezine alan bir aşk filmi. Nişanli çift İnez ve Gill’in küçük bir tatil için geldikleri Paris’te yaşadıkları heyecanlı ve macera dolu saatlerden örülü nefis bir hikaye…

 

 

Before We Go / Gece Bitmeden

İki yabancı bir tren garında karşılaşır ve gecenin bitimine kadar yolculukları devam eder. Chris Evans bu filmde hem yönetmen hem de başrol olarak öne çıkıyor. Alice Eve, başroldeki diğer oyuncu. Romantik komedi türünde bir film olan Gece Bitmeden, hem hüzünlendirip hem de gülümseten konusu ve aurasıyla tam da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde izlenecek güzel bir film.  

 

 

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind / Sil Baştan

Türkçe’ye Sil Baştan olarak çevrilen Eternal Sunshine Of The Spotless Mind yollarını ayırdığı sevgilisinden geriye kalan tüm anıları hafızasından sildiren bir adamı konu alıyor. O adam ise komedi filmleri dendiğinde Hollywood sinemasında ilk akla gelen isimlerden biri olan Jim Carrey. 14 Şubat Sevgililer Gününde izlenildiğinde çok daha anlamlı olan bu filmde diğer başrol oyuncusu ise Kate Winslet.

 

Pretty Woman / Özel Bir Kadın

Julia Roberts’ın muhteşem gülüşü ve kusursuz oyunculuğu Richard Gere’in tartışılmaz karizması ile bir araya gelince ortaya efsane olmuş bir romantik film çıkmış: Pretty Woman…

Garry Marshall'ın yönettiği 1990 ABD yapımı filmin, “Bu ancak filmlerde olur” dedirtecek bir hikayesi var. Los Angeles şehrinde zengin bir iş adamı ile eskort olarak çalışan bir kadının hiç hesapta olmayan tutkulu aşkını konu alan Pretty Woman tüm zamanların en çok sevilen aşk filmlerinden biri…

 

0 Yorum

Yorum Yap

2375 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 09-02-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM