İşlem Sürüyor...

Sanat ve Eğlencenin Birleştiği Yer: Sandland Kum Heykel Müzesi

Denizlerin yüzeyini, kumsalları, çölleri bir yorgan gibi kaplayan kumlar sadece doğal örtü vazifesi görmekle kalmaz, estetik açıdan da gözü şenlendirir. Sanat ile kumun el ele verdiği bir ortam olan Sandland, Antalya’nın ünlü Lara sahil şeridinde 10 bin metrekarelik alanda, 10 bin ton civarında kum kullanılarak yapılan heykellerin sergilendiği bir kum heykel müzesi. Dünyaca ünlü mimari eserlerin, tarihe damga vurmuş karakterlerin ve mitolojik varlıkların heykellerinin kum kullanılarak yapıldığı ve sergilendiği bu dudak uçuklatan müze her gün ziyaret edilebiliyor.

Herkesin çocukken deniz mevsiminde ucundan kıyısından bulaştığı ve kumdan kaleler yaptığı düşünülürse aslında az çok aşina olunan bir sanat bu. Ephemeral yani geçici sanat türü de denilen bu alternatif sanat türünde sanatçıların kullandığı sadece iki malzeme var: Kum ve su. Ama ortaya çıkan netice muhteşem. Tam bir görsel şölen diyebileceğimiz bu sanat dalının verdiği ürünler ise mutlaka görülmesi gereken cinsten. Dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel kum heykel sanatçıları tarafından yaklaşık 3 hafta süren performans neticesinde vücuda getirilen birbirinden görkemli kumdan eserler meraklı ve ilgili gözlerle buluşuyor.

Global Design Art Works tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları tarafından da desteklenen Sandland Antalya’da sanatçılar solo yahut ekip şeklinde çalışarak birbirinden çarpıcı heykelleri inşa ediyorlar. Müthiş bir enerji, coşku, yaratıcılık ve hareketlilik Akdeniz’in parlak güneşi altında ve Antalya’nın derin mavisinin yanı başında icra ediliyor. Yapım sonrası başlayan sergi aşaması ise bambaşka bir cümbüş. İzleyenlerin hayret ve hayranlık dolu bakışları sanatın her türünün insan ruhunu nasıl kavrayıp mutlu ettiğinin belirgin bir kanıtı. Eğlence ve sanatın iç içe olduğu Antalya kum heykel müzesi yaratıcılığın zirve yaptığı ve Antalya’ya yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken özel bir alan.

Sandland Antalya kum heykel müzesi; dev ebatlardaki yüzlerce heykeli, alanın genişliği, sanatçı sayısı ve harcanan kum miktarı ile dünyadaki en büyük kum heykel etkinliklerinden birisidir.  

Etkinlikte ortaya çıkartılan heykeller hem tonaj hem uzunluk hem de yükseklik olarak devasa boyutlarda ve yapım aşamasında su ve kum dışında hiçbir katkı ve dolgu malzemesi kullanılmaması bu etkinliği mucizevi ve çarpıcı kılıyor. Bu sanatın bir de felsefesi var; Yaşamda kalıcı olan ve yok olmayacak hiçbir şey yoktur. Her şey bir gün er ya da geç yok olacaktır. Bu sanatın sergilendiği yerdeki kumdan heykeller de belli bir süre sergilendikten sonra yıkılarak geçmiş zamandaki yerlerini alıyor.

Antalya sınırları içinde gezilip görülecek yerler dendiğinde akla gelen lokasyonlardan birisi olan kum heykel müzesi 150’den fazla heykeli ve albenisiyle hafızadan çıkmayacak anlara damga vuruyor ve her sene farklı bir temayla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Sergide çocuklar da düşünülmüş. Onlar için tasarlanan ve kinetik kum kullanılarak düzenlenen atölyeye dahil olabiliyorlar. Atv safarisi ve su sporları da diğer etkinlikler. Buraya gelenler kumun şekilden şekle girdiği bu yerde müthiş bir gün geçiriyorlar. Led ışıklar ve temaya uygun müziklerin de varlığıyla ziyaretçiler kendilerini bir masalın içine girmiş gibi hissediyorlar. Meraklıları için heykellerin yapım aşamasını gösteren bir sinevizyon gösterimi de yapılıyor.

Antalya kum heykel müzesi sınırları içinde sergilenen eserler her gün ziyarete açık. Kum heykel müzesi 1 Mayıs ile 1 Kasım arasında her gün 09.30-23.00 saatleri arasında; 1 Kasım ila 1 Mayıs arasında ise 09.00-19.00 saatleri arasında gezilip görülebiliyor.

Sandland Antalya kum heykel müzesi kumun sanata dönüştüğü özel bir mekan…

0 Yorum

Yorum Yap

3214 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 28-01-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM